Saturday , 22 September 2018
Home / featured / Διευκρινήσεις για τις παρεξηγήσεις στα αυτονόητα

Διευκρινήσεις για τις παρεξηγήσεις στα αυτονόητα

3MegaCam

Έντονες  αδικαιολόγητες αντιδράσεις προκάλεσε άρθρο του Φωνογράφου με τον τίτλο «Ο Εμίρης Δήμαρχος και ο Κακομοίρης Δήμος Μακρακώμης».

Συγκεκριμένα για τις αποκαλύψεις του Φωνογράφου σχετικά με τις αναθέσεις αλλά και τις  δαπάνες του προϋπολογισμού για τις χρονιές 2011-2014, επιχειρηματίας από την Λαμία, με πολύ επικριτική και εριστική διάθεση επικοινώνησε μαζί μας, θεωρώντας ανυπόστατα τα όσα γράψαμε και μας αποκάλεσε μάλιστα και συκοφάντες. Για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση και να μην υπάρχουν παρερμηνείες και φτηνοί εντυπωσιασμοί, παραθέτουμε την άποψη μας και σας παρουσιάζουμε το σχετικό άρθρο καθώς και την επικοινωνία με τον εν λόγω επιχειρηματία, ο οποίος είτε δεν έδωσε προσοχή στο άρθρο είτε δεν μπόρεσε να το καταλάβει.(;)

Αρχικά του απαντήσαμε στο πρώτο του σχόλιο: 

Σας διευκρινίζουμε δύο πράγματα. 1ον  ότι αναφερθήκαμε στην πολιτική τακτική της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τα έργα και πως τα χειρίζεται πολιτικά και 2ον δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και επιχειρήσεις διότι ο σκοπός του άρθρου ήταν να αναδείξει την διαχειριστική ικανότητα ή ανικανότητα της Δημοτικής αρχής. Όλα με βάση επίσημα χαρτιά. Σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχονται μομφές προς τρίτους.

 Αν και προσπαθήσαμε με κάθε καλή διάθεση να διευκρινίσουμε στον επαγγελματία για τον σκοπό της γραφής του άρθρου, κατέστη αδύνατον διότι από ότι φαίνεται επιθυμεί να πει τα δικά του, ενώ του κοινοποιήσαμε τις δαπάνες του προϋπολογισμού του Δήμου Μακρακώμης που έχουν ψηφιστεί πλειοψηφικά από το Δ.Σ. (εδώ υπάρχει το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον)  ώστε να ενημερωθεί πως προκύπτουν τα ποσά, όπως μας ζήτησε. Αξιοπερίεργο είναι γιατί με το τόσο μένος  απευθύνεται σε εμάς και επιτίθεται στον εκδότη και σε προσωπικό επίπεδο και όχι στη Δημοτική αρχή για να του αποσαφηνίσει την κατάσταση. Την στιγμή μάλιστα που δεν αναφέρθηκε το όνομα του όπως και κανενός άλλου, δεν αναφερθήκαμε  σε καμιά εταιρία, ούτε ποιοι  πληρώθηκαν και αν πληρώθηκαν κλπ. Και αυτό διότι πρόκειται για δαπάνες προϋπολογισμού. (Η διευκρίνηση που αποτελεί παράλειψη στο άρθρο μας.)   Το άρθρο αναδεικνύει την διαχειριστική τακτική της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τις αναθέσεις και τις αποφάσεις του Δ.Σ.. Δεν ασχολήθηκε με τιμολόγια, ονόματα, πληρωμές ούτε καν φωτογράφισε κάποιον συγκεκριμένα κλπ.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή, στην οποία απευθύνεται το άρθρο για τις αποφάσεις της,  δεν απαντά καθόλου. Στο άρθρο όπως εύκολα παρατηρεί κανείς, δημοσιεύτηκαν συμβάσεις  του Δ.Σ. Δήμου Μακρακώμης  που είναι ήδη αναρτημένες στο Διαύγεια και γράφτηκε ότι συνολικά με βάσει τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των ετών 2011 έως 2014, οι  Συντηρήσεις ευρυζωνικών  δικτύων  για τα έτη 2011-12-13-14  αθροιστικά φθάνουν το συνολικό  ποσό  199.000 €!

Αυτό λένε τα χαρτιά όχι εμείς! Που είναι επομένως η συκοφαντία; Δεν είναι αλήθεια όλα αυτά; Ότι δημοσιεύτηκε ήταν με επίσημα στοιχεία, κωδικούς προϋπολογισμού, ημερομηνίες, ποσά, αριθμό απόφασης και όχι μια αυθαίρετη άποψη όπως έκανε ο κ. τάδε! Δεν μπορεί να αντιληφθεί για το τι μιλάει το άρθρο ή δεν θέλει;

Ας πάρουμε με την σειρά  όμως τα πράγματα διότι ο ιδιώτης μίλησε για πολλά και διάφορα σε σημείο που ξέφυγε της πραγματικότητας.

Δεν έχει καταλάβει (;) ότι είναι στο Διαύγεια, μπορούν όλοι να έχουν πρόσβαση σε επίσημα στοιχεία σχετικά με τις αναθέσεις της κάθε Δημοτικής Αρχής. Επίσης και ο προϋπολογισμός του Δήμου προσκομίζετε. Εμείς απλά συγκεντρώσαμε κάποια ενδεικτικά και περιληπτικά, διότι δεν γινόταν να τα τοποθετήσουμε όλα σε μια εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, όποιος θέλει να ενημερωθεί εκτενέστερα, μπορεί να το κάνει ζητώντας τα έγγραφα που θέλει από τον Δήμο.

Και ενώ δεν αντιπαρατίθεται επί της ουσίας, στον πρώτο σχολιασμό του καταφεύγει σε προσωπικές κακεντρέχειες για τον εκδότη του Φωνογράφου, με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος, που το θεωρούμε τουλάχιστον χαμηλού επιπέδου και αισχρό. Ο Φωνογράφος ουδέποτε το έπραξε σε κανέναν  και ούτε πρόκειται. Δεν ασχολήθηκε ποτέ και με κανέναν σε προσωπικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, επειδή δεν γνωρίζει το επάγγελμα του εκδότη του Φωνογράφου και το μπερδεύει με αυτό του αδερφού του στον οποίο ανήκει ο Πολυχώρος, ειρωνεύεται μια οικογένεια που ασχολείται με τον χώρο της εστίασης. Ας το κρίνουν οι αναγνώστες  λοιπόν γιατί ο ιδιώτης επιτίθεται προσωπικά. Αν επιθυμεί δε, να γνωρίσει το ποιος είναι ο εκδότης,  ας μας ζητήσει το βιογραφικό του.

Αναφορικά με τους αντιπολιτευτικούς λόγους που σχολιάζει, (Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να κάνουμε μια παρένθεση για να αιτιολογήσουμε αυτό το “…αντιπολιτευτικούς λόγους”  αν και ουδόλως μας αφορά ούτε η αντιπολίτευση ούτε η συμπολίτευση και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε σωστά τις εργασίες που μας αναθέτουν γιατί τα ασύρματα δίκτυα (WiFi), όπως προφανώς θα γνωρίζετε ξεκίνησαν στο Δήμο Μακρακώμης από τον κ. Τζιβελέκα.(σ.σ. δεν διετέλεσε ποτέ Δήμαρχος Μακρακώμης)

 Θέλουμε να σας αναφέρουμε για την αιτιολόγηση των λεγομένων παραπάνω ότι είστε υπόλογος στους αναγνώστες σας (ηλεκτρονικού και γραπτού λόγου), γιατί δεν μας απατά καθόλου η μνήμη μας ότι εσείς πανηγυρίζατε στην πλατεία της Σπερχειάδας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών που έφεραν ως δήμαρχο τον κ. Παπαευθυμίου ενώ προηγουμένως είχατε κατακεραυνώσει μέσα από το ίδιο περιοδικό και το site σας τον απερχόμενο τότε δήμαρχο κ. Τζιβελέκα με συνεντεύξεις γραπτές και βιντεοσκοπημένες, ενώ τώρα αντίθετα κατακεραυνώνετε τον κ. Παπαευθυμίου και εξασκείτε αντιπολίτευση προφανώς υπέρ και του υποψηφίου δημάρχου κ. Τζιβελέκα.)  του τονίζουμε κάθετα ότι αν διαβάσει οποιοδήποτε τεύχος του Φωνογράφου, θα διαπιστώσει ότι όπως γράφουμε τα  κακά, γράφουμε και τα καλά για οποιονδήποτε. Σημαία μας η αντικειμενικότητα και όχι όπως αδίκως μας κατηγορεί για να μας εμφανίσει υποκειμενικούς. Άρα, δεν ισχύει η  περίπτωση της αντιπολίτευσης με την έννοια που της έδωσε. Σαν συκοφαντία μας κάνει η τοποθέτησή του….

Όπως και η πολιτική ανάλυση περί ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ, η οποία  έχει ανακρίβειες από υποκειμενικές δικές του εικασίες  ξεφύγουν του θέματος. Και ψεύδεται οικτρά όταν αναφέρει ότι έχουμε δημοσιεύσει νούμερα για τις εκλογές διότι δεν έχει γίνει.

Γενικά για τον Φωνογράφο, είναι σημαντικό, σε μια δημοκρατική χώρα χωρίς λογοκρισία, να  υπάρχει η εποικοδομητική κριτική διάθεση, με μόνο σκοπό να βελτιώσει καταστάσεις και όχι  να καταδικάσει ανθρώπους. Δεν είμαστε εισαγγελείς.  Για αυτό και δεν ασχολούμαστε με τα προσωπικά αλλά μόνο με τις πολιτικές και δημόσιες πράξεις. Έτσι επιτυγχάνεται αντικειμενικότητα, όταν δεν προκύπτουν συμφέροντα, αλλά ενημερώνουμε με ντοκουμέντα τον δημότη και είναι στην ευχέρεια του το πως θα τα φιλτράρει.

Όσο για την συντήρηση ή επισκευή, εφόσον το επέλεξε με το άκρως ειρωνικό ύφος του να αναφερθούμε, θυμίζουμε ότι για μια απόσταση το πολύ 170 μέτρων, κάποιοι αλλάξανε τρεις φορές την θέση της κεραίας σε χρονικό διάστημα 2 ετών. Συγκεκριμένα στην οδό Πάππα στην Σπερχειάδα, ενώ αρχικά τοποθετήθηκε κεραία στο πρώην Δημαρχείο, μετά στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης και κατέληξε στην Αγία Παρασκευή. Για του λόγου του αληθές υπάρχουν μαρτυρίες. Αυτές οι αλλαγές γιατί έγιναν; Λογικά γιατί η γειτονιά δεν «έπιανε καλά ιντερνέτ». Έχουν γίνει μελέτες ή πάμε στα τυφλά, για να ευνοηθούν επισκευές και συντηρήσεις;

Μια αξιοπρεπή εταιρία, θα έπρεπε να  είχε μεριμνήσει ανάλογα.

Και ερχόμαστε σε ένα μεγάλο ζήτημα. Αυτό των απευθείας αναθέσεων. Όποιοι γνωρίζουν, οι απευθείας αναθέσεις που γίνονται  για κάποιο έργο, σε όλο τον  Καλλικράτειο Δήμο, είναι μέχρι του ποσού των 24.000€. Για έργα με μεγαλύτερα ποσά, πρέπει να γίνει διαγωνισμός. Τώρα γιατί η Δημοτική Αρχή, επιλέγει να τις μοιράζει ανά  Δημοτική Ενότητα (μετατρέποντας τες σε καποδιστριακούς δήμους) με ποσά μέχρι 24.000€ στην κάθε μια με απευθείας αναθέσεις, γεννά ερωτήματα, εκμεταλλευόμενη νομικό παραθυράκι. Κυρίως πόσο αξιοκρατικά δίδονται και με ποια  οικονομικοτεχνικά  κριτήρια. Αυτό είναι το ζητούμενο.

Και αυτό διότι όπως κάθε ευσυνείδητος πολίτης, οφείλει να γνωρίζει τι πληρώνει και γιατί. Δεν είναι ότι επιλέγουμε να ασχοληθούμε με τέτοια ζητήματα, αλλά ζούμε με αυτά διότι έχουν άμεσο αντίκτυπο στις ζωές όλων μας. Εμείς, οι δημότες τα πληρώνουμε.

Είμαστε υπέρμαχοι της διαφάνειας, της τιμιότητας, της αξιοκρατίας. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Για αυτό και αφιλοκερδώς εκδίδουμε το εφημεριδάκι και βιντεοσκοπούμε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. για να μπορούμε να έχουμε όσο πιο αντικειμενική φωνή γίνεται στο τοπικό γίγνεσθαι.

Υποπίπτει δε ο κ. Τάδε, στο τραγικό ατόπημα να μας κάνει και παρατήρηση γιατί το εφημεριδάκι μοιράζεται και στα χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας και ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε! Αν είναι δυνατόν! Μήπως να μας υποδείξει και τι θα βάζουμε ως θέματα, πώς να τα γράφουμε και που θα το διανέμουμε;;;; Α μη  τι άλλο, είναι μια όχι και τόσο δημοκρατική παρατήρηση στα όρια της λογοκρισίας… Ας κάνει δικιά του εφημερίδα και ας της χειρίζεται όπως επιθυμεί!

Εκτός αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτήν την τόσο άχαρη, υβριστική και αδικαιολόγητη επίθεση. Διότι θα μπορούσε απλά να ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις, ώστε να του  διαλευκανθεί ο σκοπός του άρθρου, ο οποίος το τονίζουμε ξανά ήταν προφανής. Πως η Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται τις αναθέσεις της. Τώρα αν πληρώνει, πόσο γρήγορα, ποιους και γιατί, δεν ήταν το αντικείμενο του άρθρου.

Σκοπός της γενικότερης ενημέρωσης είναι να καλύπτονται σφαιρικά τα ζητήματα. Πάντα με στοιχεία και όχι αναίτια.

Αν ο συγκεκριμένος ιδιώτης θέλει να το παίξει βασιλικότερος του βασιλέως, αφού θίγεται αυτός και όχι ο Δήμος Μακρακώμης και τα θεωρεί συκοφαντίες τότε μάλλον δεν γνωρίζει την έννοια του όρου ή έτσι θέλει να την αποδώσει,  γιατί έτσι μπορεί να δικαιολογηθεί.

Θεωρούμε να σας κατατοπίσαμε αρκετά, τόσο τους αναγνώστες όσο και τον ιδιώτη που του ξεκαθαρίσαμε, αλλά και του λύσαμε πολλές «απορίες».

Δεν θα υποπέσουμε στην λογική της απειλής που εξαπέλυσε. (σίγουρα θα τα πούμε αλλού) αλλά αν χρειαστεί θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας χωρίς καμία επιφύλαξη.

 

Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα επίμαχα κείμενα (άρθρο και σχολιασμοί)

 

«Ο Εμίρης Δήμαρχος

και ο Κακομοίρης Δήμος Μακρακώμης»

 Χωρίς πολύ κόπο και προσπάθεια συγκεντρώσαμε ενδεικτικά από το Διαύγεια, τις επίσημες συμβάσεις από τις Απευθείας αναθέσεις και προμήθειες του Δημάρχου Παπαευθυμίου.

Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός, για να αντιληφθείς το πώς στοχευμένα σπαταλούνται  τα χρήματα των φορολογουμένων με μη αξιοκρατικές διαδικασίες…

Εκείνο που προκαλεί το κοινό αίσθημα περισσότερο απ’ όλα, είναι οι συμβάσεις καθαριότητας. Με προκλητικό τρόπο, στην ουσία, η Δημ. αρχή δηλώνει ότι οι άνεργοι δημότες του Δήμου Μακρακώμης δεν είναι άξιοι και ικανοί ούτε για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Ο Δήμαρχος επιλέγει όπως αποκαλύπτεται, να δίνει εργασία σε ανθρώπους εκτός Δήμου, αλλά στον τόπο διαμονής του. Δείτε τα παράλογα ποσά που μοιράζονται και αναλογιστείτε  πόσα άτομα από την Δυτική Φθ/δα θα επιβίωναν αξιοπρεπώς. Η Δημοτική αρχή αρέσκεται σε πράξεις ελεημοσύνης ύστερα από πολιτικά παρακάλια. Η κριτική δεν αφορά τον όποιο επαγγελματία αλλά την κάκιστη επιλογή του Δημάρχου που υπονομεύει τον βιοπορισμό των δημοτών του.

Δείτε τι πληρώνει ο Δήμαρχος από τις συμβάσεις που υπογράφει.

ΑΔΑ:ΒΕΔΦΩΛ2-Χ7

Σπερχειάδα:1-3-2013 ΑΡ. ΑΠ/ΗΣ: 7/2013

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»

Απευθείας ανάθεση των εργασιών:

Α. 24.000,00 €  Β. 24.000,00 €

Γ. 24.000,00 € Δ.  7.000,00 €

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ : 79.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΕΧΒΩΛ2-Ε7Ρ

Σπερχειάδα:29-5-2013ΑΡ.ΠΡ..: 9399/2502

ΘΕΜΑ: « ΑΠΑΥΘΕΙΑΣ ΑΝ/ΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ»

Απευθείας ανάθεση εργασιών

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ : 24.600,00 €

ΑΔΑ: ΒΛΛΜΩΛ2-ΗΝΧ

Σπερχειάδα 30-10-13 ΑΡ.ΠΡ. 20989/5582

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 5.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛΛΜΩΛ2-ΒΜΥ

Σπερχειάδα 30-10-13 Αρ. Πρ. 20985/5578

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 5.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛΛΜΩΛ2-622

Σπερχειάδα 30-10-13 Αρ. Πρ.. 20987/5580

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 5.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ9ΒΩΛ2-3Γ5

Σπερχειάδα 3-9-13 Αρ. Πρωτ. 16991/4425

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 10.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ4ΡΩΛ2-ΗΣΝ

Σπερχειάδα 5-7-13 Αρ. Πρωτ. 12774/3554

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 24.600,00 €

ΑΔΑ: ΒΕΖΙΩΛ2-Ι6Η

Σπερχειάδα 12-6-13 Αρ. Πρ. 11319/3135

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 10.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΕΧΒΩΛ2-7ΘΘ

Σπερχειάδα 29-5-13 Αρ. Πρωτ. 9404/2506

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση εργασιών ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΥΜΦΡΥΣΤΟΥ».

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 15.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΕΧΒΩΛ2-3ΤΦ

Σπερχειάδα 29-5-13 Αρ. Πρωτ. 9401/2503

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση εργασιών ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ»

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 15.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ4ΙΩΛ2-130

Σπερχειάδα 15-7-13 Αρ. Πρ. 13257/3703

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 20.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ4ΤΩΛ2-ΖΓΨ

Σπερχειάδα18-7-2013 Αρ. Πρ. 13435/3758

ΘΕΜΑ: « Έγκριση μελέτης και Απευθείας ανάθεση ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ».

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 20.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ43ΩΛ2-ΜΩΖ

Σπερχειάδα 19-7-2013 Αρ. Πρ. 13552/3786

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΕΚΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 19.998,52 €

ΑΔΑ: ΒΛ43ΩΛ2-Χ6Σ

Σπερχειάδα19-7-13 Αρ. Πρωτ. 13550/3784

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 24.600,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ9ΒΩΛ2-ΛΡ2

Σπερχειάδα 2-9-13 Αρ. Πρωτ.: 16945/4413

ΘΕΜΑ: «Έγκριση της μελέτης και απευθείας ανάθεση ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 14.993,70 €

ΑΔΑ: ΒΛ9ΙΩΛ2-ΛΝΨ

Σπερχειάδα 19-9-13 Αρ. Πρ. 18465/4764

ΘΕΜΑ: « Έγκριση της μελέτης και απευθείας ανάθεση ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ»

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 23.985,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ19ΩΛ2-1ΧΣ

Σπερχειαδα 12-11-13 Αρ. Πρ.: 21981/6183

ΘΕΜΑ: «Έγκριση της μελέτης και απευθείας ανάθεση ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ Σ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ»

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 16.974,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ1ΠΩΛ2-ΦΣΛ

Σπερχειαδα 1-11-13 Αρ. Πρ.: 21101/5625

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 14.993,95 €

ΑΔΑ: ΒΛ1ΠΩΛ2-ΤΛΥ

Σπερχειαδα 4-11-13 Αρ. Πρ.: 21174/5661

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 14.993,92 €

ΑΔΑ: ΒΛ1ΠΩΛ2-2ΞΚ

Σπερχειαδα 4-11-13 Αρ. Πρ.: 21207/5675

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 4.535,48 €

ΑΔΑ: ΒΛ1ΒΩΛ2-64Ε

Σπερχειαδα 6-11-13 Αρ. Πρ.: 21601/5979

ΘΕΜΑ: «Έγκριση διενέργειας προμήθειας ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 15.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛ1ΡΩΛ2-ΤΛΩ

Σπερχειάδα 13-11-13 Αρ. Πρ.: 22061/6216

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ,

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 10.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΛΓΩΩΛ2-37Τ

Σπερχειάδα 04-12-13 Αρ. Πρ. 23406/6733

ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση  ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΗΛ/ΠΤΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΩΝ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 10.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΙΕΚΩΛ2-ΥΝ5

Σπερχειάδα 28-2-14 Αρ. Πρωτ. 3785/1201

ΘΕΜΑ: «Έγκριση διενέργειας ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΞΥΛΕΙΑΣ Δ.Ε. ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 10.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΙΚΝΩΛ2-Κ7Τ

Σπερχειάδα 11-3-14 Αρ. Πρωτ. 4444/1445

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 15.000,00 €

ΑΔΑ: ΒΙΚΖΩΛ2-ΙΩΝ

Σπερχειάδα 17-3-14 Αρ. Πρωτ. 4799/1577

ΘΕΜΑ: «Έγκριση απευθείας ανάθεσης ΠΡΟΒΟΛΗ ΠΟΛ/ΚΩΝ ΕΚΔ/ΣΕΩΝ – ΑΝ/ΣΕΩΝ κλπ τουΔΗΜΟΥ 2014

ΣΥΝ. ΠΟΣΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ: 9.997,44 €

ΑΔΑ: ΒΙΚ5ΩΛ2-25Ε

Σπερχειάδα 6-3-2014 Αρ. Πρ. 4033/1299

Αρ. Απόφασης: 4030/1296/6-3-2014

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ – ΣΙΔΕΡΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ»

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 9.996,21 €

Αρ. Μ/της: 8/2013 Σπερχειάδα 21-5-2013

ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΥΡΙΖΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ WIFI ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ»

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 23.000,00 €

Αρ. Μ/της: 9/2013 Σπερχειάδα 21-5-2013

ΘΕΜΑ: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΥΡΙΖΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ WIFI ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ»

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 15.000,00 €

ΑΔΑ: Β41ΘΩΛ2-Τ9Δ

Σπερχειάδα 18-7-12 Αρ. Πρ. 15265/4146

ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕRΝΕΤ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ»

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 9.996,83 €

Αρ. Μ/της: 16/2012 Σπερχειάδα 9-5-2012

ΘΕΜΑ: ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ «ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ»

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 8.388,60 €

Αρ. Μ/της:36/2012 Σπερχειάδα 30-7-2012

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ « ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ»

.ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ: 24.600,00 €

ΑΔΑ: ΒΙΚΤΩΛ2-Φ53

Σπερχειάδα 28-2-14 Αρ. Απ/σης: 23/2014

ΘΕΜΑ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΔΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ»  ΣΥΝ. ΠΟΣΟ: 11.605,00 €

Εντύπωση προκαλούν οι συντηρήσεις ευρυζωνικών  δικτύων  10-6266003-04-05 για τα έτη 2011-12-13-14 συν. ποσού 199.000 €. Ιντερνέτ δεν έχουμε, με οπτική ίνα αν γινόταν,  τόσα  δεν θα κόστιζαν.

Καθαριότητα δημοτικών  κτιρίων ανά έτος  54.000 € με απευθείας αναθέσεις  σε συγκεκριμένη εταιρεία που εδρεύει στη Λαμία.  Δεν υπάρχουν άνεργοι ή επαγγελματίες που να ασχολούνται με την καθαριότητα και σίγουρα με πολύ λιγότερα χρήματα. 

Συντηρήσεις παιδικών χαρών ανά  έτος 35.000 € Ούτε πολλές έχουμε, ούτε περιποιημένες είναι. Ας μας απαντήσουν οι γονείς που εκεί πάνε τα παιδιά τους.

Συντηρήσεις αγροτικής οδοποιίας100.000 €. Μάλλον  τα μηχανήματα  ήταν χαλασμένα. Μόνο έτσι δικαιολογείται ο Δήμαρχος να αναθέτει  σε ιδιώτες με τόσα χρήματα.

Από το 2011 έως σήμερα οι απευθείας αναθέσεις από τον Δήμαρχο (Για συντηρήσεις, καθαρισμούς, εργασίες, προμήθειες κλπ) ξεπερνούν τα 3.000.000 €.

Αναρωτιόμαστε  αν η λέξη Δημοπρασία είναι γνωστή στον Δήμαρχο, αν όχι ας την ψάξει στο λεξικό γιατί τα γράφουμε όλα αυτά.

Άραγε το Δ.Σ. αλλά κυρίως ο κόσμος, πως θα αντιδράσει για αυτές τις αποκαλύψεις;

Ας ελπίσουμε όταν θα φθάσουν στην κάλπη, να τα έχουν στο μυαλό τους οι δημότες όπως και όλα τα υπόλοιπα που έχει δημοσιεύσει με στοιχεία ο Φωνογράφος.

 

Το μήνυμα του ιδιώτη επιχειρηματία:

Αξιότιμε κ. Καρατζούνη,

Στο τεύχος 67 του περιοδικού σας “ΦΟΝΟΓΡΑΦΟΣ”, αναφέρετε συγκεκριμένα:

“…Εντύπωση προκαλούν οι Συντηρήσεις ευριζωνικών δικτύων 10-6266003-04-05 για τα έτη 2011-12-13-14 συν. ποσού 199.000 €. Ιντερνέτ δεν έχουμε, με οπτική ίνα αν γινόταν, τόσα δεν θα κόστιζαν…”

Επειδή είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι, θεωρούμε ότι το κείμενο σχετικά με τα ευρυζωνικά περιέχει όχι μόνο ασάφειες αλλά θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνεται και στην πραγματικότητα και το κάνετε απλά για αποκόμιση εντυπώσεων, παρακαλούμε να δημοσιεύσετε αναλυτικά τις αποφάσεις και τις πληρωμές που έχουν γίνει κατά τα χρόνια 2011, 2012, 2013 και αφορούν τη συντήρηση ξεχωριστά και την αγορά εξοπλισμού ξεχωριστά για να μπορέσουν οι αναγνώστες σας να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματα για την αλήθεια και όχι όπως θέλετε εσείς μέσα από ανύπαρκτα στοιχεία να παρουσιάσετε.

Για τη χρονιά 2014 μάλλον θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα ευρώ και δεν έχει προκηρυχθεί ούτε καν διαγωνισμός, ούτε γνωρίζουμε τι θα κάνει η παρούσα δημοτική αρχή ή όποια άλλη που πιθανά μπορεί να προκύψει από την εκλογική διαδικασία του Μαΐου και την ετυμηγορία των συμπολιτών μας.
Εμείς προσωπικά δεν γνωρίζουμε ούτε τον προϋπολογισμό. Αν εσείς ξέρετε ήδη για αναθέσεις, από την παρούσα ή κάποια άλλη δημοτική αρχή που μπορεί να προκύψει μετά τις εκλογές, παρακαλώ να αναφέρετε στους αναγνώστες σας από που το γνωρίζετε και πως γνωρίζετε ότι θα γίνει με ανάθεση ακόμη κι’ αν υπάρχει άλλη δημοτική αρχή, γιατί μας ενδιαφέρει άμεσα.

Επίσης θεωρούμε τουλάχιστον υβριστικό το να λέτε “…Ιντερνέτ δεν έχουμε, με οπτική ίνα αν γινόταν, τόσα δεν θα κόστιζαν…” , γιατί μάλλον θα πρέπει το αποτέλεσμα αυτής της φράσης να συνοδεύεται από κάποια δημοσιογραφική έρευνα ή έστω έρευνα αγοράς που δυστυχώς δεν υπάρχει.
Επειδή απ’ ότι γνωρίζουμε εξασκείτε αρκετά επαγγέλματα και δεν το λέμε αυτό για να σας μειώσουμε αλλά αντίθετα για να σας επαινέσουμε, που μπορείτε ταυτόχρονα να συμβιβάζετε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με την κατασκευή πίτσας και διάφορων εδεσμάτων στο εστιατόριό σας και μάλιστα σας συγχαίρουμε γι’ αυτό, θα θέλαμε όμως να είστε πιο προσεκτικός σε ότι αφορά άλλα θέματα και ειδικά τεχνολογίας για τα οποία ίσως δεν γνωρίζετε αλλά απλά το αναφέρετε για να αποκομίσετε εντυπώσεις ή για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να κάνουμε μια παρένθεση για να αιτιολογήσουμε αυτό το “…αντιπολιτευτικούς λόγους”  αν και ουδόλως μας αφορά ούτε η αντιπολίτευση ούτε η συμπολίτευση και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε σωστά τις εργασίες που μας αναθέτουν γιατί τα ασύρματα δίκτυα (WiFi), όπως προφανώς θα γνωρίζετε ξεκίνησαν στο Δήμο Μακρακώμης από τον κ. Τζιβελέκα.
Θέλουμε να σας αναφέρουμε για την αιτιολόγηση των λεγομένων παραπάνω ότι είστε υπόλογος στους αναγνώστες σας (ηλεκτρονικού και γραπτού λόγου), γιατί δεν μας απατά καθόλου η μνήμη μας ότι εσείς πανηγυρίζατε στην πλατεία της Σπερχειάδας μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών που έφεραν ως δήμαρχο τον κ. Παπαευθυμίου ενώ προηγουμένως είχατε κατακεραυνώσει μέσα από το ίδιο περιοδικό και το site σας τον απερχόμενο τότε δήμαρχο κ. Τζιβελέκα με συνεντεύξεις γραπτές και βιντεοσκοπημένες, ενώ τώρα αντίθετα κατακεραυνώνετε τον κ. Παπαευθυμίου και εξασκείτε αντιπολίτευση προφανώς υπέρ και του υποψηφίου δημάρχου κ. Τζιβελέκα.
Εξ’ άλλου απ’ ότι γνωρίζουμε έχετε συγκροτήσει και πολιτική αυτοδιοικητική κίνηση με το όνομα  “ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ” για να διεκδικήσετε τον Δήμο Μακρακώμης αλλά δεν μπορείτε μάλλον λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου, οπότε έχετε λόγους να αντιπολιτεύεστε και τον σημερινό δήμαρχο αλλά όποιον άλλο πιθανά προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου αλλά δεν έχετε κανένα λόγο να αναφέρετε ψευδή νούμερα για άλλους στο βωμό του εντυπωσιασμού και της αντιπολίτευσης που εξασκείτε. Αυτό μάλλον, όπως σας προαναφέραμε θα πρέπει να το αιτιολογήσετε στους αναγνώστες σας και όχι σ’ εμάς, γιατί εμάς δεν μας αφορά και ούτε μας αγγίζει.

Και επανερχόμαστε στο θέμα που μας αφορά και μας ενδιαφέρει.
Το κάθε μέτρο οπτικής ίνας που αναφέρετε, κοστίζει τουλάχιστον 2,00 ευρώ και δεν μιλάμε για κόστος σκαψίματος εδάφους και κολλήσεων (ενώσεις μεταξύ 2 οπτικών ινών που γίνεται με μέταλλα υψηλής αξίας).
Μπορείτε μήπως να υπολογίσετε το κόστος σε χιλιόμετρα, με κέντρο τη Μακρακώμη και τη Σπερχειάδα για να πάει το internet μόνο σε κάποια από τα πιο μακρινά χωριά του Δήμου και αναφέρω χαρακτηριστικά, Κυριακοχώρι, Μάρμαρα, Πίτσι, Τυμφρηστός, Μαυρίλο, Δίκαστρο, Παλιόκαστρο, Λυτόσελο, Παλιά Γιαννιτσού, Καστρί, Άγιος Σώστης;
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν μέσα από 16 συνολικά γραμμές ADSL περισσότερα από 500 σημεία (κεραίες) εκπομπής και λήψης του ασύρματου δικτύου του δήμου Μακρακώμης;
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο μπορεί να κοστίζει η συντήρηση αυτών των 500 και πλέον κεραιών και που συνεχώς αναπτύσσεται και πως μπορεί να περάσει τον Γουλινά ή τ’ άλλα βουνά της Δυτικής Φθιώτιδας για να φτάσει στις περιοχές που ενδεικτικά αναφέραμε;

Για να μην αναρωτιέστε λοιπόν ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι το κόστος για 2 σημεία για το κοινό (WiFi) και τη διασύνδεση μεταξύ 5 σημείων (12 συνολικά κεραίες εκπομπής και λήψης), στο πρώην Δήμο Μακρακώμης το κόστος έφτασε επίσημα τις 89.000,00 ευρώ, ενώ για την κοινότητα Τυμφρηστού τις 49.000,00 ευρώ και πάλι για 2 σημεία (6 συνολικά κεραίες εκπομπής και λήψης) τα οποία συνοδεύονταν από ανάλογο εξοπλισμό.
Τώρα στη Μακρακώμη υπάρχουν 7 σημεία εκπομπής (22 συνολικά κεραίες εκπομπής και λήψης) συνοδευόμενα από τον ανάλογο εξοπλισμό και προβλέπονται να φτάσουν τα 12 σημεία εκπομπής μέσα στο 2014, ενώ τώρα στον Τυμφρηστό υπάρχουν 5 σημεία (11 συνολικά κεραίες εκπομπής και λήψης). Κοστολογήστε λοιπόν σας παρακαλούμε από μόνος σας τα επιπλέον σημεία και ενημερώστε τους αναγνώστες σας, πόσο θα έπρεπε να κοστίζουν οι επιπλέον κεραίες αναλογικά με τα προηγούμενα ποσά που έχουν δοθεί.
Πέρα από τα γνωστά σημεία που είναι ορατά σε όλους τους πολίτες, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχει και κρυφό δίκτυο WiFi το οποίο συνδέει τις έδρες των πρώην δήμων (Μακρακώμη, Αγ. Γεώργιος, Τυμφρηστός) με την Σπερχειάδα για απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Για το ότι “……Ιντερνέτ δεν έχουμε…”, επειδή παραπονεθήκατε προσωπικά ο ίδιος έξω από την πιτσαρία σας ότι δεν μπορείτε να συνδεθείτε στο internet, όταν σας δείξαμε σε δικό μας υπολογιστή ότι συνδέεται στο internet η απάντησή σας ήταν “…εγώ μέσα στο μαγαζί πάντως δεν πιάνω”.
Για το θέμα αυτό σας ενημερώνουμε ότι το δίκτυο WiFi του Δήμου Μακρακώμης, πληρεί όλες τις προδιαγραφές που έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε.Τ.Τ. κάτι που σημαίνει ότι οι κεραίες εκπομπής πρέπει να είναι χαμηλής ισχύος για να μην επιβαρύνει περιβάλλον και ανθρώπους με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ότι έχουν προβλεφθεί για να γίνεται η λήψη σε εξωτερικούς χώρους ή μέσα σε συγκεκριμένα δημόσια ή δημοτικά κτήρια.
Αν κάποιος θέλει να πιάνει internet μέσα στο σπίτι του ή στο κατάστημά του και να το προσφέρει δωρεάν στην πελατεία του, τότε θα πρέπει να έχει δικό του HotSpot, όπου διατίθεται ADSL ή να αγοράσει ισχυρή κεραία λήψης για ατομική χρήση (κόστος από 14,00 μέχρι 45,00 ευρώ) ή Wan Router ή Repeater ή εξωτερική κεραία για τους επαγγελματίες που θέλουν να το διανείμουν δωρεάν στους πελάτες τους (κόστος από 30,00 έως 75,00 ευρώ) όπου δεν διατίθεται ADSL και σας πληροφορούμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας το έχουν κάνει ήδη.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας και σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε την επιστολή (email) που σας στείλαμε στο επόμενο τεύχος τους περιοδικού σας και στο site σας μαζί με τα στοιχεία που έχετε για τα ποσά τα οποία αναφέρετε γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία.

Με εκτίμηση και με επιφύλαξη για κάθε νόμιμη ενέργειά μας
Για την εταιρεία

Γιώργος Δεδούσης

 

Η απάντησή του Φωνογράφου

 

Σας διευκρινίζουμε δύο πράγματα. 1ον  ότι αναφερθήκαμε στην πολιτική τακτική της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τα έργα και πως τα χειρίζεται πολιτικά και 2ον δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και επιχειρήσεις διότι ο σκοπός του άρθρου ήταν να αναδείξει την διαχειριστική ικανότητα ή ανικανότητα της Δημοτικής αρχής. Όλα με βάση επίσημα χαρτιά. Σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχονται μομφές προς τρίτους.

 

Η δεύτερη απάντηση του ιδιώτη

 Τα 199.000 € που τα βρήκατε;

Αυτός είναι προϋπολογισμός. Πού είναι τα χρήματα που πήραμε. Για το 2011, 2012, 2013, 2014. Αυτά να δημοσιεύσετε. Να δημοσιεύσετε τα τιμολόγια.
Άλλο ο προϋπολογισμός και άλλο τα χρήματα που διατέθηκαν.
Να ζητήσετε από τον Δήμο τα τιμολόγια που κόπηκαν και τα χρήματα που εισπράχθηκαν. Είστε κοινός συκοφάντης.
Γράφετε ψέμματα. Το διανέμετε και στα χωριά. Έπρεπε να ντρέπεστε !!!

Θα τα πούμε εκεί που πρέπει. Ντροπή σας.


Με εκτίμηση
Γιώργος Δεδούσης
 

 

Η απάντησή του Φωνογράφου

 Ότι δημοσιεύτηκε είναι αναρτημένο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για αυτό και έχουμε γράψει και τους αντίστοιχους κωδικούς για κάθε περίπτωση. Όπως αυτή της συντήρησης του δικτύου. Τώρα αν έχουν πληρωθεί ή όχι, και σε ποιους και από ποιους, είναι άλλη ιστορία.)

Το τεύχος του Φωνογράφου

ΦΩΝΟΓΡΑΦΟΣ_ΤΕΥΧΟΣ_67

 

Οι δαπάνες προϋπολογισμού

intrenet-1 intrenet-2

About author

Check Also

Ποινική δίωξη για ασέλγεια σε 55χρονο γιατρό

Ποινική δίωξη στον 55χρονο γιατρό για κατάχρηση σε ασέλγεια, άσκησε ο εισαγγελέας Λασιθίου. Σε βαθμό ...

6 comments

 1. ΠΑΡΕΝΤΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

  ….”Το κάθε μέτρο οπτικής ίνας που αναφέρετε, κοστίζει τουλάχιστον 2,00 ευρώ και δεν μιλάμε για κόστος σκαψίματος εδάφους και κολλήσεων (ενώσεις μεταξύ 2 οπτικών ινών που γίνεται με μέταλλα υψηλής αξίας).
  Μπορείτε μήπως να υπολογίσετε το κόστος σε χιλιόμετρα, με κέντρο τη Μακρακώμη και τη Σπερχειάδα για να πάει το internet μόνο σε κάποια από τα πιο μακρινά χωριά του Δήμου και αναφέρω χαρακτηριστικά, Κυριακοχώρι, Μάρμαρα, Πίτσι, Τυμφρηστός, Μαυρίλο, Δίκαστρο, Παλιόκαστρο, Λυτόσελο, Παλιά Γιαννιτσού, Καστρί, Άγιος Σώστης;…”
  ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ!!! ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΣΚΑΦΕΣ??? ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ??? ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ???
  …ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΣ ΤΆΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ….ΜΕ ΝΑ ΑΠΛΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΠΕΙ…ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ…

  • ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

   Ποιος μίλησε ότι εγκαθιστούμε οπτικές ίνες; Υπάρχουν εταιρείες που το κάνουν και διαθέτουν και τα κατάλληλα μηχανήματα που κοστίζουν αρκετά. Απλά το αναφέραμε αφού το φέρνει ως παράδειγμα ο κ. Καραντζούνης, όπως επίσης αναφέραμε για τα σκαψίματα και ότι άλλο θα χρειαστεί κάποιος για τη συγκεκριμένη εργασία. Από που προκύπτει ότι εμείς αναλαμβάνουμε αυτού του είδους εργασίες; Απλά απαντήσαμε στο πόσο μπορεί να κοστίζει αυτή η εργασία χωρίς να έχουμε σκοπό να τρελλάνουμε κανένα παρά μόνο να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.
   Για το τελευταίο που αναφέρετε κ. Παρέντη, μάλλον άστοχο είναι γιατί μιλάμε για συντήρηση και όχι για το κόστος. Για το κόστος αναλυτικά μπορείτε να ζητήσετε από το δήμο, γιατί έχετε αυτό το δικαίωμα, πόσα έχει πληρώσει για τα υλικά που έχει προμηθευτεί ο Δήμος για την όλη διαδικασία, για όλα τα χωριά και τις πόλεις που είναι τοποθετημένα μέχρι σήμερα.
   Πάντως για να μη νομίσετε ότι θα μας κοπεί το χαμόγελο, σας αναφέρουμε ότι δεν ξεπερνούν το καθαρό ποσό των 15.000 ευρώ. Ζητείστε αναλυτικά τις χρεώσεις από τα τιμολόγια μας και αφορούν τα χρόνια 2011, 2012 και 2013.
   Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
   Στη διάθεσή σας και σε οποιονδήποτε έχει οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα ασύρματα και την αλήθεια

 2. ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΓΡΆΨΕΤΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ:
  ————————————

  2ο EMAIL (το δημοσιεύσαμε μόνοι μας στη σελίδα σας στο Facebook και δεν το δημοσιεύσατε εδώ στην ιστοσελίδα σας)

  Μας απαντήσατε:
  Σας διευκρινίζουμε δύο πράγματα. 1ον ότι αναφερθήκαμε στην πολιτική τακτική της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τα έργα και πως τα χειρίζεται πολιτικά και 2ον δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και επιχειρήσεις διότι ο σκοπός του άρθρου ήταν να αναδείξει την διαχειριστική ικανότητα ή ανικανότητα της Δημοτικής αρχής. Όλα με βάση επίσημα χαρτιά. Σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχονται μομφές προς τρίτους. Οτι δημοσιεύτηκε είναι αναρτημένο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για αυτό και έχουμε γράψει και τους αντίστοιχους κωδικούς για κάθε περίπτωση.Οπως αυτή της συντήρησης του δικτύου. Τώρα αν έχουν πληρωθεί ή όχι, και σε ποιους και απο ποιους, είναι άλλη ιστορία.)

  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (ΓΙΑΤΙ;):
  Δεν μας ενδιαφέρει για το τι κάνετε με τους άλλους, για την εταιρεία μας ενδιαφερόμαστε και μόνο. Αυτό το “…αν έχουν πληρωθεί ή όχι και σε ποιούς και απο ποιους, είναι άλλη ιστορία” που γράφετε στην απάντησή σας, φανερώνει τη σύγχυση στην οποία βρίσκεστε ή ότι δεν ξέρετε να διαβάζετε αυτά που γράφουμε παραπάνω. Για να μη χαρακτηριστείτε ως κοινοί συκοφάντες, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα ντοκουμέντα που ισχυρίζεστε ότι έχετε από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τα χρόνια 2011, 2012, 1013 και 2014 (για το 2014 φυσικά και δεν έχει αναρτηθεί τίποτα αλλά εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε), ότι τα ποσά είναι 199.000,00 ευρώ και αφορούν τη συντήρηση για τα ασύρματα δίκτυα. Αν δεν τα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ, εδώ, θα πρέπει να ντρέπεστε για τις συκοφαντίες που γράφετε και θίγετε αξιοπρεπείς εταιρείες. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, πιστεύουμε στους πολίτες και στη δημοκρατία και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ για λόγους αντιπαλότητας, ακόμη κι’ αν πάψουμε να συνεργαζόμαστε με το Δήμο Μακρακώμης, αν αυτό θέλει η δημοτική αρχή. Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Σπερχειάδας (πρώην) από τον κ. Καλαμάρα και στη συνέχεια μέχρι σήμερα. Στο Δήμο Μακρακώμης (πρώην) η πρώτη μας συνεργασία ήταν με τον κ. Ριζάκη (δεν υπήρξε συνέχεια). Για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, πριν προχωρήσουμε σε άλλες ενέργειες, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ή να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ντοκουμέντα) που αναφέρετε ότι κατέχετε και αντιστοιχούν στις 199.000,00 ευρώ και αφορούν τη συντήρηση των ασύρματων δικτύων για τα χρόνια 2011, 2012, 2013 και 2014, που ισχυρίζεστε ότι δημοσιοποιήθηκαν έστω, στη Διαύγεια και όχι ότι εισπράξαμε (αφού δεν σας άρεσε αυτό) ή να ζητήσετε ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τις ανακρίβειες που γράφετε. Εσείς μπορεί να θέλετε να συμμετέχετε σε τέτοιου είδους παιχνίδια εξουσίας, εμείς όχι. Την επόμενη φορά, αν δεν επανορθώσετε την αδικία, σίγουρα θα τα πούμε αλλού και όχι στο Facebook.
  Με εκτίμηση
  για την εταιρεία
  Γιώργος Δεδούσης
  ————————————-

  Απαντήσατε με το παραπάνω άρθρο σας και σας απαντάμε ζητώντας για μια ακόμη φορά, για να μη χαρακτηριστείτε κοινός συκοφάντης να δημοσιεύεσετε από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ αναλυτικά τα νούμερα που αντιστοιχούν σ’ αυτό το ποσό. Αυτά τα νούνερα που δημοσιεύετε αντιστοιχούν σε κάτι λιγότερο από 36.000,00 ευρώ (καθαρού ποσού). Αν δεν το κάνετε και τώρα προφανώς ψεύδεστε
  ———————————————————–
  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΘΡΟ:

  Κατ’ αρχή, δημοσιεύετε ένα απόσπασμα που μου στείλατε στο προσωπικό email και την απάντηση που σας έστειλα προσωπικά. Σαν δημοσιογράφος καταστρατηγήσατε στη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά προφανώς αυτό δεν σας εδιαφέρει.
  Αφού λοιπόν δημοσιεύετε προσωπικά στοιχεία, δημοσιεύω κι’ εγώ το email που μου στείλατε και αναφέρετε στο τέλος “…Αυτά προς το παρόν και μιλάμε κατ΄ιδίαν”
  Δημοσιοποιείτε λοιπόν μια προσωπική επικοινωνία και όχι την επίσημη θέση της εταιρείας ΓΙΑΤΙ;
  Το email που μου στείλατε ιδιωτικά και προσωπικά:
  On 12/4/14 – 11:49 π.μ., Fonografos wrote:
  > Καλησπέρα σας. Σας αποστέλλουμε τα έγγραφα ντοκουμέντα πάνω στα οποία στηρίχτηκε το άρθρο μας. Σας διευκρινίζουμε δύο πράγματα. 1ον ότι αναφερθήκαμε στην πολιτική τακτική της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τα έργα και πως τα χειρίζεται πολιτικά και 2ον δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και επιχειρήσεις διότι ο σκοπός του άρθρου ήταν να αναδείξει την διαχειριστική ικανότητα ή ανικανότητα της Δημοτικής αρχής. Όλα με βάση επίσημα χαρτιά. Σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχονται μομφές προς τρίτους.
  > Αυτά προς το παρόν και μιλάμε κατ΄ιδίαν

  ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK HTAN:

  Dimitris Karantzounis Σας διευκρινίζουμε δύο πράγματα. 1ον ότι αναφερθήκαμε στην πολιτική τακτική της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τα έργα και πως τα χειρίζεται πολιτικά και 2ον δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και επιχειρήσεις διότι ο σκοπός του άρθρου ήταν να αναδείξει την διαχειριστική ικανότητα ή ανικανότητα της Δημοτικής αρχής. Όλα με βάση επίσημα χαρτιά. Σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχονται μομφές προς τρίτους. Οτι δημοσιεύτηκε είναι αναρτημένο στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ για αυτό και έχουμε γράψει και τους αντίστοιχους κωδικούς για κάθε περίπτωση.Οπως αυτή της συντήρησης του δικτύου. Τώρα αν έχουν πληρωθεί ή όχι, και σε ποιους και απο ποιους, είναι άλλη ιστορία.)
  14 Απριλίου στις 10:19 π.μ.

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ στο παραπάνω ΗΤΑΝ:
  Δεν μας ενδιαφέρει για το τι κάνετε με τους άλλους, για την εταιρεία μας ενδιαφερόμαστε και μόνο. Αυτό το “…αν έχουν πληρωθεί ή όχι και σε ποιούς και απο ποιους, είναι άλλη ιστορία” που γράφετε στην απάντησή σας, φανερώνει τη σύγχυση στην οποία βρίσκεστε ή ότι δεν ξέρετε να διαβάζετε αυτά που γράφουμε παραπάνω. Για να μη χαρακτηριστείτε ως κοινοί συκοφάντες, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα ντοκουμέντα που ισχυρίζεστε ότι έχετε από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ για τα χρόνια 2011, 2012, 1013 και 2014 (για το 2014 φυσικά και δεν έχει αναρτηθεί τίποτα αλλά εσείς ισχυρίζεστε ότι έχετε), ότι τα ποσά είναι 199.000,00 ευρώ και αφορούν τη συντήρηση για τα ασύρματα δίκτυα. Αν δεν τα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΩΡΑ, εδώ, θα πρέπει να ντρέπεστε για τις συκοφαντίες που γράφετε και θίγετε αξιοπρεπείς εταιρείες. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος, πιστεύουμε στους πολίτες και στη δημοκρατία και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ για λόγους αντιπαλότητας, ακόμη κι’ αν πάψουμε να συνεργαζόμαστε με το Δήμο Μακρακώμης, αν αυτό θέλει η δημοτική αρχή. Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Σπερχειάδας (πρώην) από τον κ. Καλαμάρα και στη συνέχεια μέχρι σήμερα. Στο Δήμο Μακρακώμης (πρώην) η πρώτη μας συνεργασία ήταν με τον κ. Ριζάκη (δεν υπήρξε συνέχεια). Για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ, πριν προχωρήσουμε σε άλλες ενέργειες, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ή να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ντοκουμέντα) που αναφέρετε ότι κατέχετε και αντιστοιχούν στις 199.000,00 ευρώ και αφορούν τη συντήρηση των ασύρματων δικτύων για τα χρόνια 2011, 2012, 2013 και 2014, που ισχυρίζεστε ότι δημοσιοποιήθηκαν έστω, στη Διαύγεια και όχι ότι εισπράξαμε (αφού δεν σας άρεσε αυτό) ή να ζητήσετε ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τις ανακρίβειες που γράφετε. Εσείς μπορεί να θέλετε να συμμετέχετε σε τέτοιου είδους παιχνίδια εξουσίας, εμείς όχι. Την επόμενη φορά, αν δεν επανορθώσετε την αδικία, σίγουρα θα τα πούμε αλλού και όχι στο Facebook.
  Με εκτίμηση
  για την εταιρεία
  Γιώργος Δεδούσης
  14 Απριλίου στις 1:29 μ.μ.

  ————————————————
  ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ 16/4/14 με τίτλο “Διευκρινήσεις Για Τις Παρεξηγήσεις Στα Αυτονόητα”

  Κατ’ αρχή, δημοσιεύετε ένα απόσπασμα που μου στείλατε στο προσωπικό email και την απάντηση που σας έστειλα προσωπικά. Σαν δημοσιογράφος καταστρατηγήσατε στη δημοσιογραφική δεοντολογία, αλλά προφανώς αυτό δεν σας εδιαφέρει.
  Αφού λοιπόν δημοσιεύετε προσωπικά στοιχεία, δημοσιεύω κι’ εγώ το email που μου στείλατε και αναφέρετε στο τέλος “…Αυτά προς το παρόν και μιλάμε κατ΄ιδίαν”
  Το email που μου στείλατε:
  On 12/4/14 – 11:49 π.μ., Fonografos wrote:
  > Καλησπέρα σας. Σας αποστέλλουμε τα έγγραφα ντοκουμέντα πάνω στα οποία στηρίχτηκε το άρθρο μας. Σας διευκρινίζουμε δύο πράγματα. 1ον ότι αναφερθήκαμε στην πολιτική τακτική της Δημοτικής αρχής σε ότι αφορά τα έργα και πως τα χειρίζεται πολιτικά και 2ον δεν αναφερθήκαμε σε ονόματα και επιχειρήσεις διότι ο σκοπός του άρθρου ήταν να αναδείξει την διαχειριστική ικανότητα ή ανικανότητα της Δημοτικής αρχής. Όλα με βάση επίσημα χαρτιά. Σε καμία περίπτωση δεν εμπεριέχονται μομφές προς τρίτους.
  > Αυτά προς το παρόν και μιλάμε κατ΄ιδίαν

  Η επίσημη απάντηση η δική μας ήταν αυτή που γράψαμε παραπάνω και δεν τη δημοσιεύετε στο άρθρο σας. ΓΙΑΤΙ;
  Δημοσιοποιείτε λοιπόν μια προσωπική επικοινωνία και όχι την επίσημη θέση της εταιρείας ΓΙΑΤΙ:

  Σας ΚΑΛΟΥΜΕ και σας ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ να δημοσιεύσετε αναλυτικά τα χρήματα που διατέθηκαν από τον Δήμο για τη συντήρηση των ασύρματων δικτύων και που είναι σύμφωνα με την έρευνά σας 199.000,00 ευρώ. Αυτά που δημοσιεύετε είναι δυο σελίδες του προϋπολογισμού του Δήμου και τα ποσά ούτε αντιστοιχούν στα όσα γράφετε αλλά και ούτε αποδεικνύουν ότι διατέθηκαν.
  Καταλάβατε γιατί μιλάμε για άρθρα εντυπωσιασμού και όχι ουσίας;

  Αν το καταλάβετε τότε θα είστε σε θέση να ζητήσετε και συγγνώμη για τις ανακρίβειες και τα λάθη σας, σε ότι αφορά εμάς. Για τα υπόλοιπα, όπως σας είπαμε δεν μας αφορούν ούτε μας ενδιαφέρουν. Γιατί βάζετε δύσκολα στους αναγνώστες σας. Η διαμάχη μας αφορά αν θα είναι δήμαρχος ο σημερινός ή κάποιος άλλος; Από που προκύπτει αυτό; Εσείς γιατί δημοσιεύετε ξανά από την αρχή το άρθρο σας και όχι τα επίμαχα σημεία που σας ζητήσαμε; Προφανώς για να μπερδέψετε τους αναγνώστες σας.
  Αναλυτικά ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στη ΔΙΑΥΕΙΑ και ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ παραπάνω, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ 47.996,38 ευρώ και μάλιστα μαζί με τους φόρους (23% ΦΠΑ και 4-8% ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ), δηλαδή το καθαρό ποσό είναι 35.900,00 ευρώ. Για πείτε μας λοιπόν που είναι οι 199.000,00 ευρώ που ισχυρίζεστε ότι διατέθηκαν;
  Σας καλούμε για τελευταία φορά να επανορθώσετε τις ανακρίβειες καιτα τυχόν λάθη σας. Και δεν σας απειλούμε όπως ισχυρίζεστε, απλά προστατεύουμε την αξιοπρέπειά μας από αναλυτές, όπως εσείς.
  Με εκτίμηση
  Γιώργος Δεδούσης

  ΥΓ: για το αν η πιτσαρία ανήκει στον αδερφό σας δεν το ξέρουμε ούτε το ψάξαμε αλλά θυμόμαστε καλά ότι ένα βράδυ μας προσκαλέσατε να μας κεράσετε κάτι και τότε μας είπατε ότι το μαγαζί είναι δικό σας…
  Το λάθος μάλλον είναι δικό σας που δεν μας είπατε ότι το κατάστημα ανήκει στον αδερφό σας. Όσο για την ειρωνεία, ειλικρινά πιστεύουμε ότι καμία δουλειά δεν είναι ντροπή και αν παρεξηγήθηκε η πρόθεσή μας να σας επαινέσουμε γι’ αυτό, που μπορείτε δηλαδή να κάνετε πολλές εργασίες ταυτόχρονα, σας ζητάμε ταπεινά συγγνώμη…

 3. Καλό θα ήταν κ. τάδε να διαβάζετε χωρίς να πηδάτε παραγράφους, πόσο μάλλον όταν διαβάζετε άρθρα ή επιστολές. Όλα ειναι εκεί και με την σειρά που τους πρέπει. Περιμένουμε για μια ακόμη φορά την συγνώμη σας αφου το ξαναδιαβάσετε. Μπορείτε να το τυπώσετε καλύτερα για να μην χάνεστε απο παράγραφο σε παράγραφο. Τα ξαναλέμε εδώ είμαστε.

  • ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

   Μια προσεκτικότερη ματιά κύριε Καραντζούνη θα σας καταλογίσει απροσεξία και στις εκφράσεις σας και στα όσα δημοσιεύετε.
   Δεν θα επανέλθω, γράψτε ότι θέλετε.
   Για τα 199.000,00 που τελικά είναι ούτε 36.000,00 ευρώ ουδέποτε απαντήσατε.
   Ας το κρίνουν οι αναγνώστες σας.
   Εμείς ουδέποτε κάναμε πολιτική αλλά ούτε και θέλουμε να μας εμπλέκουν άλλοι για ίδιο όφελος.
   Ως εδώ και τέλος.
   Καλή τύχη

 4. Πάλι εκτός θέματος βρίσκεστε. Ασυναρτησίες μόνο γράφετε. Το μόνο που μάθατε είναι, να γράφετε το όνομα (επίθετο) μου σωστά Καραντζούνης Δημήτρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *