Σάββατο , 18 Σεπτεμβρίου 2021
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Ανάπτυξη περιπατητικών και ποδηλατικών υποδομών στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και τα Μετέωρα

Με πρωτοβουλία του Κώστα Σκρέκα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου εγκρίνεται η χρηματοδότηση υπηρεσιών για την ανάπτυξη περιπατητικών και ποδηλατικών υποδομών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας έμφαση στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων και τα Μετέωρα.

Το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος προχωρά στη χρηματοδότηση με 190.000 € από το Πράσινο Ταμείο για τη μελέτη του έργου. Η εκπόνηση των μελετών θα ανατεθεί στο Ε.Μ.Π. και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Το έργο θα επιβλέπεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ασφαλώς πρόκειται για μια εντυπωσιακή πρόταση δεδομένου ότι απευθύνεται σε χιλιάδες Ευρωπαίους και Έλληνες οι οποίοι καθημερινά περπατούν αρκετά, κάνουν ποδήλατο και επιθυμούν να στρέφουν τις διακοπές τους, από τις “allinclusive” λογικές, σε κατευθύνσεις επαφής με τη φύση και εξερεύνησης της αληθινής ταυτότητας των τόπων που επισκέπτονται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δίνεται στα Μετέωρα και τα Τρίκαλα με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος να εκφράζει τη βεβαιότητα του ότι “ο σχεδιασμός για τη Θεσσαλία θα αποτελέσει παράδειγμα και για τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας”.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγγραφείτε στο κανάλι fonografos στο You Tube

Δες επίσης

Θρήνος στη Λαμία – Έφυγε από την ζωή 53χρονος πατέρας 4 παιδιών….

Ο 53χρονος πατέρας νοσηλευόταν με κορονοϊό στο Νοσοκομείο…. Θλίψη προκαλεί η είδηση από την Διεύθυνση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *