Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Από αυτοκίνητο και καναπέ μέχρι κονσόλα βιντεοπαιχνιδιού βρέθηκαν στον καθαρισμό του βυθού της Ιχθυόσκαλας Πάτρας

Πρόσφατα στην Πάτρα έγινε καθαρισμός του βυθού της Ιχθυόσκαλας με πρωτοβουλία του «Οργανισμού Κεντρικών αγορών και Αλιείας», σε συνεργασία με τον «Εναλεία» – συντονιστή της δράσης «Mediterranean CleanUp» – και τα ευρήματα προκάλεσαν έκπληξη στους ειδικούς.

Συνολικά τα απορρίμματα που βρέθηκαν στο βυθό της θάλασσας ήταν… πολλά κιλά, συμπεριλαμβανομένου ενός αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα pelop.gr, ανακοινώθηκε πως είχε κλαπεί πριν από χρόνια στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, οι δύτες του «Nautilus Diving Center», αναφέρει η ίδια πηγή, ανέσυραν πλαστικά και ρόδες, ενώ βρήκαν, ανάμεσα σε άλλα δύο καρέκλες, ένα σκαμπό, τρεις εκτυπωτές, έναν καναπέ ακόμα και μια κονσόλα Playstation.

Οι ειδικοί υπογράμμισαν πως τα ευρήματα αν μη τι άλλο τονίζουν το χαμηλό επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης στην περιοχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑ, Απόστολος Αποστολάκος, ανέφερε στην ίδια πηγή πως «η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων, είτε είναι ιδιώτες είτε επαγγελματίες» και στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει πως οι δράσεις για τον καθαρισμό θαλασσών θα συνεχιστούν, όπως και οι προσπάθειες για ενημέρωση, με στόχο να μειωθεί η ρύπανση. Η δε προστασία των λιμανιών με έμπρακτο σεβασμό στο περιβάλλον είναι προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων και παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές».

Στις τάξεις της Ιχθυόσκαλας, του ΟΛΠΑ και του Λιμενικού Ταμείου Πατρών υπάρχει ικανοποίηση για τον καθαρισμό του βυθού, που χρησιμοποιείται από τους αλιείς της περιοχής. Πρόθεση των φορέων είναι ο καθαρισμός του λιμενοβραχίονα να γίνεται πλέον ανά τακτά διαστήματα, ώστε να μην επιβαρυνθεί πάλι η περιοχή και στη συνέχεια να καθαριστεί ο βυθός και σε άλλα σημεία της λιμενικής ζώνης.

*(Φωτογραφία αρχείου)

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επανεκκίνηση του προγράμματος διανομής ζωοτροφών στους πληγέντες κτηνοτρόφους της βόρειας Εύβοιας

Αποκαταστάθηκε οριστικά το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος στήριξης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *