Tuesday , 18 September 2018
Home / ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΤΟΠΙΚΑ / Δήμος Λαμιέων / ”Ένα αίτημα εκατοντάδων οικογενειών, θα ικανοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας”

”Ένα αίτημα εκατοντάδων οικογενειών, θα ικανοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας”

Αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιωάννης Σαρακιώτης:

Ένα αίτημα εκατοντάδων οικογενειών, οι οποίες καλούνται να συντηρήσουν δύο σπίτια λόγω σπουδών, ήρθε να ικανοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την ψήφιση διάταξης για τις μετεγγραφές αδελφών φοιτητών.Οι ενέργειες από πλευράς του Υπουργείου ήταν άμεσες, με αποτέλεσμα η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών αιτήσεων να ανοίξει τάχιστα για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Συγκεκριμένα, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μεταξύ 14 και 23 Μαρτίου για τους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.Μέχρι την Παρασκευή, 23 Μαρτίου, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής τα αδέρφια που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες πρέπει να χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη γραμματεία του τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του εκπαιδευτικού ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Το σύστημα θα κλείσει και θα σταματήσει να δέχεται αιτήσεις στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, 23 Μαρτίου 2018. Όπως σημειώνει το υπουργείο, μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τη σχετική Υπουργική Απόφαση, δικαίωμα μετεγγραφής έχουν όσοι προπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν σε διαφορετική περιφερειακή ενότητα, τόσο μεταξύ τους, όσο και από την περιφερειακή ενότητα, στην οποία οι γονείς τους διαμένουν μόνιμα και εφ’ όσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς το ποσό των 12.500 ευρώ.

Η απόφαση και η διευκρινιστική εγκύκλιος είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

Με πληροφορίες από cnn.gr

 

About author

Check Also

Λαμία:Ελεύθερη η 24χρονη νέο ραντεβού την Παρασκευή για τον 34χρονο(Δηλώσεις)

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση ομηρίας της 40χρονης Γαλλίδας από 34χρονο Λαμιώτη. Οι δικαστικοί λειτουργοί διαχώρισαν ...

One comment

  1. Τα έξοδα του 2ου σπιτιού είναι χρέος της πολιτείας, όταν υπάρχει, ώστε να μένει ο καθένας εκεί που μπόρεσε να περάσει με την αξία του και όχι λόγω αδελφού, καταπατώντας τις προσπάθειες κάποιου για υψηλή βαθμολογία και ισοπεδώνοντας τις σχολές προς τα κάτω βάζοντας μαζί το 09 με το 19. Φτηνό προεκλογικό τέχνασμα και τεράστια βλάβη στην παιδεία. Ως γνωστόν η μεγαλύτερη αδικία είναι, η ίση μεταχείριση των ανίσων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *