Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανοιχτή Ιατρική Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε παιδιά και ενήλικες στις 18/5 στη Λάρισα

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 ώρες 10.00 πμ έως 1.00 μμ οι Lions Clubs International 117 B Ελλάδα – Κύπρος υλοποιούν στην πόλη της Λάρισας με τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων ανοιχτή Ιατρική Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη σε παιδιά και ενήλικες.

Παράλληλα θα υλοποιηθούν μετρήσεις Σακχάρου και Οφθαλμολογικός Έλεγχος μπροστά στο Κτηρίου της Περιφέρειας στο πάρκο επί της οδού Παπαναστασίου με την κινητή μονάδα Οφθαλμολογικού Ελέγχου των Lions και με την αρωγή Λαρισαίων Οφθαλμιάτρων.

Τον συντονισμό της δράσης έχει αναλάβει το LIONS Branch Λάρισα Ασκληπιάς υλοποιεί η Λέσχη Lions Θεσσαλονίκη Ηράκλεια.

Στον Οφθαλμολογικό έλεγχο που θα υλοποιηθεί 10.00 πμ έως 13.00 συμμετέχουν οι εθελοντές οφθαλμίατροι, Αντώνιος Πίπης FEBOphth Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Ευτυχία Τούλιου FEBOphth Χειρουργός Οφθαλμίατρος και Μαρία Παπαδάκου Χειρ/γός Οφθαλμίατρος, MD, MSc

Τις μετρήσεις Σακχάρου στο Φουαγιέ του Κτηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην οδό Παπαναστασίου ιατρικός υποστηρικτής είναι το Μικροβιολογικό Κέντρο Αιμοδιάγνωση.

Στην Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη θα χαιρετήσουν οι αρχές του τόπου και θα μιλήσουν με τη σειρά που σας παραθέτουμε οι ομιλητές:

Α. Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αποστόλου Ευάγγελος

Β. Ανδρέας Ριζούλης Ενδοκρινολόγος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τίτλος ομιλίας :Σακχαρώδης διαβήτης και η κυρίες επιπλοκές του στα βασικά όργανα. Διάγνωση -Έλεγχος- Αντιμετώπιση

Γ. Μαρία Καλτσάτου Ενδοκρινολόγος MD MSc. Τίτλος ομιλίας «Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2 πρόληψη -έγκαιρη διάγνωση- αντιμετώπιση»

Δ. Νίκος Βάλβης Ενδοκρινολόγος μέλος ΔΣ Συλλόγου Διαβητικών Λάρισας. Τίτλος ομιλίας «Η σημασία του αυτοελέγχου στη διαχείριση του Σαχαρώδη Διαβήτη»

Ε. Ράνια Σουλτούκη Μικροβιολόγος πρόεδρος Ενωσης Μικροβιολόγων Λάρισας, πρόεδρος Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας Τίτλος ομιλίας: » Εργαστηριακός έλεγχος για τη διάγνωση και παρακολούθηση του Σακχαρώδη Διαβήτη».

Ζ. Αντώνιος Πίπης FEBOphth Χειρουργός Οφθαλμίατρος Τίτλος ομιλίας «ΟΙ επιπτώσεις του Σακχαρώδους Διαβήτη στους οφθαλμούς Πρόληψη και θεραπεία»

Η. Αντιγόνη Βασιλική Χαλκιά Διαιτολόγος διατροφολόγος ΜSC Τίτλος ομιλίας:» Διατροφική καθημερινότητα στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη»

Θ. Λητώ Τσακίρη Παιδαγωγός – Συγγραφέας Τίτλος Ομιλίας «Διαμορφώνοντας διατροφικά πρότυπα για τη σωστή διατροφή των παιδιών μας με οδηγό εκπαιδευτικό υλικό απο μουσικά παραμύθια»

Στο πλαίσιπ της Ημερίδας θα ακολουθήσει διάλογος και θα απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις του κοινού.

Για τον οφθαλμολογικό έλεγχο απο τις 13.05.24 καλέστε για ραντεβού στο 6906615111 καθημερινά ώρες 10πμ – 13μμ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Με πολλές συμμετοχές οι αγώνες στίβου «Νίκη Μπακογιάννη» [ΦΩΤΟ]

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 4η συνεχόμενη χρονιά οι αγώνες στίβου «Νίκη Μπακογιάννη» Μια μεγάλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *