Thursday , 22 February 2018
Home / ΦΘΙΩΤΙΔΑ / Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας / ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Διεκδικούμε Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά

ΠΑΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Διεκδικούμε Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά

           images

Διεκδικούμε Ενιαία, Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων υποβαθμίζοντας/τσακίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς και φυσικά τα δικαιώματα των εκπ/κών. Υλοποιεί με τη σειρά της την εκπ/κή πολιτική του κεφαλαίου, όπως ζητούν τα υπερεθνικά και ντόπια όργανά του(ΟΟΣΑ, Ε.Ε., ΣΕΒ …) ώστε να «προσαρμοστεί» η εκπαίδευση στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά δεν θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί, ενώ φέτος έμειναν ακάλυπτα 3.700 κενά σε Α & Βθμια. Περικόπτονται ώρες στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Περικόπτονται μαθήματα και θέσεις υπεύθυνων Ολοήμερου και Εργαστηρίων της Βθμιας. Συρρικνώνεται δραστικά -καταργείται στην πράξη- η Ειδική Αγωγή, η ΠΔΣ, η Παράλληλη Στήριξη, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Αυξάνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών στα Ολοήμερα Τμήματα και στα Νηπιαγωγεία. Έτσι η κυβέρνηση θα «εξοικονομήσει προσωπικό» και θα χρειαστεί πολύ λιγότερους αναπληρωτές το Φθινόπωρο, ακόμα και αν καλύψει όλα τα κενά.

Αθροιστικά οι επιπτώσεις όλων αυτών θα είναι βαριές και στην Εκπ/κή Περφέρεια Στερεάς, όσο κι αν γίνεται λόγος για λελογισμένες, ήπιες παρεμβάσεις ή για ιδιομορφίες. Οι ανατροπές ψηφίστηκαν για να εφαρμοστούν κι όχι για να ξεγελάσουν τους «κουτόφραγκους». Επιβάλλονται γιατί είναι ανάγκη της αστικής τάξης.

Ο «κόφτης» δεν κόβει μόνο μισθούς και συντάξεις. Ακρωτηριάζει όλες τις κοινωνικές δαπάνες(Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, Πολιτισμό, λαϊκό Αθλητισμό, λαϊκή κατοικία…) προκειμένου να περισσέψει χρήμα για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι επίκαιρο – τρανό παράδειγμα ταξικής επιλογής. Δηλ. για τους πολλούς ο «κόφτης» και για τους μεγαλοκαρχαρίες «λεφτά με τη σέσουλα». Αλλά, ταυτόχρονα, και «παραγωγή» αμόρφωτου, φτηνού και χειραγωγήσιμου εργατικού δυναμικού από τα σχολεία.

Οι εκπ/κοί Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ καλούμε εκπ/κούς, γονείς, μαθητές να αγωνιστούν δίπλα στο ταξικό κίνημα και να απαιτήσουμε μαζί από την κυβέρνηση:

 • Να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν τα 27.000 βεβαιωμένα κενά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Να επαναπροσληφθούν από την 1η Σεπτέμβρη και σε μία φάση όλοι οι αναπληρωτές που εργάστηκαν φέτος. Επίσης να εξασφαλίσει άμεσα την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας.
 • Όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο Δημοτικό (Φυσική Αγωγή, Μουσική, Πληροφορική, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή, Ξένες Γλώσσες) να διδάσκονται μόνο από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Για την Παράλληλη Στήριξη να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή που έχει ανάγκη ειδικής εκπαιδευτικής στήριξης. Να λειτουργήσει η ΠΔΣ.  Να μη μείνει εκτός Ολοήμερου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου κανένα παιδί που κάνει αίτηση η οικογένειά του. Να εγγραφούν και να φοιτήσουν όσα προνήπια κάνουν αίτηση σε δημόσιο Νηπιαγωγείο. Να επανέλθουν οι υπεύθυνοι στα εργαστήρια στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

ΛΑΜΙΑ    16/6/2016

About author

Check Also

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Τριτεκνων Νομού Φθιώτιδας

Η ενημέρωση από τον Σύλλογο: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ...

6 comments

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

  Αγαπητέ κύριε Γκικόπουλε
  Ως οπαδός της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μώλου – Άγιου Κωνσταντίνου και ως κάτοικος των Καμένων Βούρλων θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για την λειτουργία του Δήμου, του Δημοτικού Συμβούλιου και τα προβλήματα των κατοίκων που δεν παίρνουν απάντηση. Στα τελευταία δημοτικά συμβούλια έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου η προκήρυξη για την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου σε ιδιώτες, χωρίς το καταφύγιο να διαθέτει ούτε καν άδεια.
  Επίσης ψηφίστηκε ο ΒΙΟΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου που δεν μας βρίσκει αντίθετους, αλλά δεν αιτιολόγησαν με ποιο τρόπο έγινε η επιλογή του οικοπέδου και ο φάκελος δεν είχε περιβαλλοντολογικές μελέτες, σε μια περιοχή που η μόλυνση γίνεται αισθητή λόγω των οσμών, επίσης θεωρούμαι απαραίτητη την ενημέρωση των κατοίκων. Ο φάκελος που έφερε ο δήμαρχος για την μετατροπή παλαιών αποθηκών της περιόδου του Β΄ παγκοσμίου πολέμου σε Πνευματικό Κέντρο στον Άγιο Κωνσταντίνο που δεν μας βρίσκει αντίθετους, ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο χωρίς να έχει καμιά μελέτη ούτε καν για την στατικότατα των κτιρίων. Ταυτόχρονα, παρέπεμψαν στο πειθαρχικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, μηχανικό που την καταψήφισε, ενώ την μελέτη δεν ανέλαβε το γραφείο που μειοδότησε.
  Οι κινήσεις του δήμου για τα ιαματικά, τα υδροπλάνα και όλα τα παραπάνω με αναθέσεις, ουδόλως έχουν σχέση με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Έρχονται να υπηρετήσουν τις πολίτικες υποχρηματοδότησης από το κράτος των ΟΤΑ, την θέση 2 που βρίσκεται η περιφέρεια στο θέμα των χρηματοδοτήσεων. Άλλα και την απευθείας ανάθεση σε συγκριμένους επιχειρηματίες χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ, χωρίς την ύπαρξη διαγωνισμών. Γνωρίζετε ότι οι χρηματοδοτήσεις πληρώνονται από το λαό μας με την συμμετοχή μας κατ’ έτος στα διάφορα ταμεία της ΕΕ. Όλα τα παραπάνω βέβαια, είναι σύμφωνα με αυτά που συζητήθηκαν ένα χρόνο πριν στο συνέδριο της ΠΣΕ στα Καμένα Βούρλα για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΠΣΕ. Καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν και τις μελέτες των έργων από την τσέπη τους.
  Και ενώ το ξεπούλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, τελευταία, οι κάτοικοι στα Καμένα Βούρλα είδαν να ξεφυτρώνει πρατήριο δίπλα στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και παρά τις αντιδράσεις, οι υπηρεσίες της περιφέρειας και ο περιφερειάρχης σιωπούν, όπως επίσης και το Τεχνικό Επιμελητήριο. Σας επισυνάπτω την επιστολή συμπολιτών μου, τη σχετική νομολογία και σας παρακαλώ στο τέλος Αύγουστου, οπότε θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, να τεθεί το θέμα από εσάς για να έχουμε απαντήσεις από τις υπηρεσίες και το Επιμελητήριο, για τους κατοίκους των Καμένων Βουρλών. Κάποιοι πρέπει να σκεφτούν και την ασφάλεια των παιδιών.
  Σας ευχαριστώ
  Γιάννης Φραγκούλης

 2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

  Σκέψεις για την ειδική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου
  Κύριε αρχισυντάκτη
  Στην τελευταία συνεδρίαση του δήμου μας για τον προϋπολογισμό, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η προσπάθεια να μην υπάρξει δημόσια μετάδοση από το διαδίκτυο, ενώ μεταδόθηκε το διάγγελμα του δημάρχου. Το αποτέλεσμα ήταν να μην ακουστούν άλλες απόψεις δημόσια, ούτε και οι απαντήσεις του κ. Πετρόπουλου (διευθυντής του δήμου και υποψήφιος δήμαρχος του Σύριζα) σε ερωτήσεις συμβούλων για τον προϋπολογισμό. Σε αυτόν άλλωστε, απευθύνονταν και τα ευχαριστώ της προέδρου του ΔΣ.
  Με έκπληξη άκουσα το δήμαρχο να μας λέει ότι «θα πληρώσουμε τον κο Παπαλάμπρου, άλλα κατορθώσαμε να μην τα πάρει μαύρα» Ε! και ποιο το αποτέλεσμα για τους δημότες; Τα τελευταία χρόνια όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι κατηγορούσαν τους προηγούμενους για τη σύμβαση με αυτόν, όταν όμως, γινόταν δήμαρχοι επέλεγαν τον ίδιο πάλι. Χειριστήκαν το ζήτημα σαν ο δήμαρχος να συμμετέχει για πρώτη φορά στα κοινά και δεν γνώριζε την υπόθεση Παπαλάμπρου. Φαίνεται ότι κατά τα προηγούμενα χρονιά δεν υπήρξε δημοτικός σύμβουλος, δεν έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, δεν έχει ψηφίσει ο ίδιος επ’ αυτού, το παίζει σωτήρας και ξέχασε να μας αναφέρει ποιος φταίει. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Καποδιστριακών δήμων υπάρχουν. Θα θυμίσω ότι ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε προβλέψει τι θα συμβεί με τον Παπαλάμπρο και είχε προτείνει διαχείριση από το δήμο. Νομοτελειακά το ίδιο θα γίνει και με το καταφύγιο σκαφών στα Καμένα Βούρλα σε λίγα χρόνια.
  Θέλω δε να σας πληροφορήσω, ότι το κράτος χρωστάει μέχρι το 2016 10 δις για το σύνολο των ΟΤΑ. Και για τους τρεις παλιούς δήμους ανέρχονται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Ακούσατε ποτέ την πλειοψηφία να διεκδικεί τίποτα επισήμως; Η παράταξη που στέλεχος και υποψήφιος για το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ ήταν ο κ. Συκιώτης έκανε την τελευταία διαπραγμάτευση για τα παρακρατημένα. Αλήθεια, δεν τον ενημέρωσε ο Πατούλης;
  Ήταν ο δήμαρχος που πρόσφερε στήριξη σε αυτές τις πολίτικες και μάλιστα ξέχασε να μας πει, ότι όταν δεν θα ισοσκελίζει τον προϋπολογισμό του είναι υποχρεωμένος να επιβάλει φόρο στους πολίτες με την λογική της ανταποδοτικότητας. Ξεπουλάνε όσο – όσο τα πάντα, μόνο τα χωματουργικά στο λιμάνι στα Καμένα Βούρλα έχουν στοιχίσει 2.5 εκατομμύρια ευρώ.
  Φτιάχνει υδατοδρόμιο στον Άγιο Κωνσταντίνο που βέβαια δεν εξυπηρετεί τους ελαιοπαραγωγούς, ούτε τον τουρισμό στα Καμένα Βούρλα, ούτε την πραγματική οικονομία της περιοχής. Σήμερα δεν υφίσταται νομικό πλαίσιο για την λειτουργία του, άλλα οι πολίτες πλήρωσαν την μελέτη!!!! Είναι σίγουρο ότι αυτά γίνονται προγραμματισμένα και όχι γιατί έχουν άγνοια. Οι πολιτικές αυτές εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και όχι των δημοτών.
  Ο δε προϋπολογισμός σίγουρα μεταβάλλεται όπως και ο προγραμματισμός των έργων άλλα πάντα δείχνει το δρόμο του ποιος πληρώνει. Η μείωση των εξόδων του δήμου κατά 3.5 εκατομμ. τσακίζει τις κοινωνικές δαπάνες, μειώνει την κρατική επιχορήγηση, ενώ παραμένουν στα ιδία αυτά που πληρώνουν οι πολίτες.
  Η ανατροπή των συγκεκριμένων πολιτικών και η καταδίκη τους είναι ο μόνος δρόμος. Η ευθύνη των παρατάξεων που τις υποστηρίζουν είναι μεγάλη. Ακόμη και για τις κοροϊδίες ότι τάχα μετά το 2019 θα υπάρξει μείωση φόρων.
  Γιάννης Φραγκούλης
  Καμένα Βούρλα
  Αυτοκινητιστής

 3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

  ΚΑΛΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;
  Κε αρχισυντάκτη
  Με αφορμή τις δημαιρεσίες στο δήμο μας, αλλά και τις συνεντεύξεις του δημάρχου και του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΡΑΔΙΟ fm1 της Λαμίας, αναδεικνύεται τι ανάπτυξη σκέφτεται ο καθένας για τον τόπο μας.
  Αναδείχθηκαν για μία ακόμη φορά τα μεγάλα ζητήματα, όπως της αποχέτευσης, του Κέντρου Υγείας, του υδατοδρομίου, αλλά και το δωρεάν νερό από το δήμο στους πλοιοκτήτες στον Άγιο Κωνσταντίνο (όταν για το νερό φορολογούνται άγρια οι πολίτες), το ξεπούλημα του λιμανιού για 21 χιλ. ευρώ (όταν ο πρώην αντιδήμαρχος των Καμένων Βούρλων, δήλωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ότι ο καποδιστριακός δήμος είχε εισπράξεις και 99 χιλ. ευρώ το χρόνο).
  Ο δήμαρχος απαντούσε ως βουλευτής παλαιάς κοπής, ισχυριζόμενος ότι στις επόμενες 15 μέρες όλα δρομολογούνται, φοβούμενος να ανοίξει επί της ουσίας τη συζήτηση για τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει λόγω των πολιτικών του επιλογών.
  Οι δημαιρεσίες έδειξαν για μία ακόμη φορά ότι τα πρόσωπα μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι πολιτικές παραμένουν οι ίδιες.
  Πιστεύω ότι οι κάτοικοι του δήμου μας πρέπει να απαιτήσουν : ελεύθερες παραλίες για χρήση από όλους στην Φθιώτιδα, δημόσιες αναβαθμισμένες ιαματικές πηγές που σημειωτέον πρέπει να φύγουν από τον ΤΑΙΠΕΔ, κονδύλια από την κεντρική διοίκηση για μόνιμο προσωπικό στο δήμο, συνέχιση και επέκταση όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά μέτρα, διαχείριση απορριμμάτων από τον δήμο. Να ενταχθούν όλα τα παιδιά σε παιδικούς σταθμούς. Μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων, του μικροεπαγγελματία και του μικρού ξενοδοχείου. Πραγματική ανάγκη π.χ. είναι η εξεύρεση λύσης για τη στάση λεωφορείων από βορρά και νότο, στο δήμο και όχι το υδατοδρόμιο.
  Οι δημόσιες συγκοινωνίες, τα λιμάνια, η ανάπτυξη της γεωργίας θα πρέπει να αναπτύσσονται παράλληλα με τον τουρισμό. Η φορομπηχτική πολιτική της δημοτικής αρχής είναι αντιλαϊκή, χτυπάει τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους.
  Οι δημότες πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε χαραμάδα που αφήνει το παρόν σύστημα, αλλά και να διεκδικήσουν την ικανοποίηση κάθε κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ανάγκης του σύγχρονου ανθρώπου.
  Γιάννης Φραγκούλης
  Αυτοκινητιστής
  Καμένα Βούρλα

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

  ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
  Kε αρχισυντάκτη
  Μετά τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη έρχεται ο Καλλικράτης 2 που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το εκλογικό σύστημα από μόνο του, έστω και με απλή αναλογική, δεν αλλάζει τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Τρανταχτό παράδειγμα ο υφυπουργός του Σπίρτζη που δήλωσε ότι θα σφραγιστούν οι παράδρομοι στον ΠΑΘΕ στριμώχνοντας τους πολίτες και δυσκολεύοντας τους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό στον δήμο μας. Ποιος άλλος θα τέλειωνε έτσι εύκολα τη «βρώμικη δουλειά»;
  Αποδείχτηκε ότι ο «Καλλικράτης» και ο «Καποδίστριας» ήταν από τα καλύτερα όπλα του συστήματος και των κυβερνήσεων για την εφαρμογή των μνημονίων και του προγράμματος σταθερότητας, με τραγικά αποτελέσματα για τους μισθούς, τις συντάξεις, την κρατική χρηματοδότηση των δήμων. Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια στους δήμους στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα και τη συνεχή αύξηση των δημοτικών τελών, -δύο φορές αυξήθηκαν στο δήμο μας σε διάστημα ενός έτους- «τους ιδίους πόρους», όπως τους ονομάζουν. Στο ξεπούλημα ακτών και λιμανιών, έναντι πινακίου φακής, όπως έγινε στο δήμο μας, ενώ ο δημόσιος χαρακτήρας τους είναι απαραίτητος μοχλός για την ανάπτυξη των αυτοαπασχολούμενων και για το λαϊκό τουρισμό.
  Οι προφάσεις περί διαφάνειας και εξοικονόμησης πόρων αποτελούν το «χρυσωμένο χάπι» για το κόψιμο των κρατικών πόρων, την εφαρμογή της ανταποδοτικότητας και η κατάργηση κάθε κρατικής επιχορήγησης. Ακόμα και κατάσχεση λογαριασμών τραπέζης των δημοτών προβλέπονται στον «Καλλικράτη 2», όπως έγινε ήδη στην Καρδίτσα με νόμο του 2013 και με άλλους τρόπους. Αποσκοπούν στην ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας» που στηρίζεται στην ακριβή αγορά υπηρεσιών από του δημότες, όπως θα γίνει με το αλιευτικό καταφύγιο στα Καμένα Βούρλα, ή όπως έγινε με τα απορρίμματα στον καποδιστριακό δήμο Καμένων Βούρλων, με φέσι στους πολίτες καμία 800σαριά χιλιάδες ευρώ.
  Η ανάπτυξη ενός οπισθοδρομικού τοπικισμού, ήταν βούτυρο στο ψωμί των κυβερνήσεων. Οι αντιδράσεις μόνο για το όνομα του δήμου, έκρυψε και αποπροσανατόλισε τα πολύ σημαντικότερα. Ότι η δομή του Καλλικράτη για κράτος με αποκεντρωμένα όργανα, αποφασιστικές αρμοδιότητες, ήταν το όχημα για την προσαρμογή του αστικού κράτους στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Δηλαδή ψίχουλα για κοινωνικές παροχές και τα πάντα να αποδίδουν κέρδος και υπεραξία για τον επιχειρηματία. Θέλουν δε να εντάξουν στην ανταποδοτικότητα και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα, όπως π.χ. πράσινο, υγεία, πολιτισμός, εκπαίδευση κ.λπ. και το κρατικό χρήμα να χρησιμοποιείται μόνο σε μικρά νησιά και πολύ ορεινούς δήμους. Κάτι σαν τα ψίχουλα για την ακραία φτώχια. Δεν είναι τυχαίες οι διάφορες προσλήψεις που γίνονται κατα καιρούς στους δήμους –και στον δικό μας- σε υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το σταμάτημα των παραπάνω οι άμεσες προσλήψεις αορίστου χρόνου με σύγχρονα δικαιώματα για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών των δήμων και η διεκδίκηση έργων μέσω των δημόσιων επενδύσεων είναι ο μονός δρόμος σήμερα.
  Το περιεχόμενο των δημοτικών εκλογών είναι πολιτικό. Κριτήριο ψήφου για τις εκλογές πρέπει να είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συνολικά στη ζωή μας .
  Το τέταρτο μνημόνιο με την διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ή της ΝΔ ή όποιων άλλων προθύμων είναι προ των πυλών. Άλλωστε το τρίτο μνημόνιο μαζί το ψηφίσανε τα κόμματα τις αστικής διαχείρισης.
  Γιάννης Φραγκούλης
  Αυτοκινητιστής
  Καμένα Βούρλα

 5. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

  Κε αρχισυντάκτη
  Uber-Airbnb Το νέο είναι ζωή με δικαιώματα και όχι σαν είλωτες.
  Παίρνω αφορμή από την περιγραφή του συναδέλφου μου ταξιτζή Γιώργου, στην τελευταία γενική συνέλευση του ραδιοταξί όπου είμαι συνέταιρος. Για το πώς γνώρισε έναν οδηγό της Uber, την συνομιλία τους, την περιγραφή ενός ανέργου για δυο χρόνια που επιτέλους βρήκε απασχόληση για να θρέψει τα παιδιά του, με το αυτοκινητάκι του και ερασιτεχνικό δίπλωμα, με 30 μέρες δουλειά το μήνα, από το χάραμα ως την νύχτα. Είναι δηλαδή, ένα από τα 1200 αυτοκίνητα της Uber στην Αθήνα που για την κυβέρνηση της «Αριστεράς» δεν υπάρχουν. Ίσως δεν έχει τόσο σημασία, αλλά και μετρητά εισπράττουν και όχι πληρωμή μέσω καρτών, όπως ισχυρίζεται η Uber.
  Τα παραπάνω είναι σε άμεση συσχέτιση με την εταιρεία Airbnb που παρέχει φιλοξενία επ’ αμοιβή σε οποίο σπίτι είναι άδειο. Με τουρίστες που τους τούς βλέπουμε σε γειτονιές που τον προηγούμενο καιρό έδρασαν τα φασιστοειδή της ΧΑ, για να τις «καθαρίσουν» από τους μετανάστες. Όπως στην Κυψέλη και μάλιστα πολλοί ευρωπαίοι έχουν κάνει «πολύ επικερδείς επενδύσεις» σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Αγοράζοντας και στην χώρα μας τα ακατοίκητα και υπερφορολογημένα σπίτια σε τιμές τρεις φορές περίπου χαμηλότερες από την προ της κρίσης αξίες. Και όλα αυτά με μαύρα χρήματα και εργαζόμενους που δεν φαίνονται πουθενά.
  Την ενημέρωση που είχαμε από την Πανελλήνια ομοσπονδία ταξί, για το νέο νόμο των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που δήθεν θα βάλει φρένο στην Uber νομιμοποιώντας τη!!!!!! Ενώ στην ουσία βάζει κανόνες που ευνοούν μονό τα μονοπώλια, νομιμοποιώντας μαζί με τους ενδιάμεσους και την Ubber. Η ομοσπονδία και ο ΣΑΤΑ έχει «ξεχάσει» πλέον να μας μιλάει για τις υπάρχουσες ηλεκτρονικές εφαρμογές και με την σιωπή της στήριξε όλο το προηγούμενο διάστημα τις ηλεκτρονικές εφαρμογές BΕΑT,PLON PLUS κ.λπ. Ουδεμία κουβέντα για την πώληση της ΒΕΑΤ για 40 εκατομμύρια.
  Αυτό που συμβαίνει σε όλα τα παραπάνω είναι συγκέντρωση οικονομίας και δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών για τα μονοπώλια και μοίρασμα της μεταφοράς σε δύο μεγάλες εταιρείες, εξολόθρευση ταξιτζήδων, ενοικιαζομένων δωματίων, μικρών ξενοδοχείων κ.α.. Όλα αυτά βέβαια με μοναδικό στόχο τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργαζόμενους που δεν θα έχουν πλέον κανένα δικαίωμα γιατί θα θεωρούνται εργολάβοι, με κατάργηση μισθού, ασφάλισης, υπερωριών, εργασιακή καπιταλιστική ζούγκλα. Τα παραπάνω για τους καπιταλιστές είναι «αλλαγή υποδείγματος» όπως ισχυρίζονται, η λεγόμενη «gig economy», δηλαδή οικονομία κατά παραγγελία.
  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ΝΔ με τον Χατζιδάκη και τον Μητσοτάκη και μία πλειάδα στελεχών, στηρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα, «γιατί να το κρύψουν άλλωστε». Όλα τα προηγούμενα χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ έβγαζαν νόμους που σαλαμοποιούσαν τα μέτρα της συγκέντρωσης, όπως ο νομός του Ραγκούση, που κατάργησε τα επαγγελματικά διπλώματα, την ψυχιατρική εξέταση για το διπλωμα κ.λπ. Τώρα καταλαβαίνουμε που στόχευαν, στην εξόντωση των αυταπασχολούμενων.
  Η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι σε όφελος των καπιταλιστών και κανενός αλλουνού. Το πραγματικά νέο είναι η ζωή με δικαιώματα και όχι σαν είλωτες. Μόνος δρόμος η ανάσχεση των μέτρων με αγώνα και η αλλαγή της κοινωνίας.
  Γιάννης Φραγκούλης
  Αυτοκινητιστής
  Καμένα Βούρλα

 6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

  Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο για τον Δεκέμβρη του 1944
  Το γράμμα ενός Βρετανού φαντάρου στην Αγγλική εφημερίδα «Daily Worker», τις μέρες που έπαιρνε μέρος στη Μάχη της Αθήνας
  ….Και να, κοντά 75 χρόνια μετά, μια λέξη έρχεται ξανά στην επιφάνεια: «Ντρέπομαι!». Από το στόμα ενός Βρετανού φαντάρου. Που την έγραψε στους γονιούς του εκείνες τις μέρες και είδε το φως της δημοσιότητας το Δεκέμβρη του 1944, στην εφημερίδα «Daily Worker»:
  23 Δεκέμβρη 1944, «Daily Worker», σελίδα 2:
  «Αυτό το συγκινητικό, θυμωμένο γράμμα γράφτηκε από στρατιώτη που υπηρετεί με τις δυνάμεις υπό τις διαταγές του Στρατηγού Σκόμπι στην Αθήνα. Στάλθηκε στην οικογένειά του, η οποία μας ενημέρωσε ότι πριν πάει στο εξωτερικό δεν συνδεόταν με κανένα πολιτικό κόμμα. Φανερώνει τη βαθιά αγανάχτηση ενός Άγγλου δημοκράτη», αναφέρει στον πρόλογο η εφημερίδα και παραθέτει ολόκληρο το γράμμα, υπό τον τίτλο
  «ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ!»
  ΗΔΗ σας έχω γράψει για την κατάσταση των πραγμάτων στην Αθήνα. Ο Τύπος στην πατρίδα ετοιμάζει κείμενα.
  Αναρωτιέμαι εάν σας πληροφορούν για τα ακριβή τεκταινόμενα. Άραγε οι ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο θα απαντηθούν ειλικρινά; Φοβάμαι πως όχι.
  Πρώτα από όλα, ντρέπομαι, ντρέπομαι πολύ, για το ρόλο που παίζει η Βρετανία εδώ. Από την πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας, που άνοιξε πυρ εναντίον μίας ειρηνικής διαδήλωσης, ολόκληρη η πόλη αντηχεί πυροβολισμούς τουφεκιών, οπλοπολυβόλων και κανονιοβολισμούς από τα τανκς σε όλες τις συνοικίες.
  Για μία ολόκληρη μέρα, πάνω κάτω, ήταν αρκετά σοβαρά τα πράγματα μεταξύ των αστυνομικών και του ΕΑΜ. Έπειτα εμείς, κατόπιν διαταγών από το Λονδίνο, μπλεχτήκαμε.
  Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι δώσαμε σοβαρές διαβεβαιώσεις πως δεν θα εμπλακούμε στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα αυτής της χώρας και ότι εμάς, το στράτευμα, μας συμβούλεψαν να πράξουμε αναλόγως. Πώς τιμήθηκε αυτή η ιερή διαβεβαίωση;
  Από το τελευταίο μου γράμμα τα τανκς μας, τα όπλα μας έχουν δει αρκετή δράση και έχουν τσακίσει φιλελεύθερες και κομμουνιστικές δυνάμεις, οι οποίες τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια ακούραστα πάλευαν ενάντια στο φασισμό. Είναι αλήθεια. Είμαι εδώ και έχω αρκετά καλή γνώση της κατάστασης.
  Διεξάγεται μία ανελέητη μάχη της Δεξιάς ενάντια στην Αριστερά. Θυμηθείτε ότι η Αριστερά (ΕΑΜ) αγκαλιάζει έξι κόμματα, από τους φιλελεύθερους μέχρι τους κομμουνιστές (ΚΚΕ), ότι πριν ξεκινήσουν τα προβλήματα έξι υπουργοί της κυβέρνησης παραιτήθηκαν σε υποστήριξη αιτημάτων που στη συνέχεια ο λαός κινητοποιήθηκε για να τα διασφαλίσει. Ομως ολόκληρο το βάρος της βρετανικής δύναμης μπήκε στα γεμάτα, υποστηρίζοντας τη Δεξιά ενάντια στην Αριστερά.
  Παρατηρώντας τα πράγματα από μία απόσταση, είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν τις ζωές τους σύμφωνα με τους όρους της Χάρτας του Ατλαντικού και της Συνδιάσκεψης της Τεχεράνης θα νικήσουν. Ελεύθεροι από την ανέχεια, από το φόβο, με ελευθερία θρησκευτικής πίστης, λόγου. Τι παραμύθια πρέπει να ειπωθούν πριν εξασφαλιστούν αυτά τα αιτήματα;
  Πέρα από πολλές θλιβερές σκηνές, άκουσα τα τανκς να συντρίβουν με τις βολές τους το Αρχηγείο του ΕΑΜ μαζί με τους υπερασπιστές του, είδα το ένα μετά το άλλο τα “Spitfire” (σχεδόν καθημερινά) να ρίχνουν χιλιάδες βόμβες στις αιφνίδιες εφορμήσεις τους, σχεδόν μέσα στα σπίτια του κόσμου!
  Τι άξιζαν οι διαβεβαιώσεις μας στον ελληνικό λαό; Το αίμα μου βράζει από τα πράγματα που κάνουν στο όνομά μας. Νιώθω τόσο άσχημα για αυτό το θέμα που απαίτησα να δω τον επικεφαλής αξιωματικό και του εξέθεσα τις απόψεις μου.
  Εύχομαι να μπορούσα να βρίσκομαι στο Κοινοβούλιο, να ακούσω και να πάρω μέρος στη συζήτηση που απ’ ότι καταλαβαίνω θα λάβει χώρα. Θα έτριβα τη ντροπή που νιώθω από τις πράξεις μας στα μούτρα της κυβέρνησης που ευθύνεται για αυτά τα εγκλήματα.
  Η δημοκρατία μας (λέξη ελληνική) πέφτει σαν καυτό μολύβι στα κορμιά του ελληνικού λαού. Τι μας χωρίζει, εμένα από τα παιδιά, ποια αιτία; Για ποιο λόγο μάτωσε αυτή η χώρα, βομβαρδίστηκε, και ο Θεός ξέρει τι άλλο;
  Ειλικρινά, είμαι σοκαρισμένος με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα – και δεν είμαι ο μόνος. Πιστέψτε με, η καρδιά και το μυαλό μου βράζουν από αυτές τις καταραμένες εξελίξεις. Ποιος, οκτώ βδομάδες πριν, θα μπορούσε να είχε προβλέψει αυτή την κατάσταση των πραγμάτων;
  Εχω έντονα αρνητικά συναισθήματα – ναι – αλλά επίσης σας διαβεβαιώνω ότι τα αντικειμενικά γεγονότα είναι ότι η κυβέρνησή μας σκόπιμα και ανελέητα επιβάλλει μία αντισυνταγματική κυβέρνηση στις πλάτες ενός συμμάχου, που επέδειξε ανυπέρβλητη ανδρεία. Βλέποντας τι συμβαίνει ακριβώς αυτή τη στιγμή, η Χάρτα του Ατλαντικού και η Συνδιάσκεψη της Τεχεράνης δεν αξίζουν ούτε κάλπικη δεκάρα.
  Ολα τα παραπάνω δεν αποτελούν στρατιωτικό μυστικό, δεν λένε τίποτα για τους πολεμικούς στόχους για τους οποίους ο λαός μας υπέφερε, έχασε τόσα πολλά.
  Η ελευθερία του ελληνικού λαού εξαφανίζεται – και μαζί της θα εξαφανιστεί η δική μας, εάν δεν προσέξουμε. Εν κατακλείδι, άλλη μια φορά σας λέω, ντρέπομαι γι’ αυτό που συμβαίνει, είναι ζωώδες και αηδιαστικό. Χαίρομαι που “άνοιξα τα χαρτιά μου” στον επικεφαλής αξιωματικό μου. Αυτή μου η πράξη με έκανε να νιώσω λιγάκι πιο καθαρός, όχι όμως πολύ. Τα τεκταινόμενα σήμερα στην Ελλάδα είναι ευθύνη δική μου, δική σας, των γειτόνων, του χωριού, της πόλης, της χώρας.
  Μας στιγματίζουν όλους».

  Εφημερίδα «Ριζοσπάστης»
  Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2017 – Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2017

  Για την αντιγραφή
  Γιάννης Φραγκούλης
  Αυτοκινητιστής
  Καμένα Βούρλα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *