Sunday , 16 February 2020
Home / featured / Τα Μασκαρέματα και οι Μασκαράδες στον Δήμο Μακρακώμης!!!

Τα Μασκαρέματα και οι Μασκαράδες στον Δήμο Μακρακώμης!!!

aporiatikes_ekdiloseis_dimou_makrakomis  Σε γοργούς ρυθμούς κινούνται οι προετοιμασίες στον Δήμο Μακρακώμης για τις αποκριάτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις για το 2015.

Ωστόσο όμως θα πρέπει να δούμε συνολικά στον Δήμο πως εξελίσσονται με βάση τις αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στην συνεδρίαση στις 28 Ιανουαρίου και τις αποφάσεις για τις δαπάνες και αν όλα αυτά τελικά τηρούνται και υπάρχει συνάφεια.
Όπως θα παρακολουθήσετε στο βίντεο, εγκρίνεται το ποσό των 24.000€ με ΦΠΑ για την χρηματοδότηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλον τον Δήμο Μακρακώμης.

Η παρέμβαση του κ. Νίκου Τζιβελέκα ήταν κομβική καθώς αφού τόνισε τι συμβαίνει  σχετικά με το καρναβάλι, δήλωσε ότι το κατεστημένο της λογικής «Διέρρεε και Βασίλευε» πρέπει να τελειώσει. Ότι δηλαδή κάθε δημοτική κοινότητα  παρουσιάζει το δικό της καρναβάλι ξεχωριστά από τα άλλα, που με έντονο ύφος ότι θα πρέπει να γίνεται Καρναβάλι Δήμου Μακρακώμης.

Πρότεινε δε την σύσταση τριμελούς επιτροπής για την οργάνωση και χρηματοδότηση των καρναβαλικών εκδηλώσεων υπό ενιαία διαχείριση.   Το Δ.Σ. δέχτηκε την πρόταση αυτή Τζιβελέκα και  τελικά αποφάσισε ομόφωνα να δημιουργηθεί επιτροπή ώστε να διαχειριστεί το κονδύλι των 24.000€ ορθολογικά και να υπάρχει καρναβάλι Δήμου Μακρακώμης και όχι καρναβάλι για κάθε δημοτική κοινότητα.

0285bc0f6369c6489dba0c9c0508db30_L - Αντίγραφο (2)5Τι γίνεται όμως λίγες μόνο μέρες αργότερα από  αυτή την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.;;;

Τόσο σε κάθε δημοτική κοινότητα όσο και στο διαδίκτυο, κάθε περιοχή διαφημίζει το «δικό» της καρναβάλι αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα στον Δήμο και δεν υπάρχει καμία αναφορά, ούτε μία για ενιαίο προγραμματισμό και οργάνωση από τον Δήμο. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει πουθενά Αποκριάτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις  Δήμου Μακρακώμης  αλλά Καρναβάλι Σπερχειάδας, Καρναβάλι Μακρακώμης κ.ο.κ.

Κάθε προεδρείο των δημοτικών κοινοτήτων εκτελεί τις δικές του άτυπες αυτόβουλες αποφάσεις μακριά από κάθε κοινή δράση υπό την καθοδήγηση του Δήμου αν και από αυτόν εν τέλει χρηματοδοτείται

(Δείτε τα σχετικά βίντεο από κάθε κοινότητα που προβάλλονται.)

Γιατί δεν τηρείται η απόφαση του Δ.Σ. από τα προεδρεία των δημοτικών κοινοτήτων;;; Είχε επομένως προσχηματική προσέγγιση και γιατί; Ποιοι και πως ωφελούνται από αυτή την «τοπική διαίρεση» των αρμοδιοτήτων και χρημάτων για την οργάνωση, προβολή και διαφήμιση;;;

Πριν υπάρξουν οι όποιες υπόνοιες για την σκοπιμότητα του άρθρου, επιβάλλεται να διαβάσετε με προσοχή τα παρακάτω

Για να ξεκαθαρίσει την θέση αλλά και τη στάση του ο Φωνογράφος για το Καρναβάλι του Δήμου Μακρακώμης, σας ενημερώνει σφαιρικά για να αποκτήσετε άποψη πως κυβερνάται αυτός ο τόπος,

Ο Φωνογράφος πάντα δίνει το παρών εθελοντικά σε οποιοδήποτε κοινωνικοπολιτιστικό γεγονός στον Δ. Μακρακώμης, καταγράφει, προβάλλει, ενημερώνει, άσχετα αν η προσφορά του αναφέρεται ή αναγνωρίζεται. Η δράση του πηγάζει από την εθελοντική ανιδιοτελή προσφορά του στον τόπο. Κάτι που το αποδεικνύει συνεχώς με πράξεις και δεν αμφισβητείται.

Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα είναι όταν στις 7/2/2015 η επιτροπή του Δήμου για το Καρναβάλι, αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο κ. Πάνο Κοντογεώργο, Αντιδήμαρχο Βασίλη Ζήση και κ. Κώστα Μέρρα – ο τελευταίος αν και ήταν σύμφωνος με την πρόταση όπως μας είπαν, δεν παρέστη- συνάντησαν τον εκδότη του Φωνογράφου κ. Δ. Καραντζούνη που έχει και την επιχείρηση  Διαφημιστική ARoTro. Του ζήτησαν να κάνει την παραγωγή ενός διαφημιστικού σποτ για το Καρναβάλι του Δήμου Μακρακώμης, που θα προβάλεται και στον Fonografos.net ως καταχώρηση έναντι αμοιβής. H απάντηση ήταν και είναι η εξής: Για να δώσουμε στον Δήμο Μακρακώμης οικονομική προσφορά πρώτα θα πρέπει ο Δήμος να εξοφλήσει αυτά που χρωστάει, στις οικίες μου επιχειρήσεις, γιατί δεν υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη και αξιοπιστία χωρίς έγγραφη ανάθεση έργου.

Τώρα, όσο αφορά το Portal www. Fonografos.net ο εκδότης του Φωνογράφου εξήγησε ότι δεν επιθυμεί να πληρωθεί για εργασία κοινωνικοπολιτιστικού δρώμενου του Δ. Μακρακώμης, πόσο μάλλον την στιγμή που αποτελεί πάγια στρατηγική και απαράβατη  πολιτική του Φωνογράφου να είναι χορηγός επικοινωνίας, αφιλοκερδώς. Συνεχώς προβάλλει την Δυτική Φθιώτιδα με άρθρα, βιντεοσκοπήσεις, φωτογραφίσεις και σποτ-βίντεο όταν ενέχουν κοινωνικοπολιτιστικό ενδιαφέρον.

Έτσι δεν δέχτηκε να «πάρει» καμία δουλειά ως Φωνογράφος.

Από εκεί και πέρα, τους ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, ότι αν η πρόταση αφορά και τις υπόλοιπες οικίες επιχειρήσεις του εκδότη που έχει είτε μόνος του είτε μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα, θα  δώθει αντίστοιχη οικονομική προσφορά  μόνο υπό ένα όρο. Ο Δήμος να εκπληρώσει επιτέλους τις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στις επιχειρήσεις του από απλήρωτα τιμολόγια που  εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια και ανέρχονται σε ένα πολύ σεβαστό ποσό.

Η συζήτηση για τα καρναβάλι έληξε με τον Φωνογράφο να μην αποδέχεται την πρόταση της επιτροπής για δουλειά αφού έχει επιλέξει να είναι χορηγός επικοινωνίας είτε αναφέρεται είτε όχι…. Και θα συνεχίσει να προβάλει με όποιον τρόπο μπορεί τις τοπικές εκδηλώσεις του Δήμου Μακρακώνης.

(Ελπίζουμε να εξαλειφθήκαν οι ενδυνάμει υπόνοιες)

 

Το ζητούμενο είναι γιατί δεν τηρείται η απόφαση του Δ.Σ. για ενιαίο προγραμματισμό και διαχείριση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων των δημοτικών κοινοτήτων με μπροστάρη τον Δήμο.

Γιατί πουθενά δεν υπάρχει η αναφορά Αποκριάτικες καρναβαλικές εκδηλώσεις  Δήμου Μακρακώμης ;;;

Από την άλλη πως γίνεται άλλα να αποφασίζονται στο Δ.Σ., άλλα να γίνονται στις Κοινότητες και στο τέλος να μην υπάρχουν… διαφορές στην διαχείριση των χρημάτων επιχορήγησης από τον Δήμο, είναι άξιο απορίας…  Τι είναι τελικά αυτό που τους ενώνει;;;  Η λογική λέει, μόνο το χρήμα άσπρο ή μάυρο….

Για αυτό ο εκδότης του Φωνογράφου διαχωρίζει την θέση του, όταν το κρίνει απαραίτητο και ξεφεύγει η κατάσταση από τα όρια του εθελοντισμού για παρόμοιες εκδηλώσεις.

Το κυριότερο όμως είναι αν με αυτή την τακτική που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια από τους αρμόδιους, θα μπορέσει κάποια στιγμή  ο Δήμος Μακρακώμης να μπει σε ουσιαστική προοδευτική τροχιά και να μην έχουμε ευκαιριακά «μπαλώματα» δήθεν ανάπτυξης…

Εκτός αν κάποιοι πιστεύουν πως είναι σε ανάπτυξη, με τις επιχειρήσεις και τον κόσμο να φεύγει από τον ΔήμοΜακρακώμης

 

Σας παραθέτουμε το σχετικό βίντεο όπου το Δ.Σ. αποφασίζει την έγκριση των δαπανών των αποκριάτικων  εκδηλώσεων.

Δείτε τα σχετικά βίντεο από κάθε κοινότητα που προβάλλονται.

Το πρόγραμμα
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
14/02/2015 ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ 19:00μμ ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
20/02/2015 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΩΡΑ 18:00μμ ΖΟΥΖΟΥΝΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
21/02/2015 ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ 15:00μμ ΚΥΝΗΓΙ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
ΩΡΑ 21:00μμ ΚΙΠΟΤΣΙΚΝΙΣΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
22/02/2015 ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 11:00μμ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΩΡΑ 18:00μμ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ
23/02/2015 ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 10:00μμ ΚΟΥΛΟΥΜΑ-ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
14/02/2015 ΣΑΒΒΑΤΟ  ΩΡΑ 20:00μμ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟΙ-ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ&ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ)-ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ) ΩΡΑ 21:00μμ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ-INDIANS PARTY
21/02/2015 ΣΑΒΒΑΤΟ ΩΡΑ 18:30μμ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
22/02/2015 ΚΥΡΙΑΚΗ ΩΡΑ 12:00μμ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗΣ)
ΩΡΑ 21:00μμ ΒΡΑΔΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ, BRASIL PARTY-ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ OUILOMBO-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
23/02/2015 ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 14:30μμ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ & ΑΡΜΑΤΩΝ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
23/02/2015 ΔΕΥΤΕΡΑ ΩΡΑ 11:00μμ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

About Author

Check Also

Κατέρρευσε ο Έλτον Τζον στη σκηνή! video

“Πάγωσε” το κοινό του Έλτον Τζον στη συναυλία στο Mount Smart Stadium της Νέας Ζηλανδίας.  ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *