Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Χωρίς ταμείο η Εθνική Τράπεζα στο Ραπτόπουλο

Το υπόμνημα των τοπικών αρχών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας έξω από το Γραφείο Συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο του Δήμου Αγράφων, ανακόπτεται η λειτουργία του φυσικού καταστήματος και αντικαθίσταται με μηχανήματα ATM & APS, μέσω των οποίων θα γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού, όπως αναγράφεται ακολούθως:

«Αγαπητοί πελάτες, σας ενημερώνουμε ότι λόγω εργασιών η μονάδα Γ/Σ Ραπτοπούλου (370-1) θα παραμείνει κλειστή από την Πέμπτη 07/03/2024 και την Πέμπτη 14/03/2024. Η καθημερινή λειτουργία (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00-14:00), όπου θα εξυπηρετούνται συναλλαγές μόνο μέσω μηχανημάτων ΑΤΜ, APS και Ενημέρωσης Βιβλιαρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15/03/2024. Για λοιπές εργασίες, ταμειακές ή/και άλλες συναλλαγές μπορείτε να εξυπηρετηθείτε στο Κατάστημα Καρπενησίου (370) στην οδό Ευγενίου Αιτωλού 1 με τηλέφωνο επικοινωνίας: 22370 89239.»

Οι αντιδράσεις

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Γραφείο Συναλλαγών της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι φοβούνται ότι αυτή η εξέλιξη είναι ένα βήμα προς το οριστικό κλείσιμο. Παρόλο που η τράπεζα στο Ραπτόπουλο άνοιγε τα τελευταία χρόνια μόνο δύο φορές την εβδομάδα εξυπηρετούσε τους κατοίκους, οι οποίοι τώρα φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν σε όλες τις συναλλαγές τους μέσω μηχανημάτων παρόλο που θα είναι ανοιχτή η τράπεζα κάθε μέρα και θα απασχολεί ένα άτομο προσωπικό που θα βοηθά στις συναλλαγές στα μηχανήματα.

Στα πλαίσια αυτού του προβληματισμού ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραπτοπούλου, κ. Τριαντάφυλλος Σεραφείμ και οι αντιδήμαρχοι Ζαχαράκης Παναγιώτης και Μπραζιάς Παναγιώτης σε υπόμνημά τους προς την Εθνική Τράπεζα αναφέρουν τα παρακάτω:

“Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Δημοτικής ενότητας Ασπροποτάμου και της ευρύτερης περιοχής, το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, ύστερα από τριάντα και πλέον έτη λειτουργίας του.

Το κατάστημα ιδρύθηκε με τις προσπάθειες του αείμνηστου βουλευτή Ευρυτανίας Παύλου Μπακογιάννη. Το κατάστημα ήταν το μοναδικό τραπεζικό ίδρυμα του Δήμου Αγράφων εξυπηρετώντας 32 κοινότητες και 80 συνοικισμούς, καθώς και πάρα πολλές κοινότητες και οικισμούς των όμορων νομών Άρτας, Καρδίτσας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η πλειοψηφία των κατοίκων αποτελείται από ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι αδυνατούν να μετακινηθούν στα πλησιέστερα τραπεζικά ιδρύματα που δύο και πλέον ώρες από την περιοχή μας. Η χρήση του διαδικτύου για την πραγματοποίηση τραπεζικών συναλλαγών είναι αδύνατη για τους περισσότερους συμπολίτες μας και ούτως ή άλλως δυσχερής λόγω της κατάστασης του δικτύου τηλεπικοινωνιών σε απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς. Στην περιοχή δραστηριοποιούνται πολλοί επαγγελματίες, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν (εξόφληση επιταγών, υπερανάληψη κλπ.).

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το κλείσιμο της μοναδικής τράπεζας σε μια περιοχή με τέτοια γεωγραφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην καθημερινότητα των κατοίκων της και θα εντείνει την κοινωνική και οικονομική απομόνωση των συμπολιτών μας.

Σας ζητούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας, προκειμένου η τράπεζά σας να παρέχει όλες τις υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Πρόκειται όχι απλώς για ζήτημα επιχειρησιακής σκοπιμότητας, αλλά πολύ περισσότερο κοινωνικής ευθύνης.»

Μια τέτοια ανακοίνωση δεν αποτελεί πρωτοφανή είδηση, μιας και παρόμοιες έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, τόσο στο κέντρο όσο και την περιφέρεια. Όπως ενημερωνόμαστε από το proson.gr, σε 24ωρη απεργία προέβησαν οι υπάλληλοι της Εθνικής Τραπέζης στις 28 Φεβρουαρίου για τα δεκάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ αυτών και η αντικατάσταση των καταστημάτων με tellerless μηχανές.

www.evrytanikospalmos.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ιατρική αποστολή στην Σκύρο το τριήμερο 26/4 – 28/4/2024

Ο Ευβοικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας και την υποστήριξη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *