Τετάρτη , 24 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αγώνας δρόμου Θυσίας Ντολμά εις μνήμη του Στρατηγού Γρηγ. Λιακατά

Από τον Μάκη Σαραντάρα λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση η οποία δημοσιεύεται στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης διάδοσης των απόψεων. Όπως πολλάκις έχει γραφεί οι απόψεις των γραφόντων δεν απηχούν το Μέσο που τις φιλοξενεί.

Πολλοί αναγνώστες από το Αιτωλικό επικοινώνησαν μαζί μας και μας εκδήλωσαν την δυσαρέσκειά τους για την διοργάνωση και δεύτερου “παράλληλου” αγώνα την οποία και καταγράφουμε.

Αναλυτικά ο κ. Σαραντάρας αναφέρει:

Όπως παλιά, έτσι όπως αρμόζει στους ήρωές μας και στην ιστορία, απλά αλλά με ευαισθησίες, προσφορά και σεβασμό απέναντι στην ιστορία και στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με μόνο όφελος την συμμετοχή μας σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως τον Αγώνα Δρόμου Τιμής και Μνήμης Θυσίας για την ιστορική μάχη του Ντολμά στο Αιτωλικό, αφιερωμένος στη μνήμη του Στρατηγού Γρηγόρη Λιακατά και στους ήρωές μας, σε έναν από τους πιο παλιούς αγώνες μνήμης και τιμής στην Ελλάδα.

Υπάρχουν άξιοι συνεχιστές της παράδοσης που με ζήλο και ανιδιοτελή προσφορά, 40 χρόνια τώρα, κρατώντας σφικτά την παράδοση, με προσφορά μακροχρόνια στην κοινωνία και στον αθλητισμό, ο αγαπητός μας σε όλους, εκλεκτός της καρδιάς μας Μάκης Σαραντάρας, για άλλη μια φορά πιστός στην παράδοση, τόσα χρόνια, τίμησε μαζί με φίλους εκλεκτούς συναθλητές, την ιδιαίτερη και ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Αλλά και ταπεινά, όπως αρμόζει στους γνήσιους ήρωες.

Με εκκίνηση και τερματισμό το άγαλμα του εθνικού μας ήρωα Λιακατά, αθλητές και παιδιά, έδωσαν το παρόν, τιμώντας την εκδήλωση.

Όπως όλα τα χρόνια έτσι και φέτος ο αγαπητός Μάκης Σαραντάρας είχε φροντίσει για όλα, προσφέροντας με την καλή του την καρδιά όλα τα απαραίτητα.

Όλοι κεράστηκαν και έλαβαν το αναμνηστικό τους μετάλλιο.

Ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων των νικητών που αλλού; Μπροστά στο άγαλμα του Στρατηγού Γρηγορίου Λιακατά, τιμώντας όπως παλιά την ιστορία και την ιδιαίτερη αυτή ημέρα.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που ανέδειξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους τον Δρόμο Θυσίας αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη και την θυσία των ηρώων μας.

Με εκτίμηση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

Ο Πρόεδρος Μάκης Σαραντάρας

Οι Νικητές:

Άνδρες

Νικολάου Ηλίας 25:25΄΄

Ρεπάντης Θωμάς 27:54΄΄

Νικολόπουλος Αριστοτέλης 29:00΄΄

Γυναίκες

Καλατζή Ιωάννα 27:00΄΄

Γιακουμή Νεφέλη 28:16΄΄

Τσοκανά Ιουστίνα 29:36΄΄

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΚΚΕ: Μόνο η οργανωμένη πάλη λαού και νεολαίας μπορεί να ορθώσει αποτελεσματικό τείχος απέναντι στον φασισμό

«Η μάχη ενάντια στον φασισμό και τις διάφορες παραφυάδες του δεν μπορεί να δοθεί με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *