Monday , 23 April 2018
Home / featured / Καβγάς με το καλημέρα σας στο Δ.Σ. Μακρακώμης

Καβγάς με το καλημέρα σας στο Δ.Σ. Μακρακώμης

ΔΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

Το θερμόμετρο σχεδόν άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου την μεσημεριανή ώρα (13:00) όταν πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης  στην Σπερχειάδα και συγκεκριμένα στο Συνεδριακό Κέντρο Αθανασίου και Μαίρης Ακρίδα.

Η ζέστη φαίνεται είχε περίεργες επιδράσεις σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, κατά το κοινό λόγο τους βάρεσε η ζέστη, αφού η συνεδρίαση ξεκίνησε με καυγά  χωρίς λόγο! Ανούσιο έως χαζό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί…Το κακό είναι ότι το βλέπεις μόνο στον Δήμο Μακρακωμης και  προφανώς σε τριτοκοσμική χώρα….

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μέρρας μέτρησε τους συμβούλους που βρίσκονταν στο χώρο και όχι στα έδρανα όπως οφείλει…

Αμέσως ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Μπογιαντζής  δήλωσε ότι αποχωρεί η αντιπολίτευση λόγω μη τήρησης των διαδικασιών και επειδή δεν υπάρχει εισήγηση για το τακτικό θέμα της συνεδρίασης (Το θέμα ήταν «Περί παραχώρησης των Ειρηνοδικείων Σπερχειάδας και Μακρακώμης») και ούτε υπάρχει εισήγηση για το άλλο δεύτερο που  θα είναι έκτακτο.

Την έντονη αντίδραση του κ. Μπογιαντζή συνέχισε και πήρε την σκυτάλη ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κοντογεώργος, με να τσακώνεται με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., άνευ λόγω και αιτίας στη  συγκεκριμένη στιγμή.

Ως fonografos,net  θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να επισημάνουμε τα εξής μήπως και κάποια στιγμή συμμορφωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι…

1ον: Είναι τυπικό αλλά και ουσιαστικό ότι ο Πρόεδρος πρέπει να μετρά τους συμβούλους που βρίσκονται στα έδρανα και όχι να προσμετρούνται ακόμα και όταν περιφέρονται στο χώρο. Ή είναι εκεί για την συνεδρίαση ή όχι.

2ον: Μεγάλο λάθος και ατόπημα της αντιπολίτευσης να αποχωρήσει  και να ξεκινήσει αυτόν τον πρωτοφανή ανούσιο καβγά για το τίποτα την στιγμή που η συνεδρίαση αφορούσε ένα θέμα που δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση, όπως θα δείτε και στο βίντεο..

3ον: Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση επιπλέον ότι ο κ. Μπογιατζής πως γνώριζε εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει εισήγηση για το έκτακτο θέμα… Ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν πρόλαβε να  βάλει το θέμα προς συζήτηση!

Την προσοχή σας παρακαλώ για την απλότητα της κατάστασης

α) Όσον αφορά τα έκτακτα θέματα γενικά οι σύμβουλοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι πρώτα ο Πρόεδρος εισηγείται για το θέμα και το λόγο του επείγοντος αν μπορεί να αποφασιστεί και μετά το  σώμα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει αν θα συζητηθεί…

β) Όταν το πράξει αυτό ο Πρόεδρος, τότε οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να  αναφερθεί για την εισήγηση ή ότι άλλο σχετικό και να εκφράσει τις όποιες ενστάσεις, να αποχωρήσει κλπ.

γ)Και  για να συζητηθεί εν τέλει το θέμα θα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία, τότε το θέμα συζητείται από το σώμα. Για να υπάρξει απόφαση έγκρισης θα πρέπει στα έκτακτα θέματα να είναι τουλάχιστον 14 ψήφοι υπέρ.

Αυτή είναι η προβλεπόμενη διαδικασία και όχι έτσι όπως με σβαρνιά λειτουργούν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι…

Προφανώς μέλη της αντιπολίτευσης μέτρησαν τα κουκιά τους και δεν τους βγήκαν για να μην έχει απαρτία  το Δ.Σ και να μην γίνει. αφού χρειάζονταν ένα ακόμη μέλος να αποχωρήσει. Πάσουλας, Τζιβελέκας και Μάνθος δεν παραμείναν στην συνεδρίαση και έγινε με απαρτία 14 μελών.

Άρα υπήρχε δόλος και σχέδιο από κάποιους της αντιπολίτευσης για να μην γίνει η συνεδρίαση.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο με τον ανούσιο καβγά:

https://www.youtube.com/watch?v=SwOSJvoZdPA

Ο  κ.Πάσουλας τους άδειασε οπότε την επόμενη φορά θα πρέπει να συνεννοηθούν καλύτερα… Μην μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν τα ίδια λάθη με την συμπολίτευση και ο καθένας να μιλά για τον εαυτό του…

Το… άδειασμα του Πάσουλα:

https://www.youtube.com/watch?v=xwp9WVveVJE

Όπως θα δείτε σε άλλο βίντεο στη συνέχεια, το έκτακτο θέμα  τελικά απεσύρθη, οπότε όλο αυτό το νταβαντούρι δεν είχε κάποιο νόημα

 

 

About author

Check Also

Κουνούπια: Το κόλπο πριν βγείτε έξω για να μην σας τσιμπάνε

Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών είναι να μην έρχεστε… ...

3 comments

  1. Έλεος πια τι κατάντια είναι σε αυτό το Δήμο….εδω είναι μπουρδελο ένας μικρός Δήμος κι εμείς περιμένουμε να τα βρουν οι 300…μερικοί για να δημιουργησουν εντυπώσεις με το παραμικρό τσακώνονται και δημιουργούν θέμα…. Τίποτα για την καλυτέρευσή της λειτουργίας του Δήμου έχουν να προτείνουν??οι τσακωμοι και οι πολιτικές δεν βγάζουν πουθενά

  2. Τραγικο

  3. Έλεος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *