Δευτέρα , 27 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανακοίνωση από το Συνδικάτο Οικοδομων Φωκίδας σε σύσκεψη την Κυριακή 5/3

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα

Μετά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, την πανδημία τριών χρόνων, την επίθεση κυβερνήσεων και κεφαλαίου στα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, ήρθε να προστεθεί η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια στα βασικά αγαθά, ο κίνδυνος πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που κάνει τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη.

Και για να μείνουν άθικτα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων, από την κυβέρνηση περισσεύουν μόνο τα διάφορα pass. Εξαγγέλλει επίσης, την αύξηση του κατώτατου μισθού χωρίς τριετίες και λοιπά επιδόματα. Αρνούνται πεισματικά την επαναφορά και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που καταργήθηκαν με τα μνημόνια 1,2,3.

Συνάδελφοι

Από τον προηγούμενο χρόνο η Ομοσπονδία Οικοδόμων μετά από αγώνες σε μεγάλους τόπους δουλειάς, υπέγραψε με τους εργοδότες του κλάδου την κλαδική σύμβαση εργασίας που περιλαμβάνει αυξήσεις: 38,5 % για τους τεχνίτες, 28,4 % του βοηθού τεχνίτη, 18,3 % του εργάτη μαζί με τις τριετίες και τα επιδόματα.

Μένει να δοθεί μάχη για να κηρυχτεί υποχρεωτική για όλη την Ελλάδα και να αποτυπωθεί και στην ασφάλιση μας.

Γι’ αυτό σας καλούμε σε συζήτηση πάνω σε αυτήν την Συλλογική Σύμβαση που υπογράφηκε, να λύσουμε οποιαδήποτε απορία και πώς μπορούμε καλύτερα να οργανώσουμε αγώνες που θα επιβάλουν παντού την εφαρμογή της.

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΗ, 11 π.μ.

στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, Κοττορού 23 (Άμφισσα).

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ –

ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η Φαρμακοβιομηχανία δηλώνει αντίθετη στο άρθρο 64 του νέου νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Φαρμακευτικών Συλλόγων

Στο εν λόγω σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας προβλέπει πως βασικός πόρος του ΠΦΣ είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *