Τετάρτη , 7 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια οι τοκετοί που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια οι τοκετοί που πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ προβλέπεται πως το 2022 θα κλείσει με τους περισσότερους τοκετούς των τελευταίων έξι ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Αχιλλοπούλειου. Μάλιστα, οι περισσότεροι τοκετοί έγιναν με φυσιολογικό τρόπο μειώνοντας την τεχνική της καισαρικής, που στην Ελλάδα είναι πολύ συχνή σε αντίθεση με το εξωτερικό, που προτιμάται κατά κόρον ο φυσιολογικός τοκετός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου Βόλου το 2021 πραγματοποιήθηκαν 667 τοκετοί και το 2022 εκτιμάται ότι θα υπερβούν τους 680.  Ο μέσος μηνιαίος όρος των τοκετών το 2021 είναι 56 εκ των οποίων οι 37 ήταν φυσιολογικοί και οι τοκετοί με καισαρική 19. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι φυσιολογικοί τοκετοί ανήλθαν στο ποσοστό 66 % και οι  τοκετοί με καισαρική κατήλθαν στο 34%. Σημειώνεται δε, ότι σε πολλά ευρωπαϊκά Νοσοκομεία η σχέση φυσιολογικών τοκετών με καισαρικές είναι  75 % με 25 %.

Στην σημαντική μείωση των καισαρικών  την τελευταία 3ετία, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο Διευθυντής του Μαιευτικού – Γυναικολογικού Τμήματος κ. Λάζαρος Παντελίδης, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Επίσης σημαντική αύξηση παρατηρείται και στις θεραπευτικές αποξέσεις.

Δείτε τους παρακάτω πίνακες τα στοιχεία της τελευταίας εξαετίας:

 

magnesianews.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τι πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουμε στα ξακουστά τσιπουράδικα του Βόλου;;;

Ο βραβευμένος και πολυμεταφρασμένος στο εξωτερικό συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο οποίος κινείται μεταξύ Βόλου και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *