Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

450.000 ευρώ επιπλέον έχει στοιχήσει έως τώρα στο Δήμο Μεσολογγίου η διαχείριση των απορριμμάτων

Μεσολόγγι: 450.000 ευρώ επιπλέον ο… λογαριασμός των απορριμμάτων αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Συνείδηση”, το οποίο “στέκεται” και στη χρηματοδότηση κινητού σταθμού μεταφόρτωσης και την επίλυση του προβλήματος με τον ενιαίο ΦΟΔΣΑ που έθεσε ο Κ. Λύρος στον Πέτσα.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
450.000 ευρώ επιπλέον έχει στοιχήσει έως τώρα στο Δήμο Μεσολογγίου η διαχείριση των απορριμμάτων υπό το έκτακτο καθεστώς που δημιούργησε η φωτιά που κατέστρεψε το ΧΥΤΑ Μεσολογγίου στα τέλη Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός είναι ο… λογαριασμός μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022 και μάλιστα χωρίς να συνυπολογίσει κανείς τα καύσιμα για τη μεταφορά των σκουπιδιών του Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Ο Δήμος Μεσολογγίου, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κ. Λύρος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει χρησιμοποιήσει πόρους από τους ΚΑΠ για να μπορέσει να ανταποκριθεί, σημειώνοντας ότι οι πόροι αυτοί θα μπορούσαν να είχαν γίνει ένα «παραδοσιακό» έργο για το Δήμο.

Μεσολόγγι: 450.000 ευρώ επιπλέον ο… λογαριασμός των απορριμμάτων
Ο Κ. Λύρος
Ενημερώνοντας το Σώμα για την πρόσφατη συνάντησή του για το θέμα με τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα, ο Κ. Λύρος ανέφερε ότι ο Δήμος Μεσολογγίου προσδοκά στη συνδρομή του ΥΠΕΣ για τη χρηματοδότηση ενός κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων καθώς επίσης και στην επίλυση του ζητήματος με το ενιαίο ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας που για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει ανενεργός.

Όπως ανέφερε ο Κ. Λύρος το Υπουργείο δεσμεύτηκε να συνδράμει το Δήμο Μεσολογγίου και στα δύο θέματα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αναφορικά με το κινητό Σταθμό Μεταφόρτωσης, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην προμήθεια του κινητού εξοπλισμού λόγω αναταραχών που προκλήθηκαν στη βιομηχανία λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μεσολογγίου για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ ο Δήμος Μεσολογγίου έχει υποβάλλει μελέτη για χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ ύψους 900.000 ευρώ και αναμένει την ένταξη. «Το θέμα θα λυθεί με τη συνδρομή του Υπουργείου» επανέλαβε ο Κ. Λύρος καταλήγοντας.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φωτιά στο Δίστομο

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. Φωτιά ξέσπασε στο Δίστομο Βοιωτίας, το πρωί της Παρασκευής 12/8/2022. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *