Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανανεώθηκε η Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ)

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα

Ανανεώθηκε η Προγραμματική Σύμβαση Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ν. Λάρισας, για την ενίσχυση των προγραμμάτων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας.

Η ανανέωση έγινε στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων η οποία και ενέκρινε τη σχετική σύμβαση.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η ανανέωση της «Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας με τον Δήμο Λαρισαίων για την ενίσχυση των προγραμμάτων συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών προς επίτευξης των στόχων ανακύκλωσης του ΚΔΑΥ Λάρισας» που αφορά τη διάθεση εκ μέρους του ΦοΔΣΑ 10 εργατών καθαριότητας, ως συνοδών απορριμματοφόρων ανακύκλωσης των σχεδιαζόμενων προγραμμάτων συλλογής ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Λαρισαίων και το Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης Συνεργασίας.

Η ανωτέρω σύμβαση θα βαρύνει τον προϋπολογισμού του Δήμου του τρέχοντος οικονομικού έτους και το επόμενο οικονομικό έτος 2023 περίπου με το ποσό των 80.000,00€ για διάστημα 12 μηνών από την υπογραφή της.

Η πρώτη σύμβαση είχε υπογραφεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο σε μια προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να ανταπεξέλθει στους ποσοτικούς στόχους που επιβάλλει το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων και συγκεκριμένα την αύξηση της ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασιών 65% κ.β. έως το 2025 και 70% κ.β. έως το 2030, στους Ο.Τ.Α.

Το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη σελίδα του Δήμου, συλλέχθηκαν 6871 τόνοι ανακυκλώσιμης ύλης, ενώ το 2020, 6406 και το 2019 συλλέχθηκαν 6286 τόνοι. Σύμφωνα με το Νέο Εθνικό Σχέδιο οι ποσότητες αυτές θα πρέπει να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 2.200 τόνους ετησίως.

Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο στόχος, θα πρέπει παράλληλα να υλοποιηθούν και άλλα προγράμματα. Όπως ενημέρωσε το larissanet.gr, αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας Καθαριότητας ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί αν δημιουργηθούν γωνιές ανακύκλωσης και πράσινα σημεία. Για τις γωνιές ανακύκλωσης ο Δήμος Λαρισαίων θα δημιουργήσει δέκα καθώς έχει εγκριθεί ήδη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Τρίτσης». Επίσης αναμένεται να εγκριθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τη δημιουργία πράσινου σημείου έξω από το αμαξοστάσιο.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Όσοι έχουν επισκεφτεί το νεκροταφείο των Ταξιαρχών στον Βόλο, σίγουρα θα έχουν προσέξει έναν όχι και τόσο συνηθισμένο τάφο

Τα νεκροταφεία κρύβουν πολλές ανθρώπινες ιστορίες, πολλές εκ των οποίων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αξίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *