Ακολουθήστε μας στο facebook

Αισιόδοξοι για τη φετινή θερινή τουριστική σεζόν εμφανίζονται οι επαγγελματίες του Τουρισμού στην Πιερία

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, στο thestival,gr, τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και προμηνύουν ότι η φετινή σεζόν για την Πιερία θα είναι «φωτεινή».

«H τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει από τις αρχές Απριλίου, περίπου με ένα 10% των ξενοδοχείων να ανοίγουνε. Τώρα το Πάσχα υπολογίζουμε άλλο ένα 30%, δηλαδή, θα είναι ανοιχτά περίπου το 40% των ξενοδοχείων της περιοχής και το σύνολο θα ανοίξει από τα μέσα Μαΐου και μετά», τονίζει.

Όσων αφορά την πληρότητα των καταλυμάτων αν και είναι ακόμα νωρίς για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα, κρατήσεις σημειώνονται σε καθημερινή βάση και τα νούμερα αυξάνονται συνεχώς, αναφέρουν οι ξενοδόχοι.

Για το Πάσχα και το 40% των ξενοδοχείων της Πιερίας που πρόκειται να λειτουργήσουν οι κρατήσεις κινούνται στο 45-50% και αλλάζουν «μέρα με τη μέρα».

Η Πιερία λόγω του ότι είναι οδικός προορισμός και έχει πολύ άνετη πρόσβαση, αποτελεί για πολλούς μια επιλογή «της τελευταίας στιγμής» και για την εσωτερική αγορά, αλλά και την βαλκανική ενδοχώρα, με αποτέλεσμα τα νούμερα των κρατήσεων να ανεβαίνουν καθημερινά.

Η ζήτηση μοιράζεται ισόρροπα σε όλες τις περιοχές
Σε όλες τις περιοχές της Πιερίας η ζήτηση είναι ικανοποιητική, ενώ το γεγονός ότι οι αποστάσεις είναι ιδιαίτερα κοντινές ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, την καθιστά έναν προορισμό για όλες τις προτιμήσεις και όλες τις εποχές.

Και στην Πιερία όπως και σε άλλες περιοχές της χώρα στοχεύουν στο να μετατραπεί η ολιγόμηνη τουριστική περίοδος σε 12μηνη και να υποδέχονται επισκέπτες όλο το χρόνο.

«Η Πιερία, ή αλλιώς οι ακτές Ολύμπου (όπως συνηθίζουν να τις αποκαλούν)είναι ένας προορισμός ο οποίος δεν έχει μόνο το ήλιος θάλασσα για το οποίο είμαστε μέχρι στιγμής γνωστοί, αλλά έχει και το βουνό το ορεινό-ημιορεινό κομμάτι το Λιτόχωρο, το Ελατοχώρι, οι παραδοσιακοί προστατευόμενοι οικισμοί, όπως ο παλιός Παντελεήμονας και η παλιά Σκοτίνα.

Έχουμε παρά πολύ εύκολη πρόσβαση ο Όλυμπος είναι μια «νότα» διαφορετική που μας διαχωρίζει από όλες τις άλλες περιοχές, επίσης το ότι η θάλασσα από το βουνό από το φαράγγι του Ενιπέα είναι πραγματικά σε μια απόσταση δέκα λεπτών είναι ένας μοναδικός συνδυασμός αλλά και όλες οι άλλες οι μικρές εκδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος, όπως τα Μετέωρα που απέχουν 90 λεπτά, η Βεργίνα που είναι στα 45 λεπτά αλλά και η Θεσσαλονίκη είναι παρά πολύ κοντά» σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων.

Φωτογραφία: Intime
Βαλκάνιοι, Έλληνες και Γερμανοί στην πρώτη 5αδα των τουριστικών ροών
Κινητήρια δύναμη του τουρισμού στην Πιερία είναι παραδοσιακά η εσωτερική αγορά και οι Βαλκανικές χώρες. Σύμφωνα με τον κ. Τσιτλακίδη «Η πρώτη πεντάδα από χώρες προέλευσης είναι η Ρουμανία, η Βουλγαρία η εσωτερική αγορά, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Σερβία. Αυτές είναι οι κύριες πέντε πρώτες αγορές που έχουμε στην περιοχή. Αυτή η κατάσταση συνεχίζει να υφίσταται και πιστεύω ότι δεν θα διαφοροποιηθεί».

Συγκεκριμένα για την ελληνική αγορά πέρα από την βόρεια ηπειρωτική Ελλάδα, από όπου υπήρχε ανέκαθεν επισκεψιμότητα, με τα έργα υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει σημαντική άφιξη τουριστών και από τη νότια και κεντρική Ελλάδα, το λεκανοπέδιο από όπου, σύμφωνα με τον κ. Τσιτλακίδη, οι επισκέπτες δείχνουν να μένουν ευχαριστημένοι και να επιστρέφουν ξανά για τις διακοπές τους στις περιοχές τις Πιερίας.

Οι φωτεινές ενδείξεις και ο φόβοι
«Η «φωτεινή» εικόνα που αναμένουμε είναι για εμάς κάτι που έχουμε σαν δεδομένο είναι κάτι φυσιολογικό», ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πιερίας και συμπλήρωσε πως ευελπιστεί ότι πηγαίνουμε σε μια φυσιολογική τουριστική χρόνια.

Στους «φόβους» του τουρισμού υπάγεται η αστάθεια του ευρύτερου γεωπολιτικού περιβάλλοντος, όπως πιθανές συνταρακτικές εξελίξεις στο μεσανατολικό και το ουκρανικό που θα μπορούσαν να φέρουν αρνητικές επιπτώσεις στη τουριστική σεζόν με διάφορους τρόπους.

«Ως γνωστόν ο τουρισμός απεχθάνεται τις ειδήσεις», όπως αναφέρει ο κ.Τσιτλακίδης, καθώς είναι ένα «ευπαθές» προϊόν που επιζητά να υπάρχει σταθερότητα στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον για να μην έχει ανατροπές.

Επιθυμία και στόχος του κ. Τσιτλακίδη όπως ανέφερε ολοκληρώνοντας είναι «να επισκεφτούν όλοι τις περιοχές της Πιερίας για να απολαύσουν ποιοτικές διακοπές, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Άφησέ μας να σε δελεάσουμε με μερικούς ακόμα πορτογαλικούς προορισμούς που αξίζει να βάλεις στο ταξιδιωτικό σου πρόγραμμα.

Τώρα που η απευθείας πτήση της easyjet φέρνει τη Λισαβώνα επιτέλους κοντά μας (από 100€ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *