Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Για την άρση της ασυλίας του Αλ. Γεωργούλη προχώρησε η δικηγόρος του

Στην παρακάτω δήλωση προχώρησε η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Ματίνα Μαλλά, σχετικά με το «Ναι» της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του.

Αναλυτικά, ανέφερε:

«Σε ορισμένα εκ των σημερινών δημοσιευμάτων σχετικά με το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη έχουν παραληφθεί να σημειωθούν τα κάτωθι, σημαντικά θεωρούμε σημεία.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στον συντομότερο δυνατό χρόνο λόγω των επανειλημμένων και επίμονων αιτημάτων του κυρίου Γεωργούλη στην Επιτροπή νομικών υποθέσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την ταχύτερη δυνατή άρση της ασυλίας του.

Σήμερα η Επιτροπή ενέκρινε την άρση και συνεπώς το θέμα θα εισαχθεί προς ψήφιση σε μυστική ψηφοφορία από το σύνολο των ευρωβουλευτών στην επόμενη ολομέλεια. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την 1 Ιουνίου.

Η σύντμηση αυτή των διαδικασιών οφείλεται στην παραίτηση του κ. Γεωργούλη από το δικαίωμα ακρόασης, το οποίο θα παρακώλυε και θα επιβράδυνε τις διαδικασίες.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο και δεν παραστάθηκε σήμερα κατά την διαδικασία.

Επιπροσθέτως θα πρέπει να σημειωθούν και τα εξής: Ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτού δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

Η σημερινή εξέλιξη είναι πολύ θετική καθώς κατόπιν τούτου αναμένουμε την κλήση του ίδιου από τις αρχές προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στην δικογραφία»

www.naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ρομά έκαναν… την ανάγκη τους σε κεντρικότατο δρόμο της Λαμίας….

  Μία άσχημη εικόνα και κατάσταση  που δυστυχώς την έχουμε ξαναδεί…. Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστρια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *