Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χωρίς εστία οι φοιτητές στα Τρίκαλα αναγκάζονται σε συνεχή μετακίνηση με ΙΧ και συγκοινωνίες

Τις προηγούμενες μέρες και με το βάρος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη με θύματα κυρίως φοιτητές, η φοιτητική κοινότητα της περιοχής, βρέθηκε και συνεχίζει να βρίσκεται στους δρόμους συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις.

Ανάμεσα στους φοιτητές και πολλοί από γειτονικές πόλεις των Τρικάλων που καθημερινά μετακινούνται από και προς την πόλη αφού όπως ανέφεραν μιλώντας στο Trikalanews.gr είναι αδύνατο οικονομικά να νοικιάσουν σπίτι ώστε να είναι κοντά στη σχολή τους.

Κάποιοι εξ αυτών μετακινούνται ακόμη και σε καθημερινή βάση με τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας, κάποιοι έχουν προβεί σε αγορά αυτοκινήτων ώστε να μπορέσουν να ανταποκρίνονται στις σπουδές τους.

Η ανησυχία των γονιών τους και των ίδιων για την καθημερινή τους μετακίνηση είναι αυτονόητη, ωστόσο δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Όπως μας επισημαίνουν, η έλλειψη φοιτητικής εστίας τους αναγκάζει κάθε μέρα να κινούνται σε ένα οδικό δίκτυο με πολλά προβλήματα. Άπειροι οδηγοί ως επί το πλείστον, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν μετακινούνται ανά ομάδες πολλές φορές, με αυτοκίνητα συμφοιτητών τους από Λάρισα, Καρδίτσα και αλλού, και μοιράζονται τα έξοδα κίνησης.

Μέσα από το δράμα του δυστυχήματος στα Τέμπη, αναδεικνύονται και όλες αυτές οι ελλείψεις και η μη ανταπόκριση στα αυτονόητα δικαιώματα των σπουδαστών για δωρεάν φοίτηση και στέγη που ελπίζουμε να μη μας στοιχίσει ακριβά…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τίμησαν την επική Μάχη της Κλείσοβας, την κορυφαία ηρωική πράξη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» τίμησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *