Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Άμεση επίδραση του ελληνικού παραδοσιακού χορού στις επιτελικές λειτουργίες παιδιών σχολικής ηλικίας» από “Tο Αλωνάκι”, Χαλκίδας

Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας “Tο Αλωνάκι”, στην προσπάθειά του να συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών του, συμμετείχε ενεργά σε έρευνα που διοργανώνει η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και αφορά στη μελέτη της επίδρασης του ελληνικού παραδοσιακού χορού στις επιτελικές λειτουργίες των παιδιών.

Η επιστημονική έρευνα με τίτλο: «Άμεση επίδραση του ελληνικού παραδοσιακού χορού στις επιτελικές λειτουργίες παιδιών σχολικής ηλικίας» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, παράλληλα στις δυο αίθουσες του Φορέα μας, σε δυο τμήματα, με μεγάλη επιτυχία. Σκοπός της έρευνας είναι α) να μελετηθεί η άμεση επίδραση ενός μαθήματος ελληνικού παραδοσιακού χορού στις επιτελικές λειτουργίες παιδιών 7-9 ετών και β) να διερευνηθεί αν η ένταση και οι γνωστικές απαιτήσεις του μαθήματος ελληνικού παραδοσιακού χορού επηρεάζουν, χωριστά ή σε συνδυασμό, τις επιτελικές λειτουργίες των παιδιών. Σ αυτό το μεταπτυχιακό ερευνητικό πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές, μέλη του φορέα μας, με τον δάσκαλό μας Λιάσκο Δημήτρη.

Θεωρούμε μεγάλη μας τιμή την πρόσκληση που δεχτήκαμε από τη ΣΕΦΑΑ του ΕΚΠΑ, μιας και «Τ΄ αλωνάκι» για ακόμη μια φορά, συμβάλλει έμπρακτα στην επιστημονική έρευνα και μελέτη των παραμέτρων που εμπεριέχουν, συγκροτούν και αναδεικνύουν τον παραδοσιακό χορό, πέραν της βιωματικής «σχέσης» που αναπτύσσουν τα μέλη του, μ αυτόν.

Τη διεξαγωγή της έρευνας επιβλέπει και συντονίζει η κα Φωτεινή Βενετσάνου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της ΣΕΦΑΑ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πάει για τέλος Μαρτίου 2023 η ενεργοποίηση του νέου προγράμματος για την υποβολή αιτήσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες με επιδότηση.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ο υπουργός ΠΕΝ Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *