Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Βόλτα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας τη Μ. εβδομάδα

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι εκκλησίες γεμίζουν πριν από το μεσημέρι με πιστούς για την τελετή της Αποκαθήλωσης του Κυρίου και την περιφορά του νεκρού Ιησού. Αργότερα, το απόγευμα ξεκινάει η περιφορά των επιταφίων των εκκλησιών στα καντούνια της Παλιάς Πόλης.

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, με την πρώτη Ανάσταση του Κυρίου, οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα και από τα παράθυρα των σπιτιών στο Λιστόν πέφτουν μπότηδες (κανάτια) γεμάτοι νερό, ένα έθιμο που συγκεντρώνει τους επισκέπτες του νησιού που θέλουν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό αυτό θέαμα.

Η αναστάσιμη ακολουθία λαμβάνει χώρα στην Πάνω Πλατεία και μετά το πέρας και της Ανάστασης το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, οι φιλαρμονικές περιφέρονται στην πόλη.

Βόλτα στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας
Πραγματικό στολίδι για όλο το νησί, η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Απλωμένες πολύχρωμες μπουγάδες, αρχοντόσπιτα, εντυπωσιακές καμάρες και λαβυρινθώδη σοκάκια κρύβουν μέσα τους την ψυχή αυτού του τόπου.

Η πρώτη σας στάση θα γίνει στο Λιστόν για να πιείτε καφέ με τους ντόπιους κάτω από τις πέτρινες καμάρες με τα βενετσιάνικα φανάρια. Συνεχίστε τη βόλτα σας στη μεγαλύτερη πλατεία της χώρας, τη Σπιανάδα, η οποία σήμερα χωρίζεται σε Άνω και Κάτω και συγκεντρώνει όλη την κοινωνική και εμπορική ζωή του νησιού. Εδώ χτυπά ο παλμός του κέντρου, ενώ από το πρωί έως αργά το βράδυ είναι αναμφίβολα ένα ολοζώντανο σημείο συνάντησης.

Από την άλλη, το Καμπιέλο, η παλαιότερη συνοικία της πόλης, θα σας παρασύρει σε ένα λαβύρινθο εικόνων και αισθήσεων μιας άλλης εποχής, που ταξιδεύει στη γείτονα Ιταλία. Από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά της περιοχής τα παλιά και πολύ ψηλά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα ανέγγιχτη την αρχική αρχιτεκτονική τους όπως τα βενετσιάνικα σχέδια, τόσο στις πόρτες, όσο και στα παράθυρα.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Βάλτε το “φυτό της αθανασίας” στη ζωή σας

Λέγεται πως το συγκεκριμένο φυτό καταναλώνεται από τους κατοίκους της Ικαρίας, κάνοντάς τους να φτάνουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *