Παρασκευή , 12 Αυγούστου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Δ. Σ. Καρδίτσας: Υπογραφή σύμβασης για την περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών

Την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία Creta Recycling, η οποία διαχειρίζεται το ΚΔΑΥ Αρτεσιανού, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας στη συνεδρίαση της Τρίτης (21/6).

Αντικείμενο αυτής θα είναι η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών που βρίσκονται εκτός μπλε κάδων ή περισσεύουν από τους πράσινους κάδους, προκειμένου να μην καταλήγουν στο ΧΥΤΑ αλλά στο κέντρο Ανακύκλωσης στο Αρτεσιανό.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Αντωνίου τα έξοδα αυτής της δράσης (απορριμματοφόρα, καύσιμα, υπάλληλοι συλλογής και οδηγοί) θα επιβαρύνουν την εταιρεία, αφού τα συλλεχθέντα υλικά θα καταλήγουν στο Κ.Δ.Α.Υ. του οποίου είναι εργολάβοι.

Με την δράση αυτή συνέχισε, θα αποσυμφορηθούν οι πράσινοι κάδοι από ογκώδη υλικά όπως χαρτόνια , νάιλον κλπ.

Κατά τον εισηγητή υπολογίζεται ότι μετά από ένα χρόνο δράσης περίπου 1.500 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών δεν θα καταλήξουν στο ΧΥΤΑ.

Τέλος, ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε ότι το όλο εγχείρημα δεν θα έχει την παραμικρή επιβάρυνση για τον Δήμο και τους δημότες, αντίθετα θα συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση του προβλήματος των ανακυκλώσιμων υλικών που πετιούνται κάθε μέρα στο ΧΥΤΑ αντί να καταλήγουν στο ΚΔΑΥ.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του κ. Σβάρνα για το ποιος θα ελέγχει αν θα παίρνει και υλικά μέσα από τους κάδους, ο κ. Αντωνίου απάντησε πως δεν θα τον συμφέρει να το κάνει. Αυτός, είπε θέλει να αυξήσει τα ανακυκλώσιμα υλικά. Δεν τον συμφέρει να πάρει μέσα από τον μπλε κάδο γιατί ούτως ή άλλως θα τα μεταφέρει ο Δήμος στο ΚΔΑΥ που διαχειρίζεται. Θέλει υπογράμμισε, τα υλικά που πάνε χαμένα.

Από πλευράς του κ. Κρανιά εκφράστηκε ο προβληματισμός μήπως προσπαθώντας να πάρει ανακυκλώσιμα υλικά από πράσινους κάδους δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα. Με την σειρά του ο κ. Μαντζιάρας αναρωτήθηκε τι θα γίνει με την σύμβαση αν κάποια στιγμή αυξηθούν οι κάδοι ανακυκλώσιμων υλικών και δεν υπάρχουν σκουπίδια έξω. Με τον κ. Αντωνίου να απαντάει πως αν δεν τον συμφέρει θα σταματήσει μόνος του.

Επιφυλάξεις εξέφρασε και ο κ. Ξυλομένος λέγοντας πως χωρίς να έχει κάποια απόδειξη θεωρεί ότι δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Κατά την ψηφοφορία καταψήφισαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο κ. Ξυλομένος και ο κ. Γκαβογιάννης, ενώ λευκό ψήφισε ο κ. Μαντζιάρας.

Π.Κ.

www.karditsalive.net

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η ωτοσκλήρυνση ή ωτοσπογγίωση, είναι μία όχι τόσο συχνή πάθηση του ωτός, που προκαλεί βαρηκοΐα με έναρξη σε νεαρές ηλικίες, σε ποσοστό 1-2% του πληθυσμού.

Ο όρος προέρχεται από τις λέξεις ους (αυτί) και σκλήρυνση, και περιγράφει ακριβώς αυτό που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *