Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Coca-Cola στην Ελλάδα: Αναπτύσσεται με ορίζοντα ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Mε ένα παραγωγικό και εμπορικό μοντέλο που έχει επίκεντρο την Ελλάδα, η Coca-Cola στηρίζει με τη δραστηριότητά της μια ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα που αφήνει διαχρονικά ένα υπολογίσιμο αποτύπωμα στην χώρα. Εγχώριοι προμηθευτές, εμπορικοί συνεργάτες και χιλιάδες επιχειρήσεις είναι μέρος αυτής της αλυσίδας που δημιουργεί η εταιρεία εδώ και 53 χρόνια με την δραστηριότητά της. ​

Το αποτύπωμα και η αξία που δημιουργεί η Coca-Cola στην Ελλάδα οφείλεται στο ότι παράγει και διανέμει τα προϊόντα της στη χώρα, διαθέτοντας μια μεγάλη εφοδιαστική αλυσίδα που αναπτύσσεται γύρω από τα 4 εργοστάσιά της. Το Σχηματάρι Megaplant, το μεγαλύτερο ελληνικό εργοστάσιο αναψυκτικών και χυμών, το εργοστάσιο στο Ηράκλειο Κρήτης, το εργοστάσιο του νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο και το εργοστάσιο των chips Τσακίρη στην Αταλάντη.

Συμβολή στην εθνική οικονομία και την απασχόληση
Με συνεχείς επενδύσεις άνω των 75 εκατομμυρίων την τελευταία τριετία και απασχολώντας περισσότερους από 1500 εργαζόμενους, πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύσσεται βιώσιμα μαζί με συνεργάτες, πελάτες και προμηθευτές. Με την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης, αφού η συνεισφορά της για το 2021 άγγιξε τα €1,3 δισεκ., υποστηρίζοντας 32 χιλιάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει πως για κάθε €1 προστιθέμενης αξίας της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Τρία Έψιλον & Coca-Cola Hellas), δημιουργούνται €6 στην ελληνική οικονομία, ενώ για κάθε έναν εργαζόμενο στην Coca-Cola στην Ελλάδα, δημιουργούνται άλλες 16 θέσεις εργασίας στη χώρα.

Coca-Cola στην Ελλάδα: Αναπτύσσεται με ορίζοντα ένα πιο βιώσιμο μέλλον-1

Δημιουργία αξίας για τον κλάδο και την αγορά
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον εκπροσωπεί σχεδόν το 50% του κύκλου εργασιών του κλάδου παραγωγής αναψυκτικών και με τη μεγαλύτερη δύναμη πωλήσεων του κλάδου, προσφέρει τα προϊόντα της σε πάνω από 113 χιλιάδες σημεία στην ελληνική αγορά. Στρατηγική προτεραιότητα της εταιρείας είναι να αποτελεί συνεργάτη επιλογής για τους πελάτες της, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη του κλάδου HoReCa, ο οποίος και κατέχει το υψηλότερο μερίδιο στην προστιθέμενη αξία που δημιουργείται από τα προϊόντα της. Με την καινοτομία να αποτελεί σημαντικό μέρος της ανάπτυξής της προσφέρει το πιο συναρπαστικό και συνεχώς εξελισσόμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στην αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσθήκη του premium ιταλικού φυσικού μεταλλικού νερού Lurisia, που ήρθε για να προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές στους πελάτες της στον χώρο της εστίασης.

Αειφόρος & ανθεκτική εφοδιαστική αλυσίδα
Η εφοδιαστική αλυσίδα παίζει κεντρικό ρόλο στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Coca-Cola. Με στόχο μία κλιματικά ουδέτερη εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι το 2040, η εταιρεία επενδύει σταθερά σε καινοτόμες λύσεις και συνέργειες που θα μειώσουν ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η επένδυση €4 εκ. για την κατάργηση της πλαστικής μεμβράνης στις πολυσυσκευασίες αλουμινίου μέσω του νέου τύπου συσκευασίας KeelClip™ που μειώνει τη χρήση πλαστικού κατά 540 τόνους ετησίως.

Η στρατηγική της για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας, περιλαμβάνει τη μεταξύ άλλων και την πορεία προς μια κυκλική προσέγγιση στις συσκευασίες. Στην κατεύθυνση αυτή, η εταιρεία πρόσφατα υιοθέτησε τα μη αποσπώμενα καπάκια σε όλες τις συσκευασίες του χαρτοφυλακίου της, ξεκινώντας από τους χυμούς Amita, εφαρμόζοντας δύο χρόνια νωρίτερα την Ευρωπαϊκή Οδηγία. Με τον τρόπο αυτό συμβάλει ώστε 256 εκατομμύρια μη αποσπώμενα καπάκια να μπορούν να αξιοποιηθούν και να μην καταλήξουν στο περιβάλλον.

Διπλά στην τοπική κοινωνία
Η Coca-Cola στην Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα στην κοινωνία με πρωτοβουλίες και προγράμματα που δημιουργούν αξία και ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες της. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που υλοποιεί, ξεχωρίζει το πρόγραμμα Empowered, το No1 δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχολησιμότητας. Με δέσμευση να προσφέρει στη νέα γενιά και στους επαγγελματίες του κλάδου HoReCa τα απαραίτητα εφόδια για να δημιουργήσουν στη χώρα μας το επαγγελματικό μέλλον που ονειρεύονται, το Empowered έχει ενδυναμώσει από το 2017 περισσότερους από 30.000 συμμετέχοντες.

Επιπλέον, η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, όπου με δωρεά ύψους €1.8 εκ. ανέλαβε ως ανάδοχος αποκατάστασης της περιοχής Βαρυμπόμπης – Τατοΐου. Συνολικά η Coca-Cola στην Ελλάδα, έχει διαθέσει για την τριετία 2019-2021 €6,4 εκ. σε κοινωνικά προγράμματα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Νεός Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος

Ανακοινώθηκαν 27/1/2023 οι τοποθετήσεις – μετακινήσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας Με βάση την ανακοίνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *