Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

305 παιδιά εκτός στη Βοιωτία” αναφέρει σε δήλωση της η βουλευτής Γιώτα Πούλου

“Μητσοτάκης & Μιχαηλίδου αποκλείουν 84.200 παιδιά από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ – 305 παιδιά εκτός στη Βοιωτία” αναφέρει σε δήλωση της η βουλευτής Γιώτα Πούλου.

Συγκεκριμένα τονίζει:

“Το ανάλγητο πρόσωπό της έδειξε για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στις δοκιμαζόμενες οικογένειες με την προχθεσινή μεταμεσονύχτια (!) ανάρτηση των οριστικών αποτελεσμάτων των voucher για τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Οι υποσχέσεις που οι «γαλάζιοι» Υπουργοί μοίραζαν αφειδώς προσπαθώντας να εξαπατήσουν την κοινωνία, και έκαναν λόγο για αύξηση των δικαιούχων, αποδείχτηκαν ξανά «κούφιες»…

Χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα, αν και έχουν καταθέσει πλήρεις φακέλους δικαιολογητικών, δεν θα λάβουν το πολυπόθητο voucher, με αποτέλεσμα 1 στα 3 παιδιά να αποκλειστούν από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δηλαδή 84.200 παιδιά στο σύνολο!

Μόνο στη Βοιωτία, 305 παιδιά θα μείνουν εκτός, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης (5 στην Αλίαρτο, 2 σε Δίστομο-Αράχωβα-Αντίκυρα, 6 στον Ορχομενό, 11 στην Τανάγρα, 63 στη Θήβα, και 218 στη Λιβαδειά)…

Με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αρμόδιας Υφυπουργού, κας Μιχαηλίδου, σημειώθηκαν φέτος πρωτοφανείς καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση του προγράμματος και στη χρηματοδότησή του, αλλά και στην έναρξη των αιτήσεων (που «άνοιξε» μόλις στις 3 Αυγούστου) σε μια ψηφιακή πλατφόρμα που «έπεφτε» συνεχώς, με συνέπεια τον αποκλεισμό όλων αυτών των παιδιών.

Η ανικανότητα και κοινωνική αναλγησία της Νέας Δημοκρατίας βυθίζει στην αβεβαιότητα και το άγχος χιλιάδες οικογένειες, ακόμη και σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα…

Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται πως θα διασφαλίσει 150.000 voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς και 130.000 voucher για ΚΔΑΠ (με 240 εκατ. ευρώ συνολικό κόστος και για τα δύο προγράμματα), ώστε όλες οι οικογένειες να έχουν την απαραίτητη στήριξη!”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γιόρτασε τον προστάτη του, Άγιο Στυλιανό, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Με επίκεντρο το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, το οποίο σφύζει από ζωή, και το Παρεκκλήσιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *