Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με γνώμονα την στήριξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας, ξεκίνησε, με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων, ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΕΥΔΗΜΟΣ Α.Ε.”, και υπέδειξε στον Οργανισμό τους φορείς που δραστηριοποιούνται, στα διοικητικά όρια του Δήμου, στους τομείς της αλιείας και υδατοκαλλιέργειας καθώς και τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω κλάδοι στην πόλη, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στην πρόταση που θα υποβάλλει ο ΕΥΔΗΜΟΣ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός ΕΥΔΗΜΟΣ πρόκειται να υποβάλλει πρόταση ένταξης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας Ενωσιακή Προτεραιότητα 5, μέσω του οποίου αποσκοπεί στο να υποστηρίξει το έργο όσων φορέων και των επιχειρήσεων που ανήκουν σε αυτούς, δραστηριοποιούνται στους παραπάνω τομείς και το επιθυμούν.Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας του Δήμου με τον ΕΥΔΗΜΟΣ, θα βελτιώσει την οργάνωση της αγοράς για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας με τους εξής στόχους:

1. Αναζήτηση νέων αγορών και βελτίωση διάθεσης στην αγορά προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας
2. Προώθηση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας
3. Συμβολή στη διαφάνεια παραγωγής και των αγορών και διενέργεια ερευνών αγοράς και μελετών σχετικά με την εξάρτηση της Ένωσης από εισαγωγές
4. Συμβολή στην ιχνηλασιμότητα των προϊόντων αλιείας ή υδατοκαλλιέργειας και, εφόσον συντρέχει περίπτωση, στην ανάπτυξη οικολογικού σήματος ευρωπαϊκής εμβέλειας για τα προϊόντα
5. Κατάρτιση τυποποιημένων συμβάσεων για τις ΜΜΕ σύμφωνων προς την Ενωσιακή Νομοθεσία
6. Διοργάνωση εκστρατειών γνωστοποίησης και προώθησης για τα βιώσιμα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας σε Περιφερειακό, Εθνικό ή Διεθνικό επίπεδο, προκειμένου να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά.

eviaportal.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κίνα: Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους για τις αντιδράσεις κατά της πολιτικής της «μηδενικής COVID»

Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση των τανκς στους δρόμους πόλεων της Κίνας, όπως η Σανγκάη, η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *