Δευτέρα , 22 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανάληψη ευθύνης για τα καμμένα σχολικά λεωφορεία στου Ζωγράφου

Άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με κείμενο που ανάρτησαν σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέλαβαν την ευθύνη για τον εμπρησμό των σχολικών λεωφορείων ιδιωτικού εκπαιδευτήριου στου Ζωγράφου, αναφέροντας μάλιστα ότι «κάθε σχολείο, κάθε πανεπιστήμιο και κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα εν γένει θα έπρεπε να γίνει στάχτη».

Η εμπρηστική επίθεση είχε σημειωθεί στις 14/3 στις 3 τα ξημερώματα του Ζωγράφου, από άγνωστους που βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη και πυρπόλησαν με εύφλεκτο υλικό οχήματα.

Στις φλόγες τυλίχθηκαν πέντε σχολικά λεωφορεία, έξι ΙΧ αυτοκίνητα, τρία κάηκαν ολοσχερώς και τρία υπέστησαν ζημιές, και τρεις μοτοσυκλέτες επί της οδού Ταξίλου.

Στην ανακοίνωσή, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «ο τρόπος διδασκαλίας είναι πλήρως τυποποιημένος και αποστειρωμένος, αποκομμένος από τη βιωματική εμπειρία, προσανατολισμένος στην ευημερία του τεχνοβιομηχανικού συστήματος. Κάθε ίχνος πρωτοβουλίας και δημιουργικότητας εξουδετερώνεται δυσχεραίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη και την όξυνση της κριτικής σκέψης.

Ένας ακόμη στόχος του εκπαιδευτικού συστήματος είναι η δόμηση προσωπικοτήτων εξ’ ολοκλήρου εναρμονισμένων με τα κανονιστικά πρότυπα και τις νόρμες η οποία υλοποιείται μέσω του διπόλου τιμωρίας-επιβράβευσης».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο βαθυκόκκινος “σούπερ” χυμός από παντζάρι ρίχνει την πίεση και προστατεύει την καρδιά

Το βραστό παντζάρι σίγουρα κατέχει μια θέση στις σαλάτες του φθινοπώρου. Θα λέγαμε μάλιστα πως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *