Τετάρτη , 4 Οκτωβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αν βρίσκεσαι σε μια διατροφή για απώλεια βάρους φροντίζεις να επιλέγεις σνακ τα οποία προσφέρουν λιγότερη ενέργεια

Το 20% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης μας προέρχεται από τα σνακ που καταναλώνουμε. Αν βρίσκεσαι σε μια διατροφή για απώλεια βάρους φροντίζεις να επιλέγεις σνακ τα οποία προσφέρουν λιγότερη ενέργεια, για να μην υπερβείς το θερμιδικό έλλειμμα που θες να επιτύχεις. Η επιλογή που κάνεις στα σνακ σου όμως δεν επηρεάζει μόνο το βάρος σου, αλλά και την υγεία της καρδιάς και του μεταβολισμού σου.

Μια νέα έρευνα, που παρουσιάστηκε στο NUTRITION 2023, στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Διατροφής, εξέτασε τις συνήθειες γύρω από τα σνακ περισσότερων από 1.000 ατόμων προκειμένου να διαπιστώσει με ποιο τρόπο οι επιλογές γύρω από τα σνακ επηρεάζουν την υγεία. Εξέτασε, επίσης, αν η ποιότητα, η ποσότητα, η συχνότητα ή ο χρόνος κάνουν κάποια διαφορά.

Από τα 1.000, περίπου, άτομα που συμμετείχαν στην μελέτη αυτή το 95% των συμμετεχόντων χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως «σνακερς». Η ομάδα ανέλυσε τις διατροφικές τους συνήθειες για 2-4 ημέρες. Στα σνακ δόθηκε μια βαθμολογία ποιότητας με βάση την υγιεινή τους αξία, ή την έλλειψή της. Ένα σνακ υψηλής ποιότητας είναι οι ξηροί καρποί ή τα φρούτα, ενώ στην αντίθετη πλευρά είναι τα επεξεργασμένα σνακ, όπως πατατάκια και γλυκά. Στο στόχαστρο των ερευνητών βρέθηκε και η χρονική στιγμή που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες τα σνακ, προσδιορίζοντας τα βραδινά σνακ ως εκείνα που καταναλώνονται μετά τις 9 μ.μ.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα εξέτασε διάφορες μετρήσεις της υγείας των συμμετεχόντων, όπως το βάρος, η γλυκόζη στο αίμα, η ινσουλίνη και τα λιπίδια του αίματος, για να δει πώς και αν συσχετίζονται με την ποσότητα, την ποιότητα και τον χρόνο κατανάλωσης των σνακ.

Διάβασε περισσότερα στο Love Yourself

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δημοτικός Σύμβουλος φτύνει κατάμουτρα υπάλληλο του Δήμου Μακρακώμης

  Σάλος με βίντεο που κυκλοφορεί σε κοινωνικά δίκτυα για την συμπεριφορά Δημοτικού Συμβούλου Ανεπίτρεπτη, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *