Thursday , 12 December 2019
Home / featured / Ο δρόμος για την Γραμμένη Οξυά ολοκληρώνεται και προσφέρει ασφάλεια και άνεση μετακίνησης

Ο δρόμος για την Γραμμένη Οξυά ολοκληρώνεται και προσφέρει ασφάλεια και άνεση μετακίνησης

Ένα σημαντικό έργο που δικαίως μπορεί να ονομαστεί έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή, είναι το οδικό δίκτυο για την Γραμμένη Οξυά.

39

Πρόκειται για τον δρόμο που ενώνει την Δυτική Φθιώτιδα με την Αιτωλοακαρνανία, από το Γαρδίκι μέχρι την Γραμμένη Οξυά και στο πέρασμα του προσφέρει μοναδικές εικόνες με το τοπίο να μαγεύει.

Αναφορικά με το έργο σύμφωνα με τους αρμόδιους, ο ανάδοχος εκτελεί τις εργασίες με πυρετώδεις ρυθμούς ενώ να σημειωθεί ότι δυσκόλεψαν την κατάσταση οι  κατολισθήσεις  αλλά και οι απρόσμενες θεομηνίες  στο πρόσφατο προηγούμενο χρονικό διάστημα.

16

Παράλληλα έχουν γίνει επιπλέον  διορθωτικές παρεμβάσεις. Το έργο διεκπεραιώνει η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας. Συγκεκριμένα είχαν γίνει  τα ασφλατικά σε μήκος 11 χιλιομέτρων,  τώρα θα παραδοθούν τα επόμενα 8 χιλιόμετρα  εκτός αν υπάρξει  επιπλέον χρηματοδότηση για να ολοκληρωθούν και στο επιπλέον  τμήμα τα ασφαλτικά.

4

Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου και σύμφωνα με την τελευταία ΑΠΕ το κόστος του έργου ανέρχεται στα 4.200.000 €.

Οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή δηλώνουν την ικανοποίηση τους που πλέον θα έχουν ένα πολύ καλό δρόμο  αφού το περίμεναν πως και πως να γίνει και συγχαίρουν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την  ολοκλήρωση του έργου.

Παράλληλα, στις 2ο Αυγούστου θα εγκαινιαστεί το μνημείο για την ιστορική μάχη στην Γραμμένη Οξυά. (Στις 23 Σεπτεμβρίου 1828, στη θέση Ρίπα έγινε η μάχη της Γραμμένης Οξυάς, όπου ο τουρκικός στρατός νικήθηκε από τους Έλληνες και υποχώρησε.)

Η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλει σημαντικά τόσο στην ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και στην τουριστική κίνηση αφού πλέον η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη με τους επισκέπτες να θαυμάζουν το νοτιότερο δάσος οξυάς της Ευρώπης αλλά και την πανέμορφη θέα που προσφέρουν οι ορεινοί όγκοι Βαρδούσια και Γκιώνα στα νοτιοανατολικά, Βελούχι (Τυμφρηστό) στα βόρεια και Καλιακούδα στα δυτικά.Περαιτέρω, με το έργο ευνοείται και η αξιοποίηση του Καταφυγίου στην Σαράνταινα.

Δείτε τις φωτογραφίες που κατέγραψε το portal www.fonografos.net και δείχνουν την πρόοδο του έργου:

1 2  5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38  40

 

41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

About author

Check Also

Ηλεκτρονικές αγορές: Εξαπλώνονται και… «κατακτούν» τα πάντα

Τέσσερα στα 10 άτομα (41,5%) ηλικίας 16 – 74 ετών, που έχουν οποτεδήποτε χρησιμοποιήσει, έστω ...

3 comments

 1. Χατζηαναστασίου Εδουάρδος

  Καλησπέρα, είμαστε μια παρέα 6 άτομα και θα ταξιδέψουμε με 3 μοτοσυκλέτες μετά τις 15 Αυγούστου 2019 από Χανιά για Καρπενήσι και μετά Τζουμέρκα και Πίνδο. Θα θέλαμε ι να περάσουμε από το φράγμα του Μόρνου μέσω Αρτοτίνας στην υπέροχη Γραμμένη Οξυά και μετά μέσω Γαρδικίου και Σπερχειάδας να φτάσουμε στο Καρπενήσι. Ένα από τα ελάχιστα site που δίνουν πληροφορίες για τον δρόμο κυρίως από Αρτοτίνα μέχρι Γαρδίκι είναι το παρόν και πολλά συγχαρητήρια!
  Θα θέλαμε να μάθουμε αν τελικά ο δρόμος ολοκληρώθηκε σύμφωνα με την παρούσα ανάρτηση σας για να προετοιμάσουμε την ομάδα μας ανάλογα. Μια βόλτα σε τόσο όμορφα μέρη όπως τα δικά σας σίγουρα θα βοηθήσει τη διάδοσή αυτών των υπέροχων οπτικά όσο και ιστορικά σημαντικών περιοχών της πατρίδας μας.
  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

  • Θα ρωτήσουμε και οταν ενημερωθούμε θα σας απαντήσουμε. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια!

  • Ενημερωθήκαμε ότι ο δρόμος το μεγαλύτερο κομμάτι είναι φτιαγμένος, 5-6 χιλοίμετρα πριν την Γραμμμένη Οξυα έχει χωματόδρομο. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να ενημερωθείτε απο τοπικές αρχές σε κάθε προορισμό που έχετε. Σας ευχαριστούμε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *