Τρίτη , 28 Ιουνίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ευέλικτο και ικανό το καινούργιο μοντέλο του Ford Ranger

Σε όλη την Ευρώπη, τα pick-up οχήματα χρησιμοποιούνται περισσότερο για την καθημερινότητα και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, παρά για μεταφορικές εργασίες σε αγροκτήματα ή εργοτάξια.
Η Ford θέλοντας να διασφαλίσει ότι, η νέα γενιά Ranger θα μπορεί να μεταφέρει εργαλεία σε δυσπρόσιτα μέρη αλλά και οικογένειες με σπορ εξοπλισμό σε εκδρομές περιπέτειας, συνεργάστηκε με κατόχους μοντέλων pick up οχημάτων προκειμένου να αναπτύξει πρακτικά και έξυπνα χαρακτηριστικά που καθιστούν το μοντέλο ευέλικτο και ικανό.

Η ομάδα σχεδίασης της μάρκας πραγματοποίησε πάνω από 5.000 συνεντεύξεις με κατόχους pick-up μοντέλων προκειμένου να διερευνήσει πώς χρησιμοποιούν την καρότσα (από εμπόρους και φίλους της περιπέτειας μέχρι οικογένειες που μεταφέρουν εξοπλισμό) και ανέπτυξαν πολυάριθμες καινοτόμες λύσεις για ευκολότερη πρόσβαση και αποτελεσματικότερη χρήση του σχετικού χώρου. Μερικές από αυτές τις λύσεις είναι οι εξής:

– Το σκαλοπάτι πρόσβασης στον πίσω χώρο φόρτωσης διευκολύνει το ανέβασμα στην καρότσα. Στερεωμένο απευθείας στο χώρο φόρτωσης μέσω δύο ατσάλινων βάσεων, το σκαλοπάτι ανθεκτική δομή, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να πατά κανείς σε ένα λασπωμένο τροχό με ολισθηρή επιφάνεια προκειμένου να έχει πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης.

– Ο φωτισμός του χώρου φόρτωσης σημαίνει ότι το στήσιμο ή το πακετάρισμα εξοπλισμού εργοταξίων ή κάμπινγκ και η ανεύρεση εργαλείων στο σκοτάδι είναι πολύ πιο εύκολη.

– Ο φωτισμός ζώνης ελέγχεται μέσω της οθόνης αφής του συστήματος infotainment που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή μέσω της εφαρμογής FordPass στο smartphone. Ένας συνδυασμός προβολέων, φώτων υποδοχής, φώτων πινακίδας κυκλοφορίας και φωτισμού καρότσας μπορούν να ρυθμίζονται για να φωτίζουν μία επιφάνεια 360 μοιρών γύρω από το pick-up, ή απλά συγκεκριμένες ζώνες, βοηθώντας στην ασφαλή επιθεώρηση της περιοχής γύρω από το όχημα τη νύχτα.

– Η πίσω πόρτα Easy Lift, που ανεβαίνει και κατεβαίνει με το ένα χέρι, λειτουργεί και ως κινητός πάγκος εργασίας. Η επιφάνεια εργασίας της πίσω πόρτας είναι σχεδιασμένη για να βοηθά τους ιδιοκτήτες σε επαγγελματικές ή “do it yourself” εργασίες. Δύο υποδοχές με σφιγκτήρες κρυμμένες πίσω από καπάκια με ελατήρια στην πίσω πόρτα είναι σχεδιασμένες για να βοηθούν στη συγκράτηση ξύλων ή άλλων υλικών, ενώ ένας ενσωματωμένος χάρακας με κλιμάκωση ανά 10 χιλιοστά (σε μοντέλα που δεν εφοδιάζονται με το πρόσθετο κάλυμμα χώρου φόρτωσης) διευκολύνει τις όποιες μετρήσεις.

– Οι προαιρετικές παροχές ρεύματος στο χώρο φόρτωσης με τη μορφή δύο πριζών 12V και μετασχηματιστή 400 W προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες να τροφοδοτούν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές συνδέοντάς της απευθείας στο Ranger. Με ισχύ 400W, συσκευές όπως ένας μικρός φούρνος, ένα ηλεκτρικό ψυγείο, ένα smartphone ή ένα laptop μπορούν να λειτουργούν από την πρίζα που βρίσκεται στο χώρο φόρτωσης.

Επίσης, στον χώρο φόρτωσης, για την ευκολότερη μεταφορά φορτίων, επελέγησαν οι εξής λύσεις:

– Το νέο κάλυμμα του πατώματος φόρτωσης περιλαμβάνει σημεία διαχωρισμού ώστε οι ιδιοκτήτες να δημιουργούν τους δικούς τους θαλάμους για την τοποθέτηση εξοπλισμού που σε άλλη περίπτωση θα μετάφεραν μέσα στην καμπίνα. Τα εξατομικευμένα διαχωριστικά μπορούν να κατασκευάζονται από ξύλο στο σπίτι και στη συνέχεια να τοποθετούνται και να αφαιρούνται κατά περίπτωση. Η νέα σχεδίαση και το υλικό του καλύμματος προσφέρει τρία ακόμα πλεονεκτήματα: είναι πιο άνετο για τα γόνατα, πιο εύκολο στο καθάρισμα και πιο αντιολισθητικό για τα μεταφερόμενα υλικά.

– Η διαδικασία φόρτωσης/εκφόρτωσης στο Ranger είναι ευκολότερη από ποτέ. Η καρότσα φόρτωσης έχει χωρητικότητα που υπερβαίνει τα 1.200 λίτρα, ενώ καθώς το όχημα είναι τώρα 50 χλστ φαρδύτερο, η καρότσα μπορεί να μεταφέρει μία στάνταρ ευρωπαλέτα μεταξύ των θόλων των τροχών (έως 1.224 χλστ) και το μήκος του χώρου φόρτωσης είναι από 1.638 έως 2.305 χλστ, ανάλογα με την έκδοση.

– Μία εσωτερική ράγα με ρυθμιζόμενες μέσω ελατηρίου βάσεις σε κάθε πλευρά της καρότσας επιτρέπει στους πελάτες να μετακινούν/ασφαλίζουν τις βάσεις-σημεία πρόσδεσης ανάλογα με κάθε φορτίο και σε εννέα θέσεις κατά μήκος της ράγας. Υπάρχουν επίσης έξι σταθερά σημεία πρόσδεσης στην καρότσα.

– Οι εξωτερικές ράγες πρόσδεσης αυξάνουν την ευελιξία στις μεταφορές φορτίων και είναι σχεδιασμένες για να συνεργάζονται εύκολα με ιμάντες/καστάνιες και σχοινιά, ενώ τα μοντέλα Wildtrak εφοδιάζονται με αλουμινένια ελάσματα που λειτουργούν και ως ράγες πρόσδεσης διατρέχοντας όλο το μήκος της καρότσας.

– Τα ανθεκτικά πλαστικά καπάκια καρότσας και πόρτας προστατεύουν τα άκρα του χώρου φόρτωσης και τα αντίστοιχα της πίσω πόρτας από ζημιές. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες μπορούν να φορτώνουν εξοπλισμό στην καρότσα χωρίς να φοβούνται ότι θα καταστρέψουν τη βαφή στην άνω επιφάνεια του χώρου φόρτωσης ή στην πίσω πόρτα.

– Τα καπάκια πρόσβασης καρότσας είναι αφαιρούμενα πλαστικά καλύμματα σημείων έδρασης αξεσουάρ όπως σκληρές οροφές (hardtop), εγκάρσιες μπάρες για εξοπλισμό κάμπινγκ και περιπέτειας.

– Οι στάνταρ βάσεις οροφής επιτρέπουν την εύκολη τοποθέτηση αξεσουάρ όπως σχάρες ή μία πλατφόρμα. Το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο οροφής του νέου Ranger είναι 350 κιλά (στατικό) και 85 κιλά (δυναμικό).

– Το προαιρετικό ηλεκτρικά αναδιπλούμενο κάλυμμα της καρότσας επιτρέπει στους χρήστες να το ανοίγουν και να το κλείνουν χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο, ένα διακόπτη που βρίσκεται μέσα στην καρότσα ή από τον πίνακα οργάνων. Στις πλαϊνές υποδοχές αξεσουάρ κάτω από τα αυλάκια του καλύμματος στερεώνονται βάσεις για ποδήλατα, καγιάκ, snowboard/σκι ή εξοπλισμό κάμπινγκ. Το ηλεκτρικό κάλυμμα περιλαμβάνει λειτουργίες θραύσης πάγου και ανίχνευσης εμποδίου για πρόσθετη άνεση και προστασία.

Τέλος, οι μηχανικοί πρόσθεσαν χώρο για μία δεύτερη μπαταρία κάτω από το καπό και μία προεγκατάσταση με πάνελ διακοπτών στην οροφή για να διευκολύνουν την τοποθέτηση μπαρών φώτων, βιντσιών ή πιο περίπλοκων μετατροπών όπως ανατρεπόμενες καρότσες και εξοπλισμό ρυμούλκησης.

Το νέο Ranger θα διατίθεται με πάνω από 150 εργοστασιακά αξεσουάρ ήδη από το λανσάρισμά του στην Ευρώπη και οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2022, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες προβλέπονται στις αρχές του 2023.

Νίκος Τσάδαρης

News.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Γιώργος Κιμούλης ζητά αποζημίωση 200.000€ από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Ο γνωστός ηθοποιός παρέδωσε σήμερα αγωγή 91 σελίδων  Αποζημίωση για την ηθική βλάβη που ισχυρίζεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *