Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Από τις 26 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, οι Διαδρομές Υγείας προτείνουν δράσεις και αποδράσεις επισκεπτών, αλλά και των Βολιωτών

Από τις 26 έως και τις 30 Δεκεμβρίου, οι Διαδρομές Υγείας προτείνουν δράσεις και αποδράσεις που θα εμπλουτίσουν την παραμονή των επισκεπτών, αλλά και των Βολιωτών και θα σας προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν κάποια πεζοπορική Διαδρομή Υγείας διαρκείας 2 περίπου ωρών, όπου θα ανακαλύψουν πλακόστρωτους δρόμους 600 και πλέον ετών, οι οποίοι καταμαρτυρούν ιστορίες από την καθημερινή μετακίνηση ανθρώπων, ζώων και εμπορευμάτων, και που για αιώνες, αποτέλεσαν τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των χωριών του Πηλίου, λιθόκτιστα καλντερίμια κρυμμένα κάτω από αιωνόβια πλατάνια, καστανιές, δρύες, αγριόλευκες και φτέρες, αλλά και χωμάτινα μονοπάτια του βουνού, με στόχο να βιώσουν, παράλληλα με τη σωματική άσκηση, την ψυχική ευεξία που προσφέρει το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του βουνού των Κενταύρων.

Μπορούν, επίσης, να διαλέξουν να περπατήσουν για 1,5 -2 περίπου ώρες, στα καλντερίμια της Μακρινίτσας. Θα μεταφερθούν νοερά στο 1204, οπότε ιδρύεται η Μονή της Παναγίας της Μακρινίτσης, ο πυρήνας της μετέπειτα μεγάλης, κοινοτικής, οικονομικής και πνευματικής ανάπτυξης του χωριού, που στην περίοδο της μεγάλης ακμής του, στα τέλη του 19ου αιώνα, θα φθάσει τους 7.οοο κατοίκους! Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν εκκλησίες, θα πιούν τρεχούμενο νερό από τις περίφημες πέτρινες κρήνες, θα δουν από κοντά διατηρητέα αρχοντικά και ξενώνες, παραδείγματα αυθεντικής Πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής.

Οι δράσεις των Διαδρομών Υγείας απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και πρότερης εμπειρίας. Δεκτά και παιδιά άνω των 12 ετών, με τη συνοδεία των κηδεμόνων τους.

Η ομάδα αποτελούμενη από έμπειρους επαγγελματίες που προέρχονται από ποικίλα επιστημονικά πεδία, θα βρίσκεται στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε απορία.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6931169428 ή/και : healthypathsinpelion@gmail.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *