Δευτέρα , 29 Μαΐου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αποδοκιμάζει η ΕΣΗΕΑ την «απρόκλητη έκθεση στη δημοσιότητα φερόμενων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης», όπως στην πρόσφατη υπόθεση Γεωργούλη

«Το ρεπορτάζ σαφώς να είναι μαχητικό και να υπηρετεί την ενημέρωση, αλλά τα στοιχεία να δημοσιοποιούνται με μεγαλύτερη σύνεση».

Την «απρόκλητη έκθεση στη δημοσιότητα φερόμενων θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης», όπως στην πρόσφατη υπόθεση Γεωργούλη, αποδοκιμάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, αρχικά ιστοσελίδες αρχικά και στη συνέχεια μερίδα του αθηναϊκού Τύπου δημοσίευσαν το όνομα και τη φωτογραφία του φερόμενου θύματος χωρίς τη συναίνεσή του, και χωρίς να αναλογιστούν το μήνυμα που στέλνουν στα άτομα που έχουν υποστεί ή υφίστανται κάθε είδους βία και παρενοχλήσεις.

«Το λειτούργημα του δημοσιογράφου πρέπει να ενθαρρύνει τα θύματα να μιλήσουν και όχι να τα εκθέτει σε πλήρη δημόσια θέα, στον βωμό μιας κακώς εννοούμενης ανάγκης πληροφόρησης.

Το ρεπορτάζ σαφώς πρέπει να είναι μαχητικό και να υπηρετεί την ενημέρωση, αλλά η τελική επιλογή των στοιχείων που δημοσιοποιούνται θα πρέπει να γίνεται με μεγαλύτερη σύνεση και ενσυναίσθηση, ιδίως σε υποθέσεις που σχετίζονται με παιδική κακοποίηση και έμφυλη βία.

Η καταγγέλλουσα αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο facebook.

Η έλλειψη ευαισθησίας και σεβασμού δεν ταιριάζει στη δημοσιογραφία» τονίζει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

www.naftemporiki.gr

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 16χρονος που εκτελούσε αγροτικές εργασίες στην περιοχή Κρούστας Λασιθίου

Την τελευταία του πνοή άφησε νωρίτερα το μεσημέρι στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου όπου μεταφέρθηκε, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *