Τρίτη , 30 Νοεμβρίου 2021
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

766 θέσεις εργασίας σε σωφρονιστικά καταστήματα

Μέσα στο μήνα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός πρόσληψης 381 υπαλλήλων, διαφόρων ειδικοτήτων, για τη στελέχωση των 34 σωφρονιστικών καταστημάτων της Χώρας και του Ιδρύματος Ανηλίκων Βόλου. Πρόκειται να έρθουν δυο πακέτα προσλήψεων.

Εντός του μηνός θα προκηρυχθεί διαγωνισμός πρόσληψης 381 υπαλλήλων, διαφόρων ειδικοτήτων, για τη στελέχωση των 34 σωφρονιστικών καταστημάτων της Χώρας και του Ιδρύματος Ανηλίκων Βόλου.

Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, με τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου. Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα ζητηθούν είναι, κάλυψης θέσεων εσωτερικής φύλαξης, γενικών ιατρών, εγκληματολόγων, υγείας, πρόνοιας – κοινωνικής εργασίας, πληροφορικής διοικητικού – λογιστικού, νοσηλευτών κ.α.
Επιπλέον, έγινε γνωστό ότι στον διαγωνισμό θα υπάρχει και το κριτήριο της εντοπιότητας.

Τέλος, στην παρατήρηση του κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου ότι θα εξακολουθούν να υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις σε φυλακές, η κα. Νικολάου προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει και δεύτερη προκήρυξη, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις. Ηδη ετοιμάζεται και δεύτερος διαγωνισμός από το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο οποίος περιλαμβάνει 385 μόνιμες προσλήψεις σε Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής.

Οι υποψήφιοι για το Προσωπικό Φύλαξης θα κληθούν από τις αρμόδιες επιτροπές, προκειμένου να υποβληθούν διαδοχικά σε Υγειονομικές εξετάσεις και σε Αθλητικές και Ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.

Οι υγειονομικές εξετάσεις διενεργούνται από τριμελή επιτροπή, η οποία αποτελείται από προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις.

Η επιτροπή αρχικά θα διαπιστώσει την υγειονομική καταλληλότητα των υποψηφίων (που έχουν το προβλεπόμενο ανάστημα άνδρες 1,70 – γυναίκες 1,60, όπως αποδεικνύεται από Βεβαίωση ιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικού, ιδιώτη ή δημοσίου).

dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Προσλήψεις στην Πυροσβεστική, τα αποτελέσματα θα έχουν βγει μέχρι το τέλος του 2021

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα; Στις αρχές του Φθινοπώρου είχαμε την προκήρυξη πρόσληψης 150 ιδιωτών πτυχιούχων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *