Τρίτη , 28 Μαρτίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δεκαέξι μοβ κάδοι, για την συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων, σύντομα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Παλαμά

Δεκαέξι μοβ κάδοι, που θα χρησιμοποιούνται για την συλλογή και ανακύκλωση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων, θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους, σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου Παλαμά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε κατά πλειοψηφία την σύναψη και την υπογραφή συμφωνίας με εταιρεία που δραστηριοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο και θα αναλάβει όλη την διαδικασία, χωρίς επιβάρυνση για τον Δήμο.

Από τους 16 κάδους οι 7 θα τοποθετηθούν στην Κοινότητα Παλαμά, από δύο στις κοινότητες Προαστίου και Ιτέας και από ένας στις Κοινότητες Αγίας Τριάδας, Πεδινού, Κοσκινά και Φύλλου. Μακροπρόθεσμα, εφόσον απαιτηθεί, θα υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης και άλλων κάδων, σε σημεία που θα υποδείξει ο Δήμος.

Η σύμβαση που θα υπογραφεί θα έχει διάρκεια 5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης.

Η εταιρεία θα αναλάβει:

-Τη δωρεάν τοποθέτηση κάδων ειδικών προδιαγραφών για τη συλλογή των μεταχειρισμένων ρούχων

-Τη συλλογή των υλικών με μέσα της εταιρείας έως το τέλος της σύμβασης.

-Την κατ’ αποκλειστικότητα ολική διαχείριση του εν λόγω ρεύματος αποβλήτων (συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία, διάθεση).

-Τη διοργάνωση εκδηλώσεων ή εκστρατείας προβολής και ευαισθητοποίησης των δημοτών σχετικά με την ανακύκλωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με χρήση οποιουδήποτε πρόσφορου επικοινωνιακού μέσου.

-Την προσκομιδή ανάλυσης των ποσοτήτων των συνολικά συλλεγόμενων υλικών στο Δήμο Παλαμά ετησίως ή κατόπιν αιτήματός του, καθώς και τις σχετικές ετήσιες καταχωρήσεις στο ΗΜΑ.

Για τον Δήμο Παλαμά η συμφωνία προβλέπει:

-Να υποδείξει και να διαθέσει τις θέσεις/χώρους, εντός των διοικητικών ορίων του, στις/στους οποίες θα τοποθετηθούν οι κάδοι συλλογής των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης.

-Να αποστέλλει στην εταιρεία ευχαριστήρια επιστολή για στατιστικούς και επικοινωνιακούς λόγους, μετά από κάθε παραλαβή του ανταποδοτικού ποσού/οφέλους ή μετά από κάθε εκδήλωση/εκστρατεία προβολής.

-Να περιλαμβάνει το ανωτέρω Έργο στην ιστοσελίδα του, όπως επίσης και να προβαίνει σε λοιπές κατάλληλες τακτικές δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των δημοτών, σε συνεργασία με την εταιρεία, για το πρόγραμμα ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων , αλλά και για τα πολλαπλά οφέλη (οικονομικά, περιβαλλοντικά, κλπ), που προκύπτουν από την υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων – απορριμμάτων.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο κ. Ουρανία Φούντα που εισηγήθηκε το θέμα, από την δράση αυτή προκύπτουν για τον Δήμο:

-Σημαντική δημόσια ωφέλεια περιβαλλοντικού χαρακτήρα, αφού τα συλλεχθέντα είδη θα αποτρέπονται από το ρεύμα των αστικών αποβλήτων, τα οποία μέχρι σήμερα οδηγούνται σε υγειονομική ταφή, με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και οικονομικό κόστος διαχείρισης.

-Άμεση οικονομική ωφέλεια από την εξοικονόμηση των αναλογούντων ποσών περιβαλλοντικής προσφοράς, τα οποία θα κατέβαλλε ετησίως για τις δια της παρούσης ποσότητες ανακυκλούμενων (ανακτώμενων και επαναχρησιμοποιημένων πλέον) ενδυμάτων και υποδημάτων, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα απορρίπτονταν στο ΧΥΤΑ.

-Άμεσο όφελος για τον Δήμο από την προσφορά, εκ μέρους της εταιρείας ανταποδοτικού ποσού.

-Έμμεσο κοινωνικό όφελος από την εκπαίδευση των πολιτών του δήμου σε δράσεις και πολιτικές περιβαλλοντικού σεβασμού, κοινωνικής ευθύνης και πράσινης οικονομίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τίμησαν την επική Μάχη της Κλείσοβας, την κορυφαία ηρωική πράξη των «Ελεύθερων Πολιορκημένων»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και ο Όμιλος Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού «ο Λιάρος» τίμησαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *