Δευτέρα , 26 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου για έξι συνολικά βραδιές η ερμηνεύτρια Ελένη Βιτάλη θα βρίσκεται στη νέα μουσική σκηνή «Βαβέλ»

Η Ελένη Βιτάλη διαθέτει μια από τις καλύτερες γυναικείες φωνές που έχει βγάζει αυτή η χώρα γι’ αυτό και κάθε ζωντανή της εμφάνιση αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για το κοινό. Από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου για έξι συνολικά βραδιές η ερμηνεύτρια θα βρίσκεται στη νέα μουσική σκηνή «Βαβέλ»(Πέτρου Ράλλη 29 και Κρήτης 1) πλαισιωμένη από μια απρόσμενη μουσική συντροφιά που αποτελείται από τους Θοδωρή Κοτονιά, Sadahzinia. Νίκη Ξυλούρη και το συγκρότημα Τζουμ.

Η Ελένη Βιτάλη δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Εδώ και δεκαετίες υπηρετεί με ένστικτο, ακατάβλητη πίστη και συνέπεια το ελληνικό τραγούδι χωρίς ταμπέλες, μακριά από γενικεύσεις και ταξινομήσεις. Το κρυστάλλινο ταλέντο της λάμπει διαχρονικά στο ελληνικό μουσικό στερέωμα, ανόθευτο και αξεθώριαστο ενώ το προσωπικό της ήθος, παραμένει αδιαπραγμάτευτο.
Η καλλιτεχνική της πορεία, από την αρχή της, με τις δημοτικές καταβολές, μέχρι σήμερα στα πιο σύγχρονα ηλεκτρικά κομμάτια που εξερευνά με την πολύτιμη συμβολή του γιου της, Νίκου Ξύδη, φανερώνει μια καλλιτέχνιδα που τολμά και δοκιμάζει, που δε φοβάται καμία «άγνωστη περιοχή».

Ο Θοδωρής Κοτονιάς, είναι ένα αξιόλογος τραγουδοποιός ο οποίος συναντά την παραδοσιακή μουσική μέσα από ροκ διαθέσει και παντρεύει το λυρικό πάθος με τη ροκ απλότητα.

Η Sadahzinia, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, έχοντας διαγράψει μια διαδρομή από τους Active Member έως σήμερα, θεωρείται η πρώτη hip hop Ελληνίδα καλλιτέχνης. Με μια διευρυμένη καλλιτεχνική κουλτούρα που δεν περιορίζεται μόνο στη μουσική, διακρίνεται για τη δημιουργικότητα και την πληθωρικότητά της, πάντα ανήσυχη και ανατρεπτική.

Η Νίκη Ξυλούρη, κουβαλώντας ένα όνομα με βαριά μουσική παράδοση, μένει πιστή στο είδος της μαντινάδας και στο μέτρο του δεκαπεντασύλλαβου ενώ συχνά τα «μπερδεύει» ευφάνταστα με τα πιο απρόσμενα ακούσματα. Είναι βασικό μέλος του συγκροτήματος της πειραματικής jazz σκηνής «Harper Xylouri» και μέλος της πολυπολιτισμικής μπάντας “Festa Adriatico Valcanica”.
Sadahzinia και Νίκη Ξυλούρη γίνονται ένα πάνω στη σκηνή, ενώνουν τις προσωδίες τους σε έναν μουσικό διάλογο, όπου το hip hop και οι ρίμες συναντούν την παράδοση και τον δεκαπεντασύλλαβο.

Ημέρες παραστάσεων
Σάββατα 16, 23,30 Δεκεμβρίου & 6 Ιανουαρίου
Κυριακές 24 και 31 Δεκεμβρίου

www.protothema.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Πέντε πολιτικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε

Το πολιτικό θέατρο σε ταραγμένες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, έπαιξε τον δικό του σημαντικό ρόλο, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *