Σάββατο , 25 Ιουνίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Αρθροσκόπηση γόνατος: Η πιο all in one επέμβαση, σύμμαχος της υγείας μας

Σίγουρα, κανένα χειρουργείο δεν πραγματοποιείται με χαρά κι ελαφρά την καρδία. Όμως, στόχος του είναι η αποκατάσταση της υγείας μας και η βελτιστοποίησή της. Για αυτό και πριν προταθεί στον εκάστοτε ασθενή, ο ορθοπαιδικός εξετάζει κάθε δυνατή παράμετρο που θα τον οδηγήσει στο πιο σωστό για την περίπτωση συμπέρασμα.

Στην περίπτωση της ορθοπεδικής, οι χειρουργικές επεμβάσεις είναι πλέον τόσο εξελιγμένες, που η περίοδος αποκατάστασης έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Από τις πιο εξελιγμένες χειρουργικές επεμβάσεις, η αρθροσκόπηση που διαφέρει από την αρθροπλαστική γόνατος, καλύπτει ένα εύρος προβλημάτων που μπορεί να εμφανίσει στο γόνατό του ένας οποιασδήποτε ηλικίας άνθρωπος.

Λόγω του εύρους των θεμάτων που επιλύει, ας δούμε πιο αναλυτικά τι μπορεί να μας προσφέρει η αρθροσκόπηση γόνατος.

  1. Ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει;

Ανάλογα την εξατομικευμένη διάγνωση που λαμβάνουμε από τον ορθοπαιδικό μας, η αρθροσκόπηση γόνατος προτείνεται για μερικές από τις συχνότερες παθήσεις του γονάτου. Περιπτώσεις οστεοαρθίτιδας, βλάβης επιγονατίδας, μηρού ή κνήμης έχουν τα πρωτεία.

Πιο βαριές επιπλοκές στην υγεία του γονάτου που προκαλούνται λόγω σφοδρού τραυματισμού, αντιμετωπίζονται εξίσου πετυχημένα από μια αρθροσκόπηση γόνατος. Ρήξη μηνίσκου, ρήξη πρόσθιου χιαστού ή ρήξη οπίσθιου χιαστού είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που οδηγούν αθλητές και δραστήριους νέους κυρίως στο ιατρείο ενός ορθοπεδικού.

Λόγω της σοβαρότητάς τους, αλλά και της δραστήριας καθημερινότητας των ασθενών αυτών, η αρθροσκόπηση γόνατος προτείνεται ανεπιφύλακτα, αφού μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης.

  1. Πώς γίνεται η αρθροσκόπηση γόνατος;

Οι σύγχρονες πρακτικές αρθροσκόπησης γόνατοςέχουν μειώσει κατά πολύ τόσο τη διάρκεια του χειρουργείου, όσο και τη διάρκεια της αποθεραπείας. Η μέση διάρκεια του χειρουργείου είναι γύρω στη μία ώρα ή λιγότερο, κάτι που διαφοροποιείται στην περίπτωση αντιμετώπισης βλάβης πολλαπλών συνδέσμων.

Κατά τη διάρκειά της, πραγματοποιείται μια μικρότερης του ενός εκατοστού τομή, μέσω της οποίας εισάγεται μια αρθροσκοπική κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο, ο χειρουργός μπορεί να δει σε μεγέθυνση τη δομή του γόνατος, αλλά και τα προβλήματά του. Τα εν λόγω προβλήματα αντιμετωπίζονται με τη βοήθεια μικροσκοπικών ειδικών εργαλείων, ενώ κατά το τέλος της επέμβασης τοποθετείται ένα επίθεμα στις τομές, όπως κι ένας επίδεσμος γύρω από το γόνατο.

  1. Πόσο διαρκεί η ανάρρωση;

Η παραμονή στο νοσοκομείο μπορεί να κρατήσει 2-3 ώρες. Μετά την αρθροσκόπηση γόνατος, ο ασθενής πρέπει να τηρήσει πιστά το πρόγραμμα ασκήσεων που θα του προταθεί, ώστε να έχει τη συντομότερη δυνατή αποκατάσταση. Χωρίς την πιστή εφαρμογή του προγράμματος και τον μετεγχειρητικό έλεγχο, η αρθροσκόπηση γόνατος δεν μπορεί να αποδώσει.

Με εμπιστοσύνη στον γιατρό μας, μπορούμε να απαλλαγούμε από προβλήματα που χρειάζονται άμεση επέμβαση. Κάθε φόβος μπροστά στο χειρουργείο είναι δικαιολογημένος, όμως, τα υποσχόμενα αποτελέσματα είναι αυτά που θα τον εκμηδενίσουν.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Eurobank: Ξεκινήστε τις συναλλαγές σας στο e‑Banking και βγείτε διπλά κερδισμένοι!

Κάντε την πρώτη συναλλαγή σας μέσα στις επόμενες 30 ημέρες και κερδίστε ευρώ €πιστροφή στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *