Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Απόψε, Τετάρτη 5 Ιουνίου αρχίζει το Φεστιβάλ Επταπυργίου και είναι Sold out

Απόψε, Τετάρτη 5 Ιουνίου αρχίζει το Φεστιβάλ Επταπυργίου που οργανώνει για ακόμη μια χρονιά το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη οι θεατές έχουν αρχίσει να «κλείνουν» τα εισιτήριά τους και για τις 7 παραγωγές που θα δούμε φέτος σε 15 παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 270 καλλιτέχνες και υποστηρίζονται από 45 τεχνικούς. Πριν από λίγες ημέρες έγιναν ήδη sold out οι πρώτες 4 παραστάσεις της διοργάνωσης που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον τόσο των Θεσσαλονικέων όσο και των τουριστών που βρίσκονται στην πόλη.

Συγκεκριμένα δεν μπορείτε πλέον να βρείτε εισιτήρια για της συναυλίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στις 5 και 6 Ιουνίου. Πρόκειται για μια μουσική παράσταση, αφιέρωμα στη διακεκριμένη συνθέτρια και βιολονίστα, που μας χάρισε αγαπημένες και τρυφερές μελωδίες. Οι αναφορές της δεν περιορίζονται μόνο στην Ελληνική παράδοση, τον Πόντο και την Μικρά Ασία, αλλά εμπνέονται και απλώνονται σε όλη την Μεσόγειο. Τα τραγούδια στις δύο βραδιές του Φεστιβάλ Επταπυργίου θα ερμηνεύσει η Έλλη Πασπαλά.

 

Sold out έχουν γίνει ήδη και οι παραστάσεις του Μάριου Φραγκούλη με την Γιώτα Νέγκα στις 19 και 20 Ιουνίου. Οι δυο τους θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια από την δισκογραφία τους, αλλά και κορυφαία τραγούδια μεγάλων συνθετών και ερμηνευτών. Το ελληνικό λόγιο τραγούδι θα μπλεχτεί με το λαϊκό και ο Τσιτσάνης θα κλείσει το μάτι στον Χατζιδάκι. Στη σκηνή συνοδεύονται από δώδεκα δεξιοτέχνες σολίστες μουσικούς

Η Δήμητρα Γαλάνη, έχοντας στο πλευρό της την Παυλίνα Βουλγαράκη, θα γιορτάσει τα 55 χρόνια καριέρας στις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου. Ένα πρόγραμμα που συνοψίζει τη διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής. Μια αναδρομή σε πολύ αγαπημένα τραγούδια.

Στις 2 Ιουλίου, τη σκυτάλη θα πάρουν μπάντες που εμφανίστηκαν στο νέο θεσμό του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας #SKGlive! Στη βραδιά με τίτλο «Από την παράδοση στο σύγχρονο» θα συμμετέχουν οι Alenti quintet, ο Argalios, οι Κούπες και το Les Filadores σε ένα ρεπερτόριο από γνωστά αλλά και πρωτόπαικτα τραγούδια τους. Υπόσχονται να ξεσηκώσουν τους θεατές και να τους συγκινήσουν.

Ακολουθεί ή ναυαρχίδα της διοργάνωσης, η όπερα «I Pagliacci» του Ruggero Leoncavallo, σε σκηνοθεσία Αθανάσιου Κολαλά (υπογράφει και τα σκηνικά), στις 10, 11, 12 και 14 Ιουλίου. Ένα από τα γνωστότερα πρώιμα έργα του ιταλικού βερισμού που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και εξακολουθεί να αποτελεί έργο ρεπερτορίου σε όλα τα μεγάλα λυρικά θέατρα.

Η «γεμάτη» μουσική του Λεονκαβάλο αναδύεται σχεδόν φυσικά μέσα από τη δραματουργία του έργου και ενισχύει την τραγικότητα τόσο των χαρακτήρων όσο και της ιστορίας, που μακριά από τα δεδομένα του ρομαντισμού, σκύβει σε καθημερινά προβλήματα απλών ανθρώπων. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ιστορία, παρακολουθεί τη σχέση των δύο πρωταγωνιστών ενός περιοδεύοντος θιάσου της Commedia del Arte. Μπροστά μας εκτυλίσσεται ένα ψυχολογικό παιχνίδι, με φόντο ένα ιταλικό χωριό.

Στο Επταπύργιο μεταφέρεται η ιστορία που διαδραματίζεται στη δεκαετία του 50΄. Μια περίοδο που ακόμα υπάρχει το «χρώμα» του ιταλικού νότου, που τα απόνερα του πολέμου εξωθούν ανθρώπους, όπως η Νέντα, σε δύσκολες επιλογές επιβίωσης και που ακόμα η ενδοοικογενειακή βία και το bulling όχι απλά δεν κατακρίνονται αλλά θεωρούνται δείγματα ισχύος και δημοφιλίας. Είναι μια περίοδος για την οποία ο θεατής έχει αναφορές και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να κατανοήσει, να αποκωδικοποιήσει και να σηματοδοτήσει τα σκηνικά μηνύματα. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε μουσικό διεύθυνση Γιώργου Βράνου.

Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση Μαίρης Κωνσταντινίδου και η Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου σε διεύθυνση Μαρίας Μελιγκοπούλου και Ελπίδας Τσάμη.

Πρωταγωνιστούν: Mikhael Spadaccini, Μαρία Κωστράκη, Armando Puklavec, Αλεξανδρος Σταυρόπουλος και Γιώργος Ιατρού. Σε συμπαραγωγή με την ΚΟΘ και το ΚΘΒΕ.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου συνεχίζεται στις 17 και 18 Ιουλίου με τις βραδιές ποίησης και μουσικής, σε κείμενα και λογοτεχνική μελέτη της Άννας Μυκωνίου, αφιερωμένες στο έργο του Ανδαλουσιανού ποιητή «Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα».

Μέσα από αφηγήσεις, ποιήματα, μελοποιημένα τραγούδια προσεγγίζεται το ποιητικό σύμπαν του Λόρκα, αλλά και τα θεατρικά του έργα, που είναι ποτισμένα από την Ισπανική ύπαιθρο. Οι στίχοι του, αποτυπώνουν με συναίσθημα και χρώματα ζεστά τις εικόνες της γενέθλιας γης. Η παράσταση επικεντρώνεται κυρίως στη θέση της γυναίκας στο έργο του.

Οι ηρωίδες των ποιημάτων του αλλά και των θεατρικών του έργων είναι γυναίκες που ζουν σε μια σκληρή ανδροκρατούμενη κοινωνία, εγκλωβισμένες σε στερεότυπα, αλλά και σε κανόνες που έχουν θεσπιστεί από άνδρες. Ο Λόρκα τις θαυμάζει για την αστείρευτη δύναμη της ψυχής τους και τις συμπονά για την κοινωνική καταπίεση και την αδικία που υφίστανται. Θα ακουστούν περίπου 20 ποιήματα, σε μελοποιήσεις Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Χρήστου Λεοντή, Δημήτρη Μαραμή, Νίκου Μαμαγκάκη, Γιάννη Γλέζου.

Συμφωνικό σχήμα: Jovenata Ensemble.

Μουσική Διεύθυνση: Safira Antzus Ramos.

Μουσική επιμέλεια – ενορχηστρώσεις: Μανώλης Ανδρουλιδάκης.

Ερμηνεία: Δημήτρης Μπάσης, Γιάννης Διονυσίου, Μέλα Γεροφώτη.

Αφήγηση απαγγελία: Αντίνοος Αλμπάνης. Επίσης η Μικτή χορωδία Θεσσαλονίκης, σε διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Η μουσική παράσταση «Μαργαρίτα Ζορμπαλά- Μαρία Παπαγεωργίου… γυναίκες δημιουργοί» θα ολοκληρώσει στις 22 και 23 Ιουλίου τη γιορτή του πολιτισμού που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι στο Επταπύργιο. Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια με την λαμπρή πολυετή καριέρα και μία πορεία γεμάτη τραγούδια σπουδαίων δημιουργών που αντέχουν στο χρόνο, ανηφορίζει αυτό το καλοκαίρι στο φρούριο του Επταπυργίου, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της.

Σπάνια και η συνεργασία που θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά επί σκηνής, καθώς μαζί της θα είναι η Μαρία Παπαγεωργίου, η εξαιρετική ερμηνεύτρια, μουσικός και δημιουργός της νεότερης γενιάς, την οποία η Μαργαρίτα Ζορμπαλά επέλεξε προσωπικά για τη δημιουργία ενός προγράμματος ειδικά φτιαγμένου για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Δύο γυναίκες –δύο γενιές, με κοινό καλλιτεχνικό όραμα και αισθητική, καταθέτουν μια ολοκληρωμένη πρόταση πάνω στον γυναικείο λόγο και στη γυναικεία σύνθεση.

*Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες: https://www.more.com/music/festibal-eptapyrgiou-2024

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ιερά Πανήγυρις του Παρεκκλησίου Αγίας Τριάδας Κοιμητηρίου Σπερχειάδας

  Δείτε το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων στις 23 και 24/6/2024   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΑΓΙΑΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *