Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η ηλιοθεραπεία είναι αγαπημένο καλοκαιρινό… σπορ των Ελλήνων. Είναι όμως και επικίνδυνο και χρειάζεται προσοχή για να μην βλάψουμε το δέρμα μας.

Στην Ελλάδα πιστέυουμε πως επειδή δεν είμαστε τόσο λευκοί όσο οι τουρίστες από τη βόρεια Ευρώπη, προστατευόμαστε αυτομάτως από τον ήλιο. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.

Πλέον, είναι γνωστό ότι η ηλιακή ακτινοβολία είναι καταστροφική για το δέρμα μας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε τις λιγότερο κακές ώρες για την έκθεσή μας. Σε γενικές γραμμές από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:00-17:00 πρέπει να αράζουμε στο bar, στο δωμάτιο με το air condition, σε κάποια ουρά δημόσιας υπηρεσίας, τέλος πάντων οπουδήποτε αλλού εκτός από το να είμαστε κάτω από μια ξαπλώστρα με απευθείας έκθεση στον Ήλιο.

Αυτός ο κανόνας δεν χωράει ερμηνείες και προσαρμογές γιατί δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικά ανάλογα με τις συνθήκες. Η πεποίθηση που θέλει τον Αύγουστο να έχει πιο έντονη και βλαβερή ακτινοβολία από τους υπόλοιπους μήνες, είναι μύθος. Για να καταλάβουμε καλύτερα την επίδραση της UV ακτινοβολίας αρκεί να σκεφτούμε πως σε μόλις 5 λεπτά δεχόμαστε την ίδια ακτινοβολία που θα δεχόμασταν αν καθόμασταν ένα γεμάτο δίωρο 16:00 με 18:00.

Σε κάθε περίπτωση το αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 είναι απαραίτητο, όμως δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να το χρησιμοποιούμε και σωστά και αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρόσωπο και να μην ξεχνάμε να το ανανεώνουμε ανά δίωρο.

Πηγή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η κακοκαιρία «Άριελ» φέρνει τις επόμενες ώρες ισχυρές βροχοπτώσεις, που θα συνδυάζονται με λάσπη και καταιγίδες.

Θα επηρεαστεί από τα καιρικά φαινόμενα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *