Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook
***** ÐÑÏÓÏ×Ç - ÓÇÌÅÉÙÓÇ ÃÉÁ ÔÏÍ ÁÑ×ÉÓÕÍÔÁÊÔÇ **** ** Ç öùôïãñáößá Ý÷åé ëçöèåß ÷ùñßò ôç ñçôÞ Üäåéá ôùí åéêïíéæüìåíùí. Ç äçìïóßåõóç ôùí ÷áñáêôçñéóôéêþí ôïõò ãßíåôáé áðïêëåéóôéêÜ ìå åõèýíç ôïõ ÷ñÞóôç **

Αγωγή σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα καταθέσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης

Σύμφωνα με το documento, εκδότης του οποίου είναι ο κ. Βαξεβάνης, αφορμή για την εξέλιξη αυτή ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1, σύμφωνα με την οποία αμερικανικό δικαστήριο το 2016 αποφάσισε ότι ο εκδότης του Documento «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης είπε στη διάρκεια της συνέντευξής του πως «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Όπως αναφέρει το documento.gr, το μέσο επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου που εμφανίζεται να δήλωσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί αν πρόκειται για απόφαση του 2016 ή του 2017, αλλά δεσμεύτηκε να το ψάξει και στη συνέχεια να απαντήσει στο μέσο.

Από πλευράς του κ. Βαξεβάνη, ξεκαθαρίζεται πως καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομά του σε τέτοιου είδους υπόθεση και δη το 2016 και δεσμεύεται να καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού, ενώ σε δήλωσή του ο κ. Βαξεβάνης σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Σημειώνεται πως λίγη ώρα αργότερα ο Κώστας Βαξεβάνης έκανε ένα tweet στο οποίο αναφέρει: «Εδώ είναι η απόφαση του Αμερικανικού Δικαστηρίου για την πιθανή διακίνηση ρωσικών κεφαλαίων. Θα μας πει ο Μητσοτάκης πού αναφέρεται ο «Βαξεβάνης»; Στην απόφαση, όχι στο άρρωστο μυαλό του».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, 8/12

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Πέμπτη 8/12/2022 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *