Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Αθήνα: Πέντε ευκαιρίες να περάσουμε όμορφα και δωρεάν τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, μία ανάσα πριν από την Πρωτοχρονιά.

Ποικίλες εκδηλώσεις, συναυλίες και εικαστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς, δίνουν το έναυσμα στο κοινό που αγαπά τον πολιτισμό να ψυχαγωγηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Δύο μέρες γιορτής για τα παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Για δύο ημέρες, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το kidsradio.com μαζί με τους αγαπημένους παραγωγούς των παιδιών, Φανή και Νίκο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τους τραγούδια, να βγάλουν φωτογραφίες και να ανταλλάξουν ευχές.

Δημοτική Αγορά της Κυψέλης
Η Αγορά διαθέτει ένα ανοιχτό προστατευμένο χώρο με μοναδική ατμόσφαιρα σε μία ιστορική Αθηναική γειτονιά – ένας χώρος καθημερινά ανοιχτός, σε μορφή “αστικού σαλονιού” IMPACT HUB ATHENS
Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Και φέτος τα Χριστούγεννα το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε έναν φωτεινό πόλο έλξης. Φωτιστικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, ορατές από απόσταση, προορισμένες για έκθεση σε δημόσιο χώρο, συνομιλούν δυναμικά με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και προσφέρουν στον επισκέπτη μια μοναδική, εντυπωσιακή εμπειρία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιπλανηθούν σε διαφορετικά σημεία του Πάρκου – στον Πευκώνα, το Ξέφωτο, τον Θόλο, τους Πίδακες Νερού και τα Φυτεμένα Δώματα – να αλληλεπιδράσουν με τις φωτιστικές εγκαταστάσεις, να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τους και να μαγευτούν από το φως.

ΚΠΙΣΝ – Φωτιστικές Εγκαταστάσεις στο Πάρκο – Halo των Venividimultiplex ΔΑΝΑΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ
Πιο συγκεκριμένα, στο Ξέφωτο το Light Holders του Jonas Vorwerk, δημιουργεί ένα τοπίο φωτός και ήχου ως φόρο τιμής στα στούντιο όπου γεννήθηκαν οι μουσικές των δεκαετιών του 1950 και 1960. Το HALO των Venividimultiplex (Joost van Bergen, Dirk Schlebusch και Onne Walsmit) λάμπει σαν ένας διαφορετικός ήλιος πάνω από τους Πίδακες Νερού. Στον Πευκώνα, το Light Piano 2.0 των Mark Ridder και Arion De Munck περιμένει το κοινό να συνθέσει την πιο ωραία οπτικοακουστική μελωδία.

Στον Θόλο το έργο Submergence των Squidsoup μεταμορφώνει τον χώρο σε ένα υβριδικό περιβάλλον όπου ο εικονικός και ο φυσικός κόσμος συμπίπτουν. Τέλος, μία στάση στα Φυτεμένα Δώματα αποκαλύπτει στο κοινό την Πομπή/Pompe των Γιώργου Νίκα και Ελένης Μαραγκάκη, την ελληνική συμμετοχή που επιλέχθηκε μέσα από ανοιχτή πρόσκληση (open call).

Οι φωτιστικές εγκαταστάσεις λειτουργούν καθημερινά από την 01/12/22 μέχρι τις 08/01/2023 από τις 17.00 το απόγευμα έως το κλείσιμο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βόλτα στον Εθνικό Κήπο
Το έργο της Λουκίας Αλαβάνου
Το έργο της Λουκίας Αλαβάνου στην έκθεση Seeing The Invisible PRESS PHOTO ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Ο Δήμος Αθηναίων και η Outset Greece, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στον Εθνικό Κήπο, τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης “Seeing The Invisible”, την πιο φιλόδοξη και εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), η οποία παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022 και θα διαρκέσει έως και τον Σεπτέμβριο του 2023.

Τα έργα της έκθεσης είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablets*. Οι επισκέπτες καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ζωγράφου
Χριστούγεννα
Χριστούγεννα ANNA/ PIXABAY
Από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, οι κεντρικές πλατείες και τα πάρκα του Δήμου Ζωγράφου μεταμορφώνονται! Με το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Τερζάκη, το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Γουδή αλλά και πολλές άλλες δραστηριότητες στην Πλατεία Άνοιξης, στο πάρκο Γουδή, στη Βίλα Ζωγράφου, στον Δημοτικό Πολιτιστικό Πολυχώρο “ΑΛΕΚΑ” αλλά και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μικροί και μεγάλοι θα ζήσουν ξεχωριστές στιγμές τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρόγραμμα εδώ…

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΛΕΚΑ – Δευτέρα 26/12/22 – Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Βανέσα Αδαμοπούλου Ώρα έναρξης 8:00μ.μ. Η Βανέσα επανέρχεται μουσικά με επανεκτελέσεις αγαπημένων τραγουδιών μας σε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Βόλτα στο Πάρκο Τρίτση και ένα “Τραγούδι της Γης”
Κώστας Παπανικολάου
Κώστας Παπανικολάου, Καισαριανή IV, 2017, αυγοτέμπερα σε κόντρα πλακέ, 160 x 160 εκ. Λεπτομέρεια του έργου. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚ’Ο ΠΑΡΚΟ “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”/ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Μία βόλτα στο Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, έναν μοναδικό τόπο φυσικού κάλλους ενταγμένο στον οικιστικό ιστό, μπορεί να καταλήξει στην έκθεση με τίτλο “Το Τραγούδι της Γης” που περιλαμβάνει 25 ζωγραφικά έργα των Χρύσα Βέργη, Κώστα Παπανικολάου, Μανώλη Χάρου και Αχιλλέα Χρηστίδη- πραγματεύεται ποικίλα θέματα του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής Γης και αποτελεί το σημείο συνύπαρξης της σύγχρονης τέχνης και του περιβάλλοντος.

Τέσσερις καλλιτέχνες ζωγραφίζουν τη φύση, άλλοτε εξ’ επαφής, άλλοτε από μνήμης (out of memory) και αναζητούν τους παράγοντες που στοιχειοθετούν το ωραίο. Με λίγα λόγια, εξετάζουν τον τρόπο που βλέπει το μάτι. Η θεματολογία τους περιορίζεται στις σκηνές της υπαίθρου. Λάδια, ακρυλικά και μικτές τεχνικές προσπαθούν να αποδώσουν το σήμερα σύμφωνα με τις εικαστικές τάσεις της εποχής μας αλλά και με διάθεση ποιητική.

nfo: Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης”, Σπύρου Μουστακλή 23, 13122 Ίλιον, (Έξοδος 7 από Αττική Οδό, Άγιοι Ανάργυροι-Αχαρναί –Κατεύθυνση προς Ελευσίνα), Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 11:00 – 21:00. Εως 15 Ιανουαρίου 2023, Πληροφορίες: Τηλ.: 21 0232 3163.

News247.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Κ. Μαρκόπουλος για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ Σήμερα 4/2 είναι η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *