Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δεν θα διανεμηθούν γεύματα σε επιπλέον σχολεία του ν. Καρδίτσας, παρότι υπήρξε περίσσευμα 900 γευμάτων

Τα 25 σχολεία των Δήμων Καρδίτσας και Σοφάδων, που από τις 17 Οκτωβρίου άρχισαν να διανέμονται γεύματα στους μαθητές τους, δεν πρόκειται να αυξηθούν, παρότι υπήρξε περίσσευμα 900 γευμάτων από τον αρχικό προγραμματισμό για το νομό Καρδίτσας.

Αυτή ήταν η ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net από το αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς η απόφαση που τους κοινοποιήθηκε λέει ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των σχολείων και των μαθητών που θα γίνεται διανομή.

Όσο για τα 900 επιπλέον γεύματα που αντιστοιχούσαν στο ν. Καρδίτσας, δεν δίνεται καμία εξήγηση για την τύχη τους.

Θυμίζουμε ότι τα γεύματα που είχε προγραμματιστεί να διανεμηθούν στο νομό ήταν συνολικά 3.500. Τα 2.500 σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Καρδίτσας και τα 1.000 του Δήμου Σοφάδων. Στα 25 σχολεία που επιλέχθηκαν (αριθμός μικρότερος κατά 9 σχολεία από τα περσινό σύνολο) οι αιτήσεις για χορήγηση γεύματος ήταν συνολικά περίπου 2.600. Κατά συνέπεια περίσσευαν 900 γεύματα.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας έκανε την πρότασή της για το πώς θα είναι καλύτερα να διανεμηθούν και ανέμενε περίπου ενάμιση μήνα τώρα την απάντηση του υπουργείο. Με το πιθανότερο σενάριο να μιλά για συμμετοχή στο πρόγραμμα σχολείων που ήταν πέρυσι αλλά όχι φέτος.

Τελικά η απόφαση ήταν αυτή που περιγράψαμε με τα 900 επιπλέον πιάτα να μην στρώνονται στο τραπέζι κανενός σχολείου…

Θυμίζουμε ότι η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωνε μεταξύ άλλων στις 17 Οκτωβρίου 2022 (πέντε εβδομάδες μετά την έναρξη των σχολείων): “Διασφαλίζουμε τη διανομή των σχολικών γευμάτων, χωρίς καμία καθυστέρηση, για ακόμη μία χρονιά. Αυξάνουμε τα σχολικά γεύματα, αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα και παρέχουμε καθημερινά στους μαθητές φρεσκομαγειρεμένο και υγιεινό μεσημεριανό φαγητό στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Με πράξεις και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να στηρίζουμε ακόμα περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη”.

Π.Κ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εγκαίνια για τα νέα γραφεία της Π.Ε. Φωκίδας στο Ευπάλιο Δωρίδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Π.Ε. Φωκίδας στο Ευπάλιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *