Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανακύκλωση Ένδυσης – Υπόδησης και Ηλεκτρικών Συσκευών στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι, o Δήμος στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, ανακύκλωσης & βιώσιμης ανάπτυξης, εντάχτηκε:

Α) Έπειτα από την από 21/2/2024 υπογραφή σύμβασης με την εταιρία East West Greece στο δίκτυο ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης, διαθέτοντας κατάλληλα κεντρικά σημεία της επιλογής του, για την εκτέλεση του παραπάνω έργου.

Από την δράση αυτή για τον Δήμο, προκύπτουν:

· Σημαντική δημόσια ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αφού τα συλλεχθέντα είδη θα αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων, τα οποία μέχρι σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή, με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης.

· Άμεση οικονομική ωφέλεια από την εξοικονόμηση των αναλογούντων ποσών περιβαλλοντικής προσφοράς, τα οποία θα κατέβαλλε ετησίως σύμφωνα με το άρθρο 43 του ν.4042/2012 για τις δια της παρούσης ποσότητες ανακυκλούμενων (ανακτώμενων και επαναχρησιμοποιημένων πλέον) ενδυμάτων και υποδημάτων, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα απορρίπτονταν στο ΧΥΤΑ.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων τοποθετήθηκαν προς εξυπηρέτηση των Δημοτών, 11 κάδοι στις παρακάτω κοινότητες: Αλιάρτου (6 κάδοι), Θεσπιών (2 κάδοι), Λεονταρίου (1 κάδος), Μαυρομματίου (2 κάδοι). Σε περίπτωση που το πρόγραμμα σημειώνει επιτυχία και εφόσον κρίνεται εφικτό και σκόπιμο από το Δήμο και την εταιρεία, θα εγκατασταθούν επιπλέον κάδοι.

Β) Επιπλέον στο πλαίσιο διαχείρισης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, δεδομένης της ισχύουσας σύμβασης του Δήμου μας με την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ (σύστημα διαχείρισης) διατίθενται πλέον τροχήλατοι κάδοι σε επιλεγμένα σημεία, όπου θα εναποτίθενται παλαιές ηλεκτρικές συσκευές προς ανακύκλωση καθώς επίσης και παλετοκιβώτια χωρητικότητας 600 λίτρων για μεγαλύτερες συσκευές (πληροφορίες τηλ. 2268-350211).

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στη Θεσσαλία από 15/4 έως 21/4/2024

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 15/04/2024 έως 21/04/2024 στη Θεσσαλία   Ανακοινώνεται …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *