Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Δέος και εντυπωσιασμός είναι δύο μόνο από τα συναισθήματα που δημιουργούνται σε όποιον αντικρίσει από κοντά τον Ισθμό της Κορίνθου

Από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, όχι μόνο στην Κορινθία, αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, είναι από τα σημεία στη χώρα που ο καθένας αξίζει να επισκεφτεί έστω και μία φορά στη ζωή του.

Ο Ισθμός της Κορίνθου είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο σημαντικά τεχνολογικά έργα όχι μόνο της Πελοποννήσου, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Η στενή διώρυγα με τα κάθετα επιβλητικά βράχια που ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό κόλπο, είναι από τις εικόνες που σίγουρα απολαμβάνει κανείς να παρατηρεί. Τουλάχιστον όποιος δεν έχει υψοφοβία!

Ο εντυπωσιακός Ισθμός της Κορίνθου από ψηλά
Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ένα πολύ σημαντικό τεχνολογικό έργο, το οποίο αν και χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής του Τρικούπη, σαν ιδέα υπήρχε από πολύ πιο παλιά, και πιο συγκεκριμένα από την εποχή του Περίανδρου το 602 π.Χ. Ωστόσο, λόγω έλλειψης κεφαλαίων το έργο ολοκληρώθηκε από εταιρεία του Ανδρέα Συγγρού το 1893, με τις εργασίες για τη διώρυγα να εγκαινιάζονται την 23η Απριλίου 1882, παρουσία του βασιλιά Γεωργίου Α’.

Εκτός από τις μικρές κρουαζιέρες εντός της διώρυγας που προκαλούν δέος και ρίγη στους επισκέπτες με τα τοιχώματα να υψώνονται λες μέχρι τον ουρανό, εντύπωση προκαλούν και οι δύο βυθιζόμενες γέφυρες του έργου, της Ποσειδωνίας (ενώνει την Κόρινθο με το Λουτράκι) και των Ισθμίων -λόγω της τοποθεσίας και της κίνησης, εκείνη της Ποσειδωνίας προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον- οι οποίες βυθίζονται κάθε φορά που περνάει από την διώρυγα κάποιο πλοίο.

Αν, ωστόσο, η θέα από την γέφυρα ακριβώς πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου -απ’ όπου οι πιο τολμηροί τεστάρουν την αδρεναλίνη τους κάνοντας βουτιά στο κενό με οργανωμένο bungee jumping– δεν σαν κάνει να νιώθετε και πολύ άνετα υπάρχουν ξεναγήσεις που πραγματοποιούνται σε αυτό το τεχνολογικό θαύμα, οι οποίες ξεκινούν από τα Ίσθμια Κορινθίας, με τη συνολική διάρκεια του διάπλου να κρατάει περίπου μία ώρα.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν τα λόγια του Κασσελάκη για την κατεχόμενη Κύπρο.

Η επίμαχη αναφορά έγινε όταν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ έψεξε δημόσια τον πρωθυπουργό για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *