Τετάρτη , 19 Ιανουαρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας συμμετέχει για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση

1821-2021: 200 χρόνια από την κήρυξη τού απελευθερωτικού Αγώνα

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας , στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων – δράσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση συμμετέχει:

Α. με τη δημιουργία επετειακού VIDEO, όπου γίνεται επισκόπηση των γεγονότων της Ελληνικής Επανάστασης με αναφορά σε τοπικά γεγονότα .

Β. Έκδοση ημερολογίου το οποίο βασίζεται σε κείμενα, στίχους και πίνακες ζωγραφικής Ελλήνων και Ευρωπαίων Καλλιτεχνών,

«Η έκδοση του ημερολογίου και η δημιουργία του επετειακού VIDEO αποτελούσε χρέος και ελάχιστο φόρος τιμής του Σχολείου μας προς τους ήρωες και τους πρωταγωνιστές της εθνικής μας επανάστασης, και εκπληρώθηκε μετά από πολύ κόπο και μεράκι.

Χρέος τώρα πλέον του καθενός μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της ιστορίας μας, της γλώσσας μας, της ταυτότητάς μας και των ανώτερων ιδανικών που ενέπνευσε η ελληνική επανάσταση την ανθρωπότητα», τονίζει η σχετική ενημέρωση.

Οι προαναφερόμενες δημιουργίες υλοποιήθηκαν από ομάδα μαθητών του σχολείου υπό την καθοδήγηση και την επιμέλεια των καθηγητριών του σχολείου Αγγελικής Παππά ΠΕ02 Φιλόλογος και Κατερίνας Ζέικου ΠΕ06 Αγγλικής Φιλολογίας.

Το προαναφερόμενο υλικό μπορείτε να το δείτε στους παρακάτω συνδέσμους ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://issuu.com/367160/docs/hmerologio_2021

https://drive.google.com/file/d/177z4O_MNdOU-v8EHVV1HXHtT8fxSk25g/view

http://2epal-agrin.ait.sch.gr/

https://www.agrinionews.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Ελεύθεροι με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν δύο νεαροί από τη Λάρισα που κατηγορούνται για βιασμό φοιτήτριας στον Βόλο

Mετά την απολογία τους στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας. Πρόκειται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *