Τρίτη , 30 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Άρωμα γυναίκας, θα έχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας που θα παρουσιάσει σήμερα στις 10.30π.μ. ο Κυρ. Μητσοτάκης

Έντονο άρωμα γυναίκας, εκπροσώπηση της κοινωνίας των πολιτών και αρκετές εκπλήξεις θα έχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας που θα παρουσιάσει σήμερα στις 10.30π.μ. στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις τρεις από τις έξι εν δυνάμει εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται τρεις γυναίκες επιβεβαιώνοντας την δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για ισχυρή παρουσία τους στο Επικρατείας του κόμματος. Μάλιστα, στην πρώτη θέση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται η γενική γραμματέας δημόσιας διοίκησης Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία από το 2019 έως το 2021 υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται και η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Το 2019 εμπνεύστηκε το project «Υπέροχες Γυναίκες», που αποτελεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, στόχος της οποίας είναι να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ έχει δώσει μάχες για την ισότητα. Η τρίτη γυναικεία παρουσία αποτελεί, προς το παρόν, επτασφράγιστο μυστικό και σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει έκπληξη.

ΝΔ: Η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας
Σε μία από τις τρεις πρώτες εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τους απόδημους, ενώ στην εξάδα θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Με επιλογή του πρωθυπουργού οι εκλόγιμες θέσεις συμπληρώνονται από τον γενικό γραμματέα καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ένα στέλεχος με έντονο κοινωνικό έργο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους εξαρτημένους και τους άστεγους.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας επιβεβαιώνει την δήλωση του κ. Μητσοτάκης ότι θα χρειαστεί «googlάρισμα» για να γνωρίσουμε τα πρόσωπα που το απαρτίζουν, καθώς επιδίωξη του ήταν να μην βασιστεί στα λαμπερά ονόματα και την φήμη των υποψηφίων, αλλά το αποτύπωμα τους στην κοινωνία και την ικανότητα να απευθυνθούν σε κοινά πέρα από τα στενά κομματικά στεγανά.

Σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η διευθύντρια του γραφείου τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.

ΝΔ: Τα πρόσωπα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας
Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από την περιφέρεια που δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό, με την μία από τις δύο να είναι η Μαρία Δοΐλη-Διαμαντοπούλου, η οποία είναι πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι.

www.iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκδήλωση αφιερωμένη στις γιορτές απελευθέρωσης της περιοχής στις 9/06 από το Μουσικό σχολείο Αγρινίου

Το Μουσικό σχολείο Αγρινίου την Παρασκευή 9 Ιουνίου και ώρα 8 και μισή το απόγευμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *