Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αυτά είναι τα κίνητρα σε επιχειρηματίες για συμβάσης πλήρους απασχόλησης εργαζομένων

Δύο μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργος Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης , για την «πριμοδότηση» των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης εργαζομένων.

Δύο ήταν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο και εξειδίκευσε ο Χρήστος Σταϊκούρας τη Δευτέρα σχετικά με την «πριμοδότηση» των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης.

Αρχικά οι επιτηδευματίες και οι μικρές επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα έως 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που θα αυξήσουν τον μέσο ετήσιο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης κατ’ ελάχιστο για 3/12 θα απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος για το έτος που συντελείται η αύξηση. Το μέτρο αφορά δυνητικά 900.000 επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις.

Ακόμα δίνονται κίνητρα για τη μετατροπή των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις με υψηλά ποσοστά μερικής απασχόλησης μέχρι το τέλος του 2023, για συμβάσεις που έχουν συναφθεί πριν τη 10η Σεπτεμβρίου και μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης απαλλάσσονται για ένα έτος από το 40% των ασφαλιστικών εισφορών για τον εν λόγω εργαζόμενο. Το μέτρο αφορά 290.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Πηγή

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φωτιά εκδηλώθηκε, το πρωί, σε τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε παιδιά, στην Θεσσαλονίκη

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν εγκαίρως και βρίσκονται σε ασφαλές σημείο Φωτιά εκδηλώθηκε, γύρω στις 8 το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *