Saturday , 16 November 2019
Home / featured / Καταγγελία γονέα για ανευθυνότητα προς τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδας

Καταγγελία γονέα για ανευθυνότητα προς τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπερχειάδας

images3Έντονες αντιδράσεις  και ανησυχία εξέφρασαν  οι γονείς από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπερχειάδας, σχετικά την παράδοση ανυπόγραφου εντύπου στα μικρά παιδιά για δήλωση συμμετοχής στις Καρναβαλικές Εκδηλώσεις.

Το θέμα απο ότι γνωρίζουμε, συζητήθηκε εκτενώς διότι μπορεί να πάρει πολύ επικίνδυνες διαστάσεις. Ο φόβος και η δυσαρέσκεια των γονέων είναι δικαιολογημένη.

Όπως θα δείτε, το χαρτί που μας έστειλαν μαζί με την καταγγελία, θα διαπιστώσετε και εσείς ως αναγνώστες, τι κινδύνους εμπεριέχει για όλους τους μικρούς μαθητές του Σχολείου και περιέχει πολλά τραγικά και ύποπτα στοιχεία.

Αν έγινε από αφέλεια και αμέλεια, φανταστείτε πως μπορούν να το εκμεταλλευτούν αύριο οι επιτήδειοι που έχουν σκοτεινές προθέσεις. Συμβάντα που κατά καιρούς ακούμε και μαθαίνουμε συνεχώς έξω από τις πόρτες του σχολείου και περιλαμβάνουν κάθε είδους εξάρτησης.

 

Ανώνυμη καταγγελία:

δηλωση καρναβαλι παπειο

Χωρίς καμία πληροφορία ποιος υπογράφει και από ποιον φορέα είναι, μου ζητά από να εγκρίνω την συμμετοχή του παιδιού μου σε κάποιες ύποπτες (!) καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 18:00 Κυριακή 22/2/2015.

Το διαβάζω και δεν πίστευα στα μάτια μου, ρωτάω το παιδί ποιος το έδωσε και μου λέει ο δάσκαλος, ποιος δάσκαλος του λέω και μου απαντά της τάξης μου από το σχολείο. Χωρίς πολλά πολλά, παίρνω τηλέφωνο άλλους γονείς και μου λένε το ίδιο πράγμα. Σας το καταγγέλλω και πρέπει να το δημοσιεύσετε προς ενημέρωση όλων για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας.

Σας τα γράφω ανώνυμα γιατί φοβάμαι πως θα φερθούν αύριο στο παιδί μου.  

Και δεν φθάνει αυτό αναφέρουν ότι οι ώρες ενασχόλησης θα είναι από τις 18:00 έως πέρατος! Δηλαδή ως πότε; Δηλαδή να μην ανησυχούμε, όποτε και να έρθει! 

 Έχουν αντιληφθεί οι υπεύθυνοι ότι πρόκειται για μικρά παιδιά;;;;

Ρωτάω απεγνωσμένα αν κάποιοι θεωρούν ότι τα παιδιά μας είναι «αντικείμενα» για να πηγαίνουν ανεξέλεγκτα  όπου τους ζητούν λες και είναι βαλίτσες….

Ένας  Γονιός του 2ο Δημοτικού σχολείου Σπερχειάδας.

 

Απορίας άξιο είναι πως ο διευθυντής του σχολείου όσο και οι εκπαιδευτικοί, επέτρεψαν να μοιραστεί το χαρτί αυτό στα μικρά παιδιά. Δεν δηλώνεται από ποιον είναι, δεν υπογράφεται, δεν αναφέρει για τι ακριβώς εκδηλώσεις πρόκειται, πού θα γίνουν, ποιος θα είναι υπεύθυνος για τα παιδιά και πότε, από πού θα  επιστρέψουν τα παιδιά και πώς. Αυτό το έγγραφο δεν περιέχει καμία εγκυρότητα.

Τέτοια θέματα είναι ευαίσθητα και πρέπει να επικρατεί η κοινή λογική και απαραίτητη σοβαρότητα. Διαφορετικά τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να παραδώσει στα παιδιά έγγραφο που να τους ζητά να βρεθούνε κάπου για να δώσουν κάτι κοκ και να συμβούν διάφορα δυσάρεστα.

 

_ Σας θυμίζουμε πως και πέρσι τέτοιο καιρό η ευαισθησία των γονιών αυτού του σχολείου  δεν επέτρεψε να γίνει ανοικτή εκδήλωση στο χώρο του σχολείου την Τσικνοπέμπτη, γεγονός που προκάλεσε την αξιοπρεπή παραίτηση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, διότι πρωτίστως πάρθηκε ομόφωνη απόφαση  από την Διοίκηση για ανοικτή εκδήλωση με την κοινή συγκατάθεση του Διευθυντού και όλων των δασκάλων.

Δηλαδή αν φοβήθηκαν τόσο για μια εκδήλωση στο σχολείο όπου όλοι οι Γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα ήταν παρόντες, τώρα θα πρέπει να διακατέχονται από τρόμο που θα βάλουν την υπογραφή τους για το παιδί τους να είναι ανεξέλεγκτο,  πόσο μάλιστα που δεν θα είναι στο χώρο του σχολείου, αλλά μασκαρεμένο και βράδυ ανάμεσα σε πολύ κόσμο…

Τέτοια ανευθυνότητα είναι ανεπίτρεπτη και δικαίως αντιδρούν οι γονείς. Ουδέποτε δεν έχει ξαναγίνει αυτό, ενώ η πρότερη διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τηρούσε κάθε τυπικότητα και νομιμότητα σχετικά με την επικοινωνία της με τους γονείς.

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να δράσουν άμεσα και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση και κυρίως να μην επαναληφθεί πάλι. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει οι εμπνευστές αυτού του απαράδεκτου χαρτιού να απολογηθούν, ειδικά αν πρόκειται για κάποιον κοινωνικό και εκπαιδευτικό φορέα.

 

 

About author

Check Also

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

“Στις 17 Νοέμβρη τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την κορύφωση των αντιδικτατορικών κινητοποιήσεων που οδήγησε ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *