Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αλ. Τσίπρας: “Βλέπουμε, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, μια τρομακτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα”

Αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για την συνάντηση τους με εκπροσώπους από τις Πανελλήνιες Ομοσπονδίες Ενέργειας και Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, με την Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας και την Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδος:

“Μετά από οκτώ χρόνια κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας, βρισκόμαστε σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη για την ελληνική οικονομία, κυρίως όμως για τους εργαζόμενους. Η βιομηχανία θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι βασικός πυλώνας της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Το φαινόμενο της εργολαβοποίησης είναι κυρίαρχο, οι μισθοί παραμένουν σε επίπεδα προ κρίσης ενώ οι τιμές των βασικών προϊόντων και της ενέργειας αυξάνονται ραγδαία το τελευταίο διάστημα.
Βλέπουμε, με την ανοχή και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης, μια τρομακτική επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με απλήρωτες υπερωρίες και μαζικές απολύσεις. Μια συνθήκη που προμηνύει μια κοινωνική έκρηξη, μια κοινωνική κρίση.
Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα σας και να συζητήσουμε ώστε να βρούμε λύσεις για το πώς θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή τη συνολική επίθεση απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης μέσα από την ενίσχυση της βιομηχανίας, αλλά ταυτόχρονα με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την αύξηση του μισθού.”

 

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Διαδικτυακό σεμινάριο για τις τελωνειακές διαδικασίες, την ψηφιοποίηση και τον νομοθετικό εκσυγχρονισμό

Διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Τελωνειακές Διαδικασίες – Ψηφιοποίηση και νομοθετικός εκσυγχρονισμός» διοργανώνει, την Πέμπτη 8 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *