Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Λεωνίδα Φάκου, κατοίκου Άμφισσας για τον δρόμο Άμφισσας-Μαλανδρίνου-Λιδωρικίου

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Λεωνίδα Φάκου, κατοίκου Άμφισσας, οδός Κορδώνη 4, Τ.Κ. 33100, τηλ.: 6947606703,

πρώην Αντινομάρχου Φωκίδας και Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Δελφών.

ΠΡΟΣ

Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

κ.Φάνη Σπανό

Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

κ.Γεώργιο Δελμούζο

Υπόψη

Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών

κ.Κώστα Καραμανλή

Βουλευτού Φωκίδας

κ.Ιωάννη Μπούγα

Αξιότιμοι κύριοι,

Ως ενεργός πολίτης, αλλά και ως πρώην αυτοδιοικητικός παράγοντας, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να σας απευθύνω την παρούσα, για ένα θέμα, το οποίο έχει αρκετά μεγάλη σημασία, τόσο για το Λιδωρίκι και το Δήμο Δωρίδας, όσο και για την Άμφισσα και το Νομό Φωκίδας γενικότερα.

Πρόκειται για τον δρόμο Άμφισσας-Μαλανδρίνου-Λιδωρικίου, ο οποίος ημιτελής έχει αφεθεί επί εικοσαετία και πλέον στη μοίρα του και τείνει να εξελιχθεί σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας», αναμένοντας ίσως τη δική του θυσία για να κατασκευασθεί πλήρως.

Η χρησιμότητα και η ωφέλεια που θα προκύψει από την ολοκλήρωση του έργου μέχρι το Μαλανδρίνο και την επέκταση αυτού μέχρι το Λιδωρίκι, είναι προφανής και έχει αναδειχθεί επαρκώς από τον υποφαινόμενο με έγγραφες οχλήσεις του κατά το παρελθόν (11/10/2016, 31/10/2017 και 12/02/2020), γι’ αυτό και παρέλκει η επανάληψή τους. Παρά ταύτα ουδέν απολύτως έγινε και ως εκ τούτου δεν γνωρίζω τι να υποθέσω και πού να αποδώσω την αδράνεια αυτή; Φταίει άραγε η αδιαφορία, η κακοδαιμονία και η γραφειοκρατία που από έτος 2000 κατασκευάζεται ο δρόμος και ακόμα είναι ανολοκλήρωτος; Δεν είναι προφανής η επικείμενη ωφέλεια από τη βελτίωση των οδικών υποδομών και την προσδοκώμενη ανάπτυξη και αξιοποίηση του απαράμιλλου σε κάλλος ορεινού όγκου της Δωρίδας και της λίμνης του Μόρνου; Και τέλος πού είναι οι προεκλογικές υποσχέσεις σας, κύριοι της Περιφέρειας, για την ολοκλήρωση του έργου. και τι πράξατε για την υλοποίησή τους ως αρμόδιοι παράγοντες; Μήπως όλα αυτά ήταν «έπεα πτερόεντα»;

Κύριοι, αυτός ο τόπος έδωσε πολλά στη δημιουργία και την ίδρυση της χώρας μας. Έδωσε τον Αθανάσιο Διάκο, τον Μακρυγιάννη, τον Πανουργιά, τον Γκούρα και πολλούς άλλους αγνώστους αγωνιστές, αλλά και το νερό του Μόρνου, αλλά δυστυχώς εισέπραξε ελάχιστα ή και τίποτα.

Καιρός, λοιπόν, να ικανοποιηθεί η καθολική απαίτηση της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής και να αποδοθεί δικαιοσύνη, χωρίς τους αριθμητικούς μικροϋπολογισμούς που ενδεχομένως υπαγορεύουν τα «κουκιά» και τα μικροσυμφέροντα. Είναι ανάγκη ο δρόμος να γίνει και να επεκταθεί μέχρι το Λιδωρίκι με παράκαμψη της Αγίας Ευθυμίας, της Βουνιχώρας, αλλά και οποιουδήποτε άλλου χωριού παρεμβληθεί, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες αντιλήψεις της επιστήμης και της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Και εν κατακλείδι δεν παραλείπω να σας διαβεβαιώσω και να σας μεταφέρω τα αισθήματα των συμπατριωτών μου, σύμφωνα με τα οποία η ολοκλήρωση του έργου και η επέκταση αυτού μέχρι την πρωτεύουσα του Δήμου Δωρίδας, θα εκτιμηθεί δεόντως από τον πληθυσμό της περιοχής μας, ο οποίος θα παύσει να αισθάνεται παραμελημένος και αδικημένος από την πολιτεία.

Άμφισσα, 25/11/2022

Μετά τιμής

Λεωνίδας Φάκος

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Καταγγέλλει τη νυν δημοτική αρχή του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού για ολική καταστροφή του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού Δυναμική Πρωτοβουλία, η οποία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *