Παρασκευή , 24 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αρκετά πιο χαμηλά σχεδόν 1,5 μέτρο σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα

Αρκετά πιο χαμηλά σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, βρίσκεται η στάθμη της λίμνης Πλαστήρα, γεγονός που οφείλεται στον σχεδόν άνυδρο Χειμώνα που διανύουμε.

Διασταυρωμένες πληροφορίες του KarditsaLive.Net αναφέρουν πως η στάθμη του ταμιευτήρα την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ήταν στα 787,46 μέτρα, όταν την αντίστοιχη ημερομηνία το 2022 ήταν στα 788,86. Υπάρχει δηλαδή μία υψομετρική διαφορά 1,40 μ.

Μάλιστα αυτή, τονίζουν οι πηγές μας, είναι μία βελτιωμένη εικόνα, που προήρθε από τις βροχές και τις χιονοπτώσεις κατά τον Φεβρουάριο, οι οποίες και ανέβασαν την στάθμη. Αν δεν είχαμε και αυτά τα καιρικά φαινόμενα η διαφορά θα πλησίαζε τα δύο μέτρα.

Την χαμηλή για την εποχή στάθμη της λίμνης επαληθεύουν και κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες της περιοχής καθώς είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού για όποιο ζει εκεί και γνωρίζει.

Πλέον το ζητούμενο είναι να πέσουν περισσότερα νερά την Άνοιξη αν και ο βασικός «αιμοδότης» της λίμνης είναι το χιόνι που λιώνει και εμπλουτίζει το υδάτινο δυναμικό της.

Εξυπακούεται πως ο προβληματισμός έχει να κάνει τόσο με την ύδρευση όσο και με την άρδευση και αν όχι βραχυπρόθεσμα, σίγουρα μακροπρόθεσμα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Με ανακοίνωσή του ο νυν Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ.Κωνσταντίνου Κουτσούμπα

Με ανακοίνωσή του ο νυν Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ.Κωνσταντίνου Κουτσούμπα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *