Παρασκευή , 3 Φεβρουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Το Φράγμα Θησαυρού βρίσκεται στα ορεινά της Δράμας, σε μια μαγευτική τοποθεσία

Υπάρχουν μέρη της Ελλάδας που δεν είναι τόσο γνωστά και φημισμένα αλλά διαθέτουν μοναδική ομορφιά και σπάνια χαρακτηριστικά. Η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη διαθέτουν μερικά από αυτά τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του. Ένα από αυτά είναι το φράγμα του Θησαυρού που έχει κάτι ξεχωριστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια. Αν βρεθείς στη Δράμα, στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το Φράγμα του Θησαυρού. Μια περιοχή… όνειρο.

Φράγμα Θησαυρού: Ο λόγος που ξεχωρίζει στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια Το Φράγμα Θησαυρού βρίσκεται στα ορεινά της Δράμας, σε μια μαγευτική τοποθεσία. Εκεί που καταλαβαίνεις γιατί η φύση θεωρείται και πράγματι είναι ο καλύτερος ζωγράφος. Παρά το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί μετά από παρέμβαση του ανθρώπου, έχει καταφέρει να δέσει αρμονικά με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Έχοντας αφετηρία το Παρανέστι της Δράμας και για να βρεις το φράγμα, θα ακολουθήσεις βορειοδυτική πορεία και αντίθετα από την ροή του ποταμού Νέστου. Σε κάποιο σημείο, λοιπόν, θα έχεις την ευκαιρία να δεις ο επισκέπτης θα συναντήσει δύο μοναδικά φράγματα. Το ένα από τα δύο είναι το Φράγμα του Θησαυρού για το οποίο σου μιλάμε. Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρα τα Βαλκάνια; Αυτό το Φράγμα, λοιπόν, κλέβει την παράσταση έχοντας μια πρωτιά. Είναι το μεγαλύτερο λιθόρριπτο φράγμα των Βαλκανίων και ένα από τα ψηλότερα γεωφράγματα της Ευρώπης!

Φράγμα Θησαυρού ΔράμαΣτη λεκάνη του φράγματος του Θησαυρού και σε υψόμετρο από 310 ως 330 μέτρα, βρίσκεται ο πύργος υδροληψίας μέσω του οποίου το νερό οδηγείται στον υπόγειο ΥΗΣ Θησαυρού και εξέρχεται στη διώρυγα φυγής στην κοίτη του Νέστου, κατάντη αυτού, σε υψόμετρο 220 μέτρα, καταλήγοντας στο φράγμα της Πλατανόβρυσης, το άλλο δηλαδή φράγμα της περιοχής.

Πάρε μια γεύση για το τι θα συναντήσεις μέσα από το βίντεο του καναλιού Travel Inspiration στο YouTube

Το Φράγμα του Θησαυρού είναι ένα από τα ξεχωριστά σημεία της Δράμας. Υπάρχουν πολλά ακόμη για να δεις και να κάνεις σε ένα ταξίδι σου εκεί. Σίγουρα ο ποταμός Νέστος αποτελεί μια εμπειρία από μόνος του. Εμείς σου προτείνουμε 10+1 στάσεις σε μία από τις πιο ιστορικές πόλεις της Ελλάδας. Φυσικά μην παραλείψεις να γνωρίσεις και τον Αγγίτη ποταμό, ένα θαύμα της φύσης στην ανατολική Μακεδονία.

exploringgreece.tv

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΤΖΟΚΕΡ: Οι τυχεροί αριθμοί [κλήρωση 2553]

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  2/2/2023  η κλήρωση ΤΖΟΚΕΡ (αριθμός κλήρωσης 2553) όπου μοιράζονται τουλάχιστον  600.000€ Οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *