Thursday , 20 September 2018
Home / featured / Τα θέματα που έθιξαν στον Κ. Μπακογιάννη στην Σπερχειάδα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Τα θέματα που έθιξαν στον Κ. Μπακογιάννη στην Σπερχειάδα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 μπακογιαννης σπερχειαδα

Η χθεσινή (13/11/2017) συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που έγινε στην Σπερχειάδα, λογικό και επόμενο ήταν οι  τοπικοί πολιτικοί παράγοντες να θέσουν ζητήματα και προβλήματα της περιοχής στα οποία εμπλέκεται η Περιφέρεια.

IMG_6454

Ως εδώ όλα καλά, αλλά  αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι δεν υπήρχε σύμπνοια στα θέματα που  έθεσαν προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα, θα έπρεπε ένας και αυτός ο πλέον αρμόδιος θα ήταν ο Δήμαρχος κ. Παπευθυμίου, να αναφερθεί σε όλα τα επίμαχα και σχετικά ζητήματα. Αντιθέτως είδαμε Δημοτικοί Σύμβουλοι  ναι μεν να αναφέρθηκαν σε σοβαρά και καίρια θέματα αλλά ο καθένας μεμονωμένα και διάσπαρτα ειδικά από την πλειοψηφία. Επομένως η εικόνα που προφανώς είδε ο Περιφερειάρχης ήταν ότι υπάρχουν θέματα προς εξέταση και επίλυση αλλά δεν είδε μία κοινή  γραμμή του Δήμου Μακρακώμης….Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτό με μία άτυπη προγραμματισμένη  συζήτηση από πριν όλων των συμβούλων…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Τζιβελέκας από την άλλη, καλωσόρισε και έλουσε με καλά λόγια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στάθηκε δίπλα στον Δήμαρχο αφού δεν τον συμπλήρωσε δείχνοντας ότι έχει καλυφθεί  και έδειξε έτσι πολιτικό πολιτισμό και ήθος.

photo2

Να σημειώσουμε ότι από την ελάσσονος μειοψηφία  πήραν τον λόγο και οι  δύο σύμβουλοι (κ.κ. Σκούρας και Διαμαντής)  ενώ θα μπορούσαν να μιλήσει ο ένας ως εκπρόσωπος. Αναφέρθηκαν π.χ. στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου και στα προβλήματα του παραθέτοντας διάφορες λύσεις. Ως fonografos.net προτείνουμε και δεν ειπώθηκε το εφικτό που δεν είναι άλλο να φύγει η μπάρα από την μέση

Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Κατσίκας  ορθώς τοποθετήθηκε για τις εκδηλώσεις στην Δυτική Φθιώτιδα και πώς πρέπει να αξιοποιούνται οι ορεινοί όγκοι και να «ενδυναμωθούν» με διάφορα τεχνικά  έργα.

Ο άλλος ανεξάρτητος κ. Πάνος Κοντογεώργος αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα όπως το κλείσιμο του ΘΕΡΜΑΙ Πλατυστόμου, το Φυσικό Αέριο και  άλλα  σημαντικά.

IMG_6455

Γενικότερα αν υπήρχε μία κοινή «κατάθεση» θεμάτων  δεν θα υπήρχε καθυστέρηση και θα γινόταν μία πιο εποικοδομητική συζήτηση ενώ θα δινόταν και η αίσθηση της ενότητας των τοπικών πολιτικών απέναντι σε βαρυσήμαντα θέματα του Δήμου Μακρακώμης. Εκείνο που θα πρέπει να υπογραμμίσουμε είναι ότι  όλοι ανεξαιρέτως εξέφρασαν καλά λόγια προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τόσο για έργα που έχει υλοποιήσει και σχεδιάζει όσο και για την ανταπόκριση της όταν και όπου  χρειάστηκε.

Με τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ευθύμιος Καραϊσκος αναφέρθηκε  περιγραμματικά στα όσα έργα έχουν γίνει στην Δυτική Φθιώτιδα αλλά και όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί να γίνουν. Ιδιαίτερα σημαντική  η ανάλυση του καθώς αφορά σημαντικά  έργα για τους δημότες όπως δρόμοι γέφυρες κλπ.

Ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης  δεν απέφυγε καμία ερώτηση και απάντησε στον καθένα ξεχωριστά  για τα ζητήματα που έθιξε, δίνοντας σαφείς αναφορές  και μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρεται στον κάθε ένα στον ενικό αφού όπως δήλωσε όλους τους γνωρίζει προσωπικά και η συνεργασία τους είναι δεδομένη όταν αφορά  καλό της περιοχής και κατ’ επέκταση των δημοτών.

(Αναφορικά με την γέφυρα στο Καστρί στο Παλιούρι και όλα όσα έχουν γίνει και τα έχει καταγράψει ο www.fonografos.net, τελικά έχει αποφασιστεί  να κατασκευαστεί νέα γέφυρα με 3.000.000€ αλλά ώσπου να υλοποιηθεί  θα γίνει μία νέα  λίγο πιο μακριά τύπου Μπέιλι, για την  εξυπηρέτηση των κατοίκων ενώ η παλιά θα πρέπει να γίνει όπως ήταν ακριβώς πριν την γκρεμίσουν, διότι έχει χαρακτηριστεί από την αρχαιολογική υπηρεσία ως μνημείο.)

Δείτε το σχετικό βίντεο της συνεδρίασης εδώ: (από το λεπτό  1:40:00 )

https://www.youtube.com/watch?v=gOHzRI5GeLU

About author

Check Also

Μαθήτρια βούτηξε στο κενό….

Mια 17χρονη μαθήτρια έδωσε τέλος στη ζωή της την Τετάρτη το βράδυ πέφτοντας από την ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *