Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανοίγει ο νέος Ε65 προς Αθήνα

Η αντίστροφη μέτρηση για να μπει στην κυκλοφορία ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι του βασικότερου οδικού άξονα της χώρας ξεκίνησε…

Τα έργα που είναι σε εξέλιξη επισκέπτεται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η πρώτη επίσκεψη ήταν το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65. Όπως είπε ο Υπουργός πρόκειται για ένα έργο με εξαιρετική εθνική σημασία. Έργο εξαιρετικά σημαντικό για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής.

«Επιβεβαιώνεται -όπως ανέφερα και στη Βουλή- ότι το έργο του Ε65 θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το δε τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα πρόκειται να παραδοθεί έως τις αρχές του 2024. Ήδη, το συγκεκριμένο τμήμα βρίσκεται στο 94% της αποπεράτωσής του. Χτίζουμε την Ελλάδα που συνδέει και ενώνει, που δεν αποκλείει, ούτε απομονώνει» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, ο οποίο επισκέφτηκε όλο το μήκος του έργου από τον Κόμβο Καρπενησίου μέχρι την Καλαμπάκα. Το Νότιο Τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 32,5 χλμ.

Σε ότι αφορά το βόρειο τμήμα του Ε65, έχει συνολικό μήκος 70,5 χλμ. και η κατασκευή του ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021. Εκτιμάται ότι οι εργασίες κατασκευής του θα ολοκληρωθούν το 2027 και θα απασχοληθούν σε αυτό το έργο πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι, συνεισφέροντας περίπου 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας.

www.newsauto.gr

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: 1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

  1ο Forum Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη Στερεά Ελλάδα από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *